miv 08.07.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam. W toalecie na parterze bateria nie nabiera wody, tak jakby nie było w rurze wody. Problem polega na tym , że w całym domu jest woda - piwnicy, kuchni, toalecie na piętrze, toalecie w piwnicy, prysznic na parterze oprócz toalety. Toaleta jest razem z prysznicem w jednym pomieszczeniu.Jaka może być przyczyna braku wody i co mógłbym zrobić aby woda nabierała. Mam jeden zawór główny, woda przestała pobierać jak zakręciłem zawór na jakieś 1,5 godz. bo zmieniałem zawory na zewnątrz domu.Proszę o szybką podpowiedź lub odpowiedź co zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 08.07.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 (edytowane) Witam. W toalecie na parterze bateria nie nabiera wody, tak jakby nie było w rurze wody. Problem polega na tym , że w całym domu jest woda - piwnicy, kuchni, toalecie na piętrze, toalecie w piwnicy, prysznic na parterze oprócz toalety. Toaleta jest razem z prysznicem w jednym pomieszczeniu. Jaka może być przyczyna braku wody i co mógłbym zrobić aby woda nabierała. Mam jeden zawór główny, woda przestała pobierać jak zakręciłem zawór na jakieś 1,5 godz. bo zmieniałem zawory na zewnątrz domu. Proszę o szybką podpowiedź lub odpowiedź co zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam. a nie zapoiwterzył się ukłąd. Nie syka czasami powietrze jak otworzysz baterię? A może bród sie dostał w sitku w bateriii i tzreba tylko odkręcić i wyczyścić? może zacznik po wyczyszzceniu odkręcac po kolei złacza rury doprowadzajacej. Pierwsze wężyki i póścić wodę. Moze one mają jakiś paproch. I tak dalej az do momentu gdzie woda leci . wiem. moze być kucie, ale nie ma chyba innego wyjścia. Edytowane 8 Lipca 2010 przez tfor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 08.07.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam. W toalecie na parterze bateria nie nabiera wody, tak jakby nie było w rurze wody. Problem polega na tym , że w całym domu jest woda - piwnicy, kuchni, toalecie na piętrze, toalecie w piwnicy, prysznic na parterze oprócz toalety. Toaleta jest razem z prysznicem w jednym pomieszczeniu. Jaka może być przyczyna braku wody i co mógłbym zrobić aby woda nabierała. Mam jeden zawór główny, woda przestała pobierać jak zakręciłem zawór na jakieś 1,5 godz. bo zmieniałem zawory na zewnątrz domu. Proszę o szybką podpowiedź lub odpowiedź co zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Jeżeli spuszczałeś wodę z instalacji, to prawdopodobnie coś się zatkało. Tak, jak napisał tfor: zacznij od odkręcenia sitka (perlatora) w baterii. Wystarczy klucz płaski, jeżeli nie posiadaż takiego, to odkręć czymkolwiek: żaba, bocian itp. Nie przejmuj się, że zniszczysz perlator (nowy kupisz za 2 zł). Jeżeli nadal woda nie będzie leciała, to odkręć całą baterię. Czasami uszczelki między baterią a mimośrodem posiadają sitka. Jeżeli to nie pomoże to pozostaje kucie, albo sprzedaż chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts