Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualny projekt z Antresolą - START wiosna 2010 :) - KOMENTARZE

Recommended Posts

Witam:)

Fajny projekt, a okolica jeszcze fajniejsza...:cool: Cudne widoki macie!

Okno zawsze możesz podnieść o jedną cegłę do góry, ale nie wiem jak to będzie komponować się z resztą okien, chociaż one akurat za bardzo się nie zgrywały...:rolleyes: Ale okno to pikuś w porównaniu z wejściem do garażu...:eek: Ten metr niżej to istotna zmiana w projekcie i w wyglądzie bryły domu. Nie wiem co na to architekt...? Ale jeśli ta zmiana była wyraźnie uzgodniona z wykonawcą, to ON ponosi pełną winę co za tym idzie odpowiedzialność... powinien naprawić co spaprał na własny koszt. Ja, nawet gdybym miała się dzielić pół na pół kosztami z wykonawcą, rozprułabym strop i podniosła wszystko... chyba?:rolleyes:

Życzę mniej komplikacji budowlanych w dalszej "drodze do domu". :)

• 3 weeks później...
Witam! Śliczny macie domek.A wizulizacja przepiękna !!! Będę gorąco trzymac w kciuki i wpadac do Was.Zycze wytwałości w budowie wymarzonego domku.Pozdrawiam :)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

A dziękujemy bardzo, a Wasza przebudowa to dla mnie jakaś masakra - tzn w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

Oooo, nareszcie cos ruszylo. Bede sledzic. ;)

No tak ale na krótko, bo od wczoraj ekipa zniknęła - podobno coś im wypadło ważnego i ani śladu po ekipie......

• 5 months później...
  • 2 weeks później...
Mrenias ... czy Ty przypadkiem nie masz czegoś wspólnego z Renault?

HEHE blisko, blisko - mój brat jest fanem reno megane :)

Oto jego autko:

Ja, że to rodzinne siedzę już w hondzie CRX jakieś 10 lat :)

A to Moja furka:

wieruszow%20085%20%5B800x600%5D.jpg

IMG_2996%20%5B1600x1200%5D.JPG

Dla odmiany zapraszam do krótkiej historii tego autka

http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=38298

Tak myślałem, że to któryś z Was :) Ksywka ta sama, pies taki sam (no chyba że na fotce to Apis) i honda z Twoich fotek też znajoma z wspólnych sesji z Mreniasową meganką :)

Pozdrów brata od klubowicza z Konina - bedzie wiedział o kogo chodzi :)

I zapraszam do odwiedzenia mojego dziennika.

P.S. Wasz domek fajnie się zapowiada. Będę śledził postępy. Nie zepsujcie tylko wnętrz ;)

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Jak już wspomniałem w dzienniku, mamy dylemat co do schodów, ostatni pomysł to coś takiego:

http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/15/28/56/1515285662_1

Czyli drewniane z szybą, jest tu też ciekawie rozwiązana barierka :)

Jak macie jakieś pomysły to możecie dawać :)

Mamy już wizualizację łazienki, ale cholercia w wersji elektronicnzej mam stara wersje, wiec na razie jej nie pokaze :)

• 7 months później...

Witam sie i ja :)

Domek wyglaa bardzo fajnie! Uwielbiam domy z antresolą, elewacja domku wyszła bardzo fajnie, pomysł powtórzenia czarnego sufitu nad ciemnymi płytkami bardzo dobry :)

Mam pytanie.... co to za płytki imitujące kamień, które podświetliliście?

Pozdrawiam serdeczie!!!

• 3 months później...
Witam sie i ja :)

Domek wyglaa bardzo fajnie! Uwielbiam domy z antresolą, elewacja domku wyszła bardzo fajnie, pomysł powtórzenia czarnego sufitu nad ciemnymi płytkami bardzo dobry :)

Mam pytanie.... co to za płytki imitujące kamień, które podświetliliście?

Pozdrawiam serdeczie!!!

Sorki za tak błyskawiczną odpowiedź :)

Płytki są w castoramie przy kamieniach ozdobnych. Naprawdę robią ŁAŁ na wejściu :)