Krzysztof2 09.07.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Zamierzam wykonać remont dachu i położyć dachówkę , wiem że są skrajne kkąty i nie chciałbym niczego robić na siłe. Ale dachówka to dachówka. Połać pochylkoną pod kątem 20stopni zamierzam odeskować i pokryć papą żeby nie podciekało. Drugą połać północną ,oże już niekoniecznie deskować bo i kąt i słońce nie operuje. Co o tym sądzicie? Jakie dachówki ceramiczne są w miare najszczelniejsze płaskie i lekkie? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 09.07.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 przy 20 stopniach to radzę uważać bo większość dachówek ma minimalny kąt około 18-20 stopni, przy 65 stopniach każda dachówka będzie musiała być oddzielnie mocowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 10.07.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 O ile przy kącie 65 st problemu nie ma , trzeba tylko mocować każdą jedna dachówkę , to przy kącie 20 st nie każda dachówka może być układana.Kilka dachówek z kryciem od 20 st przy folii na zakład: Koramik Cosmo 11 (47 kg/m2) , Creaton Domino (51kg/m2) , Creaton Optima (45 kg/m2) .Sa to oczywiście dachówki płaskie , a zakładkowych wybór jest dużo większy. Przy zastosowaniu szalunku ze szczelną warstwą hydroizolacyjna ( po ludzku papa term.) Twój wybór powiększa się większość dostępnych dachówek , np. cała oferta Braasa , a co za tym idzie fajna dachówka płaska Tegalit. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.07.2010 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 A najpierw należy sprawdzić czy więźba się nadaje pod dachówkę! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 22.07.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 A najpierw należy sprawdzić czy więźba się nadaje pod dachówkę! Pozdrawiam. Więźba byłafachowo przeliczona i oglądnięta przez porządnego fachowca, zalecił kilka wzmocnień prostych do wykonania i nie miał zastrzeżeń.Połąć południową czyli tę zw spadem 20stopni odeskuję płytą osb 15mm i opapuję.Północną gdzie słońce nigdy nie zagląda zostawię ofoliowaną.Nie do kńca ufam foliom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 22.07.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 A jaka decyzja odnośnie dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 26.07.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 prawdopodobnie Roben Monza jest od 16stopni nie waży za wiele 38kg ma m2 i jest w niezłej cenie.Nie wiem tylko czy deskować płytą OSB czy zwykłymi deskami? Deski sąchyba lżejsze? i tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 28.07.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mam dach o kącie 20 stopni- kryty dachówką ceramiczną Bogen Innovo 12 Jest to dachówka, którą można kłaść na tak płaskie dachy bez deskowania. Jeśli interesuje Cię więcej info to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 29.07.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Mam dach o kącie 20 stopni- kryty dachówką ceramiczną Bogen Innovo 12 Jest to dachówka, którą można kłaść na tak płaskie dachy bez deskowania. Jeśli interesuje Cię więcej info to pytaj Faktycznie ciekawa propozycja, zwłąszcza ,że lekka i ma możliwośći przeunięć w pionie i poziomie co jest istotną rzeczą przy narzuconych wymiarach dachu. Lekka i szczelna też wielki plus. A jak wykonanie ? wszystko w porządku jeśli chodzi o kolor i geometrię? No i kwestia ceny. Posłałem maila z prośbą o wycenę dachu. Deskowanie i tak dobiję i tak sporą cześć już mam odeskowaną ( nadbitka) więć nie zaszkodzi na pewno. dzięki za info. pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 29.07.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 mam kolor czarny tytan w połysku, także w zależności jak pada słońce to ma różne odcienie. Polecam, żebyś zobaczył sobie gdzieś w hurtowni, bardzo fajnie wygląda. Mam bardzo małą falę i co najważniejsze dobrze się tnie, nie pęka przy cięciu. Także "odpady" mogłam wykorzystać. Jeśli chcesz to podaj maila to prześlę Ci kilka zdjęć o dużej rozdzielczości to sobie zobaczysz Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcia1 29.07.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 (edytowane) Aaaaaa..... zapomniałam o cenie- nie zwala z nóg Edytowane 29 Lipca 2010 przez marcia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof2 30.07.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 mam kolor czarny tytan w połysku, także w zależności jak pada słońce to ma różne odcienie. Polecam, żebyś zobaczył sobie gdzieś w hurtowni, bardzo fajnie wygląda. Mam bardzo małą falę i co najważniejsze dobrze się tnie, nie pęka przy cięciu. Także "odpady" mogłam wykorzystać. Jeśli chcesz to podaj maila to prześlę Ci kilka zdjęć o dużej rozdzielczości to sobie zobaczysz Pozdrawiam M Chetnie zobaczę fotki podaję adres: [email protected] dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts