Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzić? Salon, sypialnia.

anus1719507256

Recommended Posts

Witam!

Pierwsze zdjęcie przedstawia salon. Chce tam wstawić sofę, fotele, stolik, tv. I może coś jeszcze, bo jest tam dużo mniejca. Czy pasuje ciemno brązowy kolor? A może biały? :rolleyes: Jaki kolor zasłon? I dywanu?

Drugie zdjęcie to sypialnia. Ciemno brązowe meble mogą tu być?

Z salonu do sypialni nie ma drzwi.

Na parterze jest kuchnia i jadalnia z kominkiem.

Proszę o jakieś propozycje.

Salon009..jpg

sypialnia..JPG

kominek..JPG

jadalnia..JPG

Może zatrudnij architekta wnętrz? Trudno, żeby tutejsze forum zaprojektowało Ci cały dom.

No i kup pare czasopism wnętrzarskich, to może jakiś pomysł Ci przyjdzie do głowy..

Ja osobiście pomalowałabym na biało ten sufit na strychu. Dosłownie i w przenośni powala na kolana ;) Uwielbiam drewno, ale nie w takich ilościach.

Edytowane przez Aleksandryta

Tak naprawdę zdarłabym wszystko, co jest w tym domu, łącznie z podłogą... ale nie chciałam być okrutna 8-) . Typowe inwestorskie rozdęcie. W domu, jednym z wielu, które mam w moim portfolio domów wystawionych na sprzedaż i których nie mogę za "chiny ludowe" sprzedać.., nawet po obniżeniu ceny o 30%.

Ja również zdarłabym wszystko. A jeśli nie, to pomalowałabym ściany na neutralny biały bądź jasny odcień szarości oraz zmieniła obudowę kominka :) Teraz wygląda jakby wszystko 'krzyczało' (hm, nie wiem czy to dobre określenie?) w domu. Za dużo tych wzorów. Dobierałabym wszystko bardzo stonowane i neutralne, bo podłoga sama w sobie dużo wnosi do wnętrza :)

Ja u siebie tez mam wzorzystą podłogę ( i uważam, że to był błąd, choć jej wybór nie należał do mnie) i teraz wszystko co dodaje do wnętrz jest bardzo neutralne.

Pozdrowienia i powodzenia w urządzaniu :)

Edytowane przez DoniaSuzzi