Andzia84 29.07.2010 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Oj niech Cię nie skręca Za długo myślałam o dekarzu zamiast dzwonić w kwietniu i tym mądrym sposobem będę miała obsuwę jakichś dwóch miesięcy. Na szczęście w planach miałam zostawić na ten rok SSO z dachem, żeby domek trochę osiadł przed tynkami. Więc jeszcze trochę i skończy się to szalone tempo A w przyszłym roku-znowu ruszymy-z wykończeniówką. Niestety nie będzie to ta sama ekipa, która nam muruje Tylko jakieś inne. Generalnie ja wychodzę z jednego założenia-grunt to mieć znajomych, którzy mogą polecić ekipę Nie polecanych-nie ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 29.07.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A tak wogóle-od niedzieli nie byłam na działce, pojechałam doi rodziców na urlop pod gruszą ...ale jutro już zrobię nowe fotki-sama jestem ciekawa ile zrobili w te deszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 03.08.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 no widzę, że idzie cały czas do przodu - bardzo ładne te rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 16.08.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Chyba nikt do mnie nie zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej_Konin 28.08.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Cześć Andziu, szybko idziecie z pracami, ja też buduje Południową, moim zdaniem super projekt. Mam dwa pytania czy podwyższaliściew ściankę kolankową? oraz moje drugie pytanie ile wam poszło stali na strop, schody, 2 wieńce oraz trzpienie w ściance kolankowej.Zgóry dziękuję i trzymamy kciuki, będziemy z żonką stałymi bywalcami w waszym dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 29.08.2010 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Hej Maćku-witam Cię serdecznie. Strasznie fajnie, że kolejne osoby budują południową Co do Twoich pytań. Ściankę kolankową podnieśliśmy i to znacznie-W tym momencie ma 152 cm. Jak pójdzie wylewka to będzie miała 140 cm. Dzięki temu stworzyło się takie półpiętro. I myślę, że to jest bardzo dobre rozwiązanie bo wbrew pozorom pomieszczenia w Południowej są dosyć niewielkie. Chociaż to też kwestia punktu odniesienia...ja pochodzę z domu z dużymi pomieszczeniami Co do stali. Nie mam podziału na strop, schody itd. ale całość o której piszesz (oczywiście bez fundamentów) to: 312 kg. prętu 12, tona drutu 10, walcówki 6 - 101 kg, drut wiązałkowy-8kg. Nie wiem tylko czy wiązałkowy nie został jeszcze z fundamentów. I najpierw ten, moi budowlańcy wykorzystali do stropu. Do fundamentów kupiłam 15 kg drutu wiązałkowego. Generalnie poszła cała ta stal. A tak z ciekawości gdzie się budujecie? A Południowa-rzeczywiście jest super. Ja dodatkowo zrobiłam balkon z którego jestem baaardzo zadowolona, wić parę kilo stali trzeba z tej o której pisałam odjąć na ten balkon, ale ile dokładnie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggieQ 05.09.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam serdecznie, My w prawdzie nie budujemy Poludniowej, ale dośc podobny domek. Jednak kiedy przeczytalam Twoj pierwszy, a w zasadzie drugi wpis w dzienniku to tak jakbym czytala o nas. My zaczynamy w najbliższą wiosnę i wtedy pewnie założe również nasz dziennik budowy. Obecnie załatwiamy papierki do pozwolenia na budowę. Życzę powodzenia i oby sezon budowlany trwał w tym roku jak najdłużej )) Będe zaglądac do Waszego dziennika, więc pisz o wszystkim pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 06.09.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Cześć Maggie, Dzięki za życzenia. My co prawda w tym roku położymy jeszcze tylko dach i na tym koniec, więc sezon powoli nam się kończy. A ja bym chciała robić dalej No ale nic-domek musi trochę postać cobym później nie musiała pęknięć na tynku łatać. A Wy też będziecie się w okolicy Warszawy budować? Czy po prostu chcecie uciec z miasta? Papierologia-mówisz? Dla mnie to była najgorsza rzecz. Każdy papier w innym mieście...brr..-ale powodzenia życzę-co nas nie zabije to wzmocni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 23.09.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 halo! jak tam postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 24.09.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Hej Eiremjp. U mnie na razie cisza i zastój przed zimą. Jeszcze tylko położymy dach tak gdzieś na początku pazdziernika (miał być koniec września-ale descze popsuły plany panu dekarzowi) i zabijamy okna i drzwi. Ale za to u Was widzę-budowa idzie pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 24.09.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 no w końcu się ruszyło w tym tygodniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggieQ 28.09.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Tak, niestety w okolicach Warszawy )) dokładniej tak pomiędzy Piasecznem a Góra Kalwarią Piszę niestety bo ja pochodzę z górzystego południa Polski a mój mąż z zielonych stron lubelskiego no ale żyć nam współnie przyszło w duzym mieście nad Wisłą )) ale.... już niedługo ))) Pozdrawiam PS. A martwy sezon zimowy możesz wykorzystac na wyszukiwanie aranżacji i pomysłów na wykończenie domku. chyba że to wszystko już jest zaplanowane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 28.09.2010 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Oooo maggie to rzeczywiście Wasze losy są podobne do naszych Ja jestem z lubelskiego, a mój mąż ze Śląska i tak jakoś nas rzuciło...i tez wolałabym blizej swojej Białej Podlaskiej zamieszkać, ale niestety nie udało się. Chociaż mój połówek zakochał się w okolicach Włodawy (lubelskie) i pomimo budowy domku twierdzi, ze na emeryturę to on się tam wyprowadzi...heh za kilkadziesiąt lat Co do aranżacji-gdy czasem zwiedzam sklepy to tak wiele rzeczy mi się podoba że nie wiem co i jaki styl bardziej. Ostatnio jednak przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku że dół zrobię konsekwentnie w rustykalno-nowoczesnym stylu. Taki trochę misz masz. Widziałam takie cudo w jednym dzienniku budowy, ale niestety piszę z pracy gdzie nie mam zapamiętanego linku. Tylko żeby jeszcze kasa była na moje pomysły A góra ....do bliżej nieokreślonej przyszłości -niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggieQ 29.09.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 hehe u nas też góra poczeka )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 10.10.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Andzia czytam te Twoje wpisy w dzienniku i jestem pod wrażeniem skąd ty się tak znasz na budowaniu, ja jestem chora jak mnie co chwilkę kierownik o coś pyta i karze podejmować jakieś decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 10.10.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Heh..przyznam Ci się szczerze ze ja też dużo nie wiem, a nawet jak nie wiem to przy fachowcu kiwam głową, że ja to niby taka mądra i wiem o czym on do mnie mówi Ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 18.10.2010 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 smutno mi tu samej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 28.11.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 hej kochana dzięki za odwiedzinki!!! jak tam u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 06.12.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Andzia właśnie obejrzałam Twoje mebelki, kuchnia bardzo ładna ale meble w łazience są prześliczne Jeśli mogę coś doradzić to zanim zamówisz płytki w necie najpierw zadzwoń do nich aby określili CI dokładny czas dostawy, co byś nie miała takich problemów jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 07.12.2010 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Dzięki bardzo - ja już tak się przyzwyczaiłam do terminowości mojego składu budowlanego, ze nawet o tym nie pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts