robi77 08.07.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Stawiam ogrodzenie. Siatka i jakiś klasyczny cokolik z betonu. Czy muszę to gdzieś zgłaszać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hartwig 08.07.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Tak, jeśli ogrodzenie :- będzie wyższe niż 2,2 m- będzie zlokalizowane od strony dróg, ulic, placów, torów kolejowych i innych miejsc publicznych [art 30 prawa budowlanego]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.07.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 A słupki betonowe, podmurówka z elementu przęsła i siatka między sąsiadami też nie podlega zgłaszaniu ?Wysokość będzie 175 cm ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 12.07.2010 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ale to tylko zgłoszenie czy pozwolenie na budowę muszę otrzymać ?Projekt muszę robić ? Wyznaczenie geodezyjne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 12.07.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Piczman Między sąsiadami nie musisz zgłaszać, dopiero gdyby było wyższe niż te wspomniane 220 cm..... Ale z sąsiadami warto się porozumieć..... robi77 Tylko zgłoszenie, choć projekt musi być.... Najczęściej bywa on odręczny.... Projekt + zgłoszenie, czekasz 30 dni i do roboty.Najprościej będzie, jeśli udasz się do gminy (zakładając, że to wieś, gdzie się budujesz) i tam zapytasz.... A opłaca się pójść i popytać - poszedłem w tej samej sprawie do swojej gminy, bo front przy drodze gminnej; i w mojej nic nie musiałem zgłaszać, bo Pan Urzędnik stwierdził, że to droga wewnętrzna i nie ma potrzeby..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts