carbon 08.07.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Mam zamontowaną oczyszczalnię ścieków Poliplast EP6. Byłem przekonany, że dostanę za nią zwrot VAT. Niestety wykonawca (MultiHOME) wystawił mi fakturę na oczyszczalnię razem z usługą bez PKWiU i na 22%. Teraz twierdzi, że nie wystawi na samą oczyszczalnię, bo nie ma kasy fiskalnej, a na 7% nie może bo jakieś tam inne problemy prawne są z klasyfikacją oczyszczalni. Wiecie coś na ten temat? Co mogę zrobić, żeby odzyskać pieniądze? Czy to prawda, że przepisy odnośnie zwrotu VAT na oczyszczalnie jakoś się zmieniły 2 lata temu? Tak twierdzi wykonawca. HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carbon 02.05.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Dochodzę do wniosku, że odliczyć się nie da. W wykazie materiałów budowlanych do odliczania w temacie oczyszczalni są tylko "zbiorniki", a w dodatku w najnowszej wersji (2011) z dopiskiem "stalowe". Poliplast podaje PKWIU 28.29.12.0 (http://www.poliplast.pl/uploads/File/Deklaracje_DZ/DZ%2021.3%20OCZYSZCZALNIE%20%C5%9ACIEK%C3%93W%20EP-6.pdf) i nic takiego niestety nie ma w wykazach. Nie wiem tylko, jakim cudem niektórym się udało to odliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts