mon30 09.07.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Jesteśmy po powodzi. Mamy zniszczony cały parter tak więc zaczynamy wszystko od nowa. W salonie i jadalni (35m) chcemy położyć teak. Zakupiliśmy surowy no i teraz jest problem czy go olejować czy lakierować. Zdania są podzielone a my nie wiemy co robić. Właściwie remontujemy nasz dom teraz już pod kątem następnej powodzi ( może komuś wydać sie to śmieszne ale nie chcemy przeżywać tego jeszcze raz). Poradzono nam to drzewo ,bo jest bardzo wytrzymałe na wilgoć ale trzeba go dobrze ułożyć i zakonserwować. Słyszałam, że po olejowaniu trzeba co jakiś czas powtarzać tę czynność. Bardzo proszę o dobrą rade ( polecono mi to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 09.07.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Jesteśmy po powodzi. Mamy zniszczony cały parter tak więc zaczynamy wszystko od nowa. W salonie i jadalni (35m) chcemy położyć teak. Zakupiliśmy surowy no i teraz jest problem czy go olejować czy lakierować. Zdania są podzielone a my nie wiemy co robić. Właściwie remontujemy nasz dom teraz już pod kątem następnej powodzi ( może komuś wydać sie to śmieszne ale nie chcemy przeżywać tego jeszcze raz). Poradzono nam to drzewo ,bo jest bardzo wytrzymałe na wilgoć ale trzeba go dobrze ułożyć i zakonserwować. Słyszałam, że po olejowaniu trzeba co jakiś czas powtarzać tę czynność. Bardzo proszę o dobrą rade ( polecono mi to forum Teak jest drewnem bardzo oleistym co osłabia przyczepność lakieru, stąd polecam olejowanie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibra 14.10.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Teak jest drewnem bardzo oleistym co osłabia przyczepność lakieru, stąd polecam olejowanie. Pozdrawiam, Bardzo prosże szanowne grono forumowiczów o podpi4ecie sie pod temat.Zamierzamw łazience połozyc teak ale zgłupiałem troche bo w sklepei maja teak lakierowany za 210złm2 a winnym sjklepie teak surowy gdzie własciciel mówił ze trzeba połozyc suchy teak wycyklnowac i wtedy poolejowac.projektantka +gosc który układa w belgii teakowe ppodłogi mówił że lepsza jest lakierowana a na frezowaniu łączyć z sylikonem.Co wy na to?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 14.10.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam Polecam kupić Teak surowy pod cyklinowanie i olejowanie, fuge polecam zrobic koloru czarnego. Teak jest gatunkiem drewna niewrazliwym na wody (slodkie, slone) z tego wzgledu jest uzywany min. do łazienek, zabudowy basenów, pokładów jachtów itp... Foto z naszej realizacji (Teak w "ramce" z czarną fugą) układane było cale mieszkanie wraz z łazienkami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts