asti 27.07.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witaj Aniu Serdeczne gratulacje powiększenia rodzinki, nawet podwóje jak ktoś juz zauważył Bardzo kibicuję Waszej budowie. Zaglądam dzień w dzień, czekając na nowe wpisy w dzienniku i nadziwić się nie mogę jak pędzicie. I podziwiam, że budujecie się tak daleko od rodzinnych stron. Ja mam mega opory, żeby przenieść się do sąsiedniej miejscowości.... Życzę jak najszybszej przeprowadzki. Pozdrawiam, e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 28.07.2011 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Hej Asti Fajnie, że podglądasz i kibicujesz, bo generalnie moje komentarze świecą pustkami Wobec tego specjalnie dla Ciebie wklejam kolejne fotki i wpisy w dzienniku. Nie masz co się obawiać przenosin. Wiem to po sobie. My już z Piterkiem w dwóch wielkich miastach Polski mieszkaliśmy - i żadne nie było naszym rodzinnym, ani w pobliżu. Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić A i teraz - będę "tylko" 140 km od rodziców, więc jak na nas to całkiem nie tak daleko-ot rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 08.08.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Też bardzo mi się podoba kolor elewacji tej Iskierki Betiny. Czy może ustaliliście już jakie to kolory elewacji i ramek okiennych...chodzi mi i nazwę producenta i konkretne kody kolorów. Jeśli tak z góry dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam i życzę miłej przygody z własnym domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 08.08.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Hej, im bliżej końca budowy tym coraz bardziej kruchą z kasą. W związku z tym odpuszczamy sobie malowanie elewacji na bliżej nieokreślony termin Niestety nie interesowałam się kolorami i na razie sobie odpuszczam, ale chętnie przyjmę informację jeśli Wy ogarniecie temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 18.08.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Cześć Czekałam na Twój wpis z utęsknieniem i doczekałam się Pięknie Wam idzie praca w domku. Trzymam kciuki, żebyście zdążyli na czas Podobne płytki kuchenne ostatnio układał mój mężyk w kuchni u mojej mamy Trzymam kciuki za szybki, łatwy poród i powrót z Maluszkiem w nowe progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 18.08.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ta woda to jest jakiś koszmar. Masz już sucho na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 18.08.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Cześć Czekałam na Twój wpis z utęsknieniem i doczekałam się Pięknie Wam idzie praca w domku. Trzymam kciuki, żebyście zdążyli na czas Podobne płytki kuchenne ostatnio układał mój mężyk w kuchni u mojej mamy Trzymam kciuki za szybki, łatwy poród i powrót z Maluszkiem w nowe progi Hej asti - właśnie się zastanawiałam czy mój dom w przeciwieństwie do tego szału na nowoczesność nie jest zbyt babciowaty Ale co ja na to poradzę, że lubię takie klasyczne klimaty A najchętniej to zrobiłabym dom całkiem rustykalny, wiesz-bielone meble, przecierane gdzieniegdzie, dużo surowego drewna. No ale musiałam pójść na kompromis z Piotrkiem No i bardzo dziękuję za życzonka. Na pewno się przydadzą Póki co-jeszcze się jakoś turlam (za co zresztą sama siebie podziwiam bo za tydzień mam termin ) i załatwiam wszystko, więc nie bardzo mam czas denerwować się porodem. Ech jak to dobrze, że ja się tak dobrze czuję, bo jakbym musiała leżeć jak niektóre kobitki to chyba bym zwariowała - nawet teraz nie potrafię usiedzieć i aż mnie ręce świerzbią żeby coś porobić A no właśnie-powinnam spakować torbę do szpitala..heh..rychło w czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 18.08.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ta woda to jest jakiś koszmar. Masz już sucho na działce? Tia...woda to tragedia w to lato. Pluję sobie w twarz że nie wkopaliśmy szamba w zeszłym roku jak było tak upalnie.Na szczęście u mnie woda opadowa w miarę szybko schodziła - moja działka jest trochę wyżej niż sąsiednia więc wszystko spływało na tą niższą Mam już sucho, chociaż woda gruntowa zaczyna wychodzić jakieś 80 cm może metr pod ziemią. A na sobotę mam zamówione szambo. Zobaczymy jak to będzie - już nie ma wyjścia. Musimy je wkopać chociaż na jutro zapowiadają jakieś straszne burze. Specjalnie na wszelki wypadek kupiliśmy pompę do brudnej wody. Najwyżej pójdzie w ruch...boję się tylko o obsuwanie ziemi A jak tam u Ciebie? Bo generalnie te nasze Tłuszczowo-Wołomińskie tereny są strasznie niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 18.08.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Brunet poczytałam sobie Twój dziennik - Ty to masz dopiero masakrę na działce. Niech Ci ekipa koniecznie podniesie fundamenty nawet o kilka bloczków, bo wilgoć będzie później wychodzić. Ja podniosłam i nie żałuję tych kilkuset dodatkowych złotych, bo teraz dom mam na podwyższeniu i chociaż woda na działce płynęła to na jakieś 3-4 metry od drzwi nie podeszła. Na ścianach parteru też nic nie wyszło. I podnieś sobie teren (to później). A tak z ciekawości - czy to ekipa którą polecałam? Pawła O? Jak tak to do niego zadzwonię, żeby mi wstydu nie przyniósł A i jeśli to on i kominy będziesz robił z klinkieru to powiedz, żeby Ci zrobili koniecznie fugi na pełną spoinę. Ja tego nie dopilnowałam i teraz martwię się żeby mi kominy nie przeciekały. Na razie jest ok, ale może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 19.08.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Hej asti - właśnie się zastanawiałam czy mój dom w przeciwieństwie do tego szału na nowoczesność nie jest zbyt babciowaty Oj, to nie tak Ja sama mamę na takie płytki namawiałam, więc co najwyżej możemy stwierdzić, że przynajmniej w tej kwestii ja i Ty mamy bardzo zbliżony gust Ja jestem zakochana w takich małych płytkach Mieliśmy takie w wynajmowanym mieszkaniu i tak już mi zostało... Mężyk mi przedstawia wizualzację duuuużych płyt w naszej przyszłościowej kuchni, a ja dreszczy dostaję, bo w ogóle tego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 19.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 U mnie jest tragedia z wodą. Ławy wylaliśmy miesiąc temu i od tej pory cała budowa stoi. Gdybym wiedział, że w tym roku będzie tak bardzo deszczowe lato, to bym w ogóle nie zaczynał z budową. U mnie jest generalnie mokro wiosną i jesienią, więc celowo start budowy wypadł w środku lata aby nie było problemów z wodą... Obawiam się, że trzeba będzie w tym roku i tak sobie odpuścić z budową, wszystko zasypać i wznowić w przyszłym roku. Chyba, że pogoda się poprawi i będą ze 2 tygodnie słoneczne i bez deszczu. Ekipę mam inną niż z Twojego polecenia. Teraz poszli na inną budowę - do mnie wrócą jak będą warunki do budowania. Ławy im wyszły dość kiepsko, ale warunki były trudne i robota w pośpiechu aby zdążyć przed deszczem, który zresztą spadł w 8 godzin po wylaniu ław. Od tego czasu 4 albo 5 razy wypompowałem wodę do zera, a deszcze i tak robiły swoje... Generalnie to przez miesiąc ławy prawie cały czas są w wodzie. Beton lubi wodę i nic się nie stanie, gorzej z gruntem (gliną), która może się uplastycznić, poprzesuwać, itd. Działkę podniosę, przynajmniej do poziomu drogi - obecnie jest nieco niżej. Poziom zero mam ustalony na 50cm powyżej poziomu drogi, ale zastanawiam się czy jeszcze z 10cm wyżej się nie podnieść. Z szambem nie będziesz raczej miała problemu - wodę z małego wykopu szybko wypompujesz, nawet najsłabszą pompą z marketu. Ja mam dwie pompy, jedna słabsza (6m3/h) i druga mocniejsza (14m3/h) - są podłączone obydwie. Woda u mnie ostatnio stała ok. 10cm powyżej poziomu działki i oczywiście cały wykop. Aby całość wypompować potrzebowałem ok. 20h - masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katkam_84 21.08.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 witam:)do etapu wykańczania schodów w domu to mam jeszcze daleko, ale na budowie już nie raz spotkałam się z tym, że "fachowcy" coś tam zrobili nie tak. Najgorzej, że jak się im uwagę zwraca, to jest foch i obraza majestatu. Podziwiam Twoją stanowczość przy rozliczaniu się ze stolarzem; gdyby mój mąż tak rozmawiał z murarzami...Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 21.08.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Hej Katkam, ja się chyba tej stanowczości i panowania nad nerwami nauczyłam gdy pracowałam na infolinii A z fachowcami tak trzeba, oczywiście nie latałam z łatami i halogenami żeby każdy babol wypatrzeć, ale jak coś widziałam "gołym okiem" że jest źle to zwracałam uwagę. Stolarz to jednak przeszedł każdego mojego wykonawcę, więc musiał ponieść konsekwencję. W sumie to nie on tylko ja przez zapewne resztę swojego życia będę patrzeć na te schody. Powodzonka przy budowie i dużo dużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 22.08.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dobry dzień Superowo, że montaż szamba się udał Grunt, to mieć dobry grunt Ja tu pisu, pisu, a może Ty już rozpakowana?? Czekam na radosne wieści Wcz.przejeżdżałam przez miejscowość Sz. I widziałam bardzo podobny domek do Waszego Ale że śmignęłam szybko, to nawet nie patrzyłam na szczegóły Czy to możliwe, że Waszą południową widziałam?? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 22.08.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Koniecznie podaj namiary na wykonawcę schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 22.08.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Heloo Asti Ja jutro idę do szpitala, a w środę mam planową cesarkę więc tak troszkę zaczynam się bać. Ale tak tylko troszkę, bo jeszcze budową żyję Najgorzej, że już dzisiaj tam nie pojechałam, a tam cała ekipa sprzątająca w postaci mojego małża, jego brata i bratowej i mamy zakasała rękawy i do boju Ja też bym im pomogła chociaż już nie daję rady chodzić, tylko się turlam A w dodatku szambo nam przecieka na łączeniu rury kanalizacyjnej i Piotrek coś tam próbuje działać...ech jak ja nie lubię być poza wydarzeniami Na pewno dam znać jak ten mój wielki, ciężki i kopiący Kubuś pojawi się na świecie. A co do tej miejscowości na Sz. (napisz na priva co to było) to powiem Ci że bardzo możliwe, jeśli była to miejscowość w okolicy Tłuszcza Jeśli tak to zapraszam następnym razem na kawusię i swoją szarlotkę na którą mam ochotę od miesiąca, ale na stancji nie mam piekarnika, więc na ochocie się kończy . Za jakiś miesiąc powinniśmy się tam wprowadzić. Tzn Piotrek już tam mieszka, ale ja za wygodna jestem-w końcu ciepła woda i łóżko by się przydało Oj trzymaj kciuki w środę za nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 22.08.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Koniecznie podaj namiary na wykonawcę schodów. Brunecik zaraz wyślę info na priva, coby nie robić tak ewidentnej antyreklamy, aczkolwiek przydałaby się. (chyba za dobra jestem co dla poniektórych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 05.09.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Gratulacje! Niech Mały szybko rośnie. Dużo zdrowia dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asti 06.09.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Jeszcze raz gratulacje Rośnie mały przystojniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekJRG13 11.09.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ja też dołączę się do gratulacji i witam młodego sąsiada ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts