uahcim 07.07.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Czy ktoś w rejonie Warszawie i szerokiej okolicy może polecić firmę do wykonania i montażu ramy stalowej z HEB ?Jeśli koś to przerabiał wielka prośba o Wasze porady i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radzik 02.11.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Czy ktoś w rejonie Warszawie i szerokiej okolicy może polecić firmę do wykonania i montażu ramy stalowej z HEB ? Jeśli koś to przerabiał wielka prośba o Wasze porady i doświadczenia. U mnie ramy stalowe zostały zastąpione konstrukcją żelbetonową. Na taki pomysł wpadł mój Kierownik Budowy, a biuro projektowe na taką zmianę przystało. Rozwiązanie to jest w szczególności mało uciążliwe dla inwestora, gdyż może ją spokojnie wykonać ekipa budująca dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.11.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Ramę stalową też spokojnie wykona ekipa budująca dom o ile ma spawacza i jest to znacznie prostsze od konstrukcji żelbetowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 05.11.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo u nas rama stalowa z HEB-ów już wykonana. Zamówiliśmy elementy w lokalnej hurtowni stali. Chyba były już pocięte na wymiar, ale tego nie jestem pewna. Znaleźliśmy spawacza z polecenia, który przyjechał i całość na dachu pospawał. Nasza ekipa (typowo murarska) nie potrafiła spawać.Nie zmienialiśmy tej ramy, bo nasz dach będzie z karpówki, która jest ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigmad 21.11.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 U nas rama stalowa była w projekcie nie sprecyzowana dokladnie. Ekipa od dachu odradzała jej stosowanie bo podobno bylo zbyteczne, ale znajomy inżynier budownictwa z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem doradził mi żeby ją jednak zastosować bo bez niej byłoby zbyt duże obciążenie dla płatwi.Musieliśmy ją wykonać we własnym zakresie bo budowlańcy nie chcieli się tego podjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts