Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Saunier Duval Themaclassic -czy warto?

Recommended Posts

Mam zamiar nabyc kociol jednofunkcyjny, z zamknieta komora spalania Saunier Duval Themaclassic F AS21E w zestawie z podgrzewaczem wody SDP100 plus inne doodatki stanowiace praktycznie calą kotlownie. Cena ok 4200zł brutto. Czytalem wszystkie posty o firmie na forum ktore w większosci są pozytywne. Malo jest wiadomosci o tym konkretnym modelu. Czy ktos go ma ?jakie sa o nim opinie?

pozdrawiam Michalus

Człowieku odpuść sobie.

Sprawdzałeś obsługe poza gwarancyjną.

SD przeciez to teraz Vaillant (jedna grupa kapitałowa) zapłacisz za markę a nie za jakość. Liczy się koszt serwisu pogwarancyjnego i koszty elementów głównych np: wymiennika wtórego, czujnika przepływu itd...

Ja zrezygnowałem z SD i zamontowałem Aristona. Takie same parametry wydajniosci wody ogrzewania i 1/2 ceny. Kogo stac na marke za którą nie idzie jakośc

j abardzo polecam ten kociołek ! pracuje w firmie gdzie jestesmy dystrybutorem tych kociołków i w naszym regionie ciesza sie dużym zainteresowaniem, sprzedajemy również viessmana i buderusa ! leczk SD ma jednak mała awaryjnośc i dobra cene a jeśli chodzi o części są duzo tańsze niz Viessmana i buderusa ! który jak dla mnie jest przereklamowany (to opinia naszego serwisanta). Thema clasic to chyba jeden z bardziej udanych kociołków SD POlecam

j abardzo polecam ten kociołek ! pracuje w firmie gdzie jestesmy dystrybutorem tych kociołków i w naszym regionie ciesza sie dużym zainteresowaniem, sprzedajemy również viessmana i buderusa ! leczk SD ma jednak mała awaryjnośc i dobra cene a jeśli chodzi o części są duzo tańsze niz Viessmana i buderusa ! który jak dla mnie jest przereklamowany (to opinia naszego serwisanta). Thema clasic to chyba jeden z bardziej udanych kociołków SD POlecam

a co sądzisz o kociołku niedzwiedz 26 z zasobnikiem