mammeza 09.07.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam - mam pytanie - otóż u sąsiada w domu jest główne zabezpieczenie (posiadamy dwa oddzielne liczniki) i w związku z tym mam zapytanie: Czy sąsiad może się nie zgodzić na wyniesienie zabezpieczenia na zewnątrz - chodzi o to ,że jak nie ma go w domu to siedzimy bez prądu ,bo nie mam jak dostać sie do niego aby włożyć bezpieczniki.Dodam, ze ja będę dodatkowo zakładać siłę - on nie. Boję się, bo sąsiad uparcie nie zgadza sie na wyniesienie zabezpieczenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 10.07.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 (edytowane) To dosyć dziwne rozwiązanie i chyba niezgodne z prawem. Przy zmianie z 1 faz na 3-faz, wyprostuj ta całą sytuację. Przyłącz 3 faz wykonuje operator sieci, musisz wystąpić o warunki podłączenia, zrobić ew. projekt... raczej nie martw się sąsiadem, tylko techniczna możliwościa wykonania przyłącza. Edytowane 10 Lipca 2010 przez magicc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 11.07.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Witam. Dokładnie wystąp do zakładu o warunki i będziesz miał już oddzielny przyłącz. Ps a może Ty masz sublicznik i dlatego macie jedno zabezpieczenie??!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mammeza 11.07.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 to jest tak ,ze kiedys to istnialo jako dwa oddzielne mieszkania - potem ktos to przerobil na jedno a teraz znowu funkcjonuje jako dwa oddzielne mieszkania i dlatego liczniki są dwa a jedno zabezpiecz. Wszystko jest glanc legal. Niestety muszę zakladac siłe, wiec musze wyniesc zabezpieczenie - ale przeszkoda to sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 13.07.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Jeżeli posiadasz umowe z zakładem i masz swój przyłącz(tylko 1fazowy) to nie powinno być problemu, elektryk bądź zakład wykona nowy przyłącz i będzie nowa skrzynka osobny WLZ do mieszkania. ostatnio miałem do czynienia właśnie z rozdziałem w budynku. sytuacja była podobna sąsiad nie płacił i wyłączyli prąd w całym budynku, drugi właścicel zgłosił do zakłady i zostało to rozdzielone na budynku zamontowano nowe złącze z licznikiem i zabezpieczeniami... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts