ellik 10.07.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 10.07.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witam wśród zaczynających przygodę z budowaniem chyba jestem pierwsza i już mam pytanko czy kuchnię będziecie mieć otwartą na salon czy tak jak w projekcie będzie zamknięta ? U nas kuchnia jest o podobnej powierzchni bo 12,25m2 i będzie otwarta,mam nadzieję że dzięki temu będzie przestrzenniej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 10.07.2010 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witaj Ramila! My akurat jesteśmy zwolennikami zamkniętej kuchni, więc i w naszym domku będzie ona z premedytacją zamknięta. Takiego projektu z resztą od samego początku szukaliśmy. Natomiast chciałabym zrobić sobie przeszklone drzwi przesuwne chowane w ścianie między salonem a kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.07.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Dzień dobry:) Dużo lepiej mi się czyta dziennik w tej postaci, niż w formie bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.07.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 To i ja się melduję na zagorzałe podczytywanie i kibicowanie, a jak będę wiedziała jak to może coś doradzę?Choć nie gwarantuję, że z głową, która mam wrażenie, że z powodu upałów straciła zdolność do wykonywania swych podstawowych funkcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 14.07.2010 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Tatarak, myszonik, witajcie! Jest mi bardzo miło Was widzieć Tatarak, ja też doszłam do wniosku, że taka forma dziennika jest dużo bardziej sympatyczna. U mnie też upały masakryczne, a mój małżonek wymyslił dziś dalszy ciąg akcji pt:"koszenie chaszorów" na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.07.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ela, a masz jakieś zdjecia z tej mężowskiej akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.07.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Chyba należy zacząć wznosić modły coby małżonek w ogóle żyw z akcji powrócił... w tych warunkach, ałłłłaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 09.08.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Hej dziewczyny! Dość długo mnie było - udało się nam wyskoczyć na urlop Akcja koszenie się nie odbyła. Powód? Kosiara totalnie odmówiła posłuszeństwa i małżonek się zdemotywował. Teraz aż boję się wybrać na działkę bo nie wiem co tam zastanę. Małżonek wymyślił, że na jesieni to wszystko zaoramy, bo mu ręce opadają od tej never-ending walki z zielskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.08.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Gratuluję zdecydowanych postępów papierologicznych, teraz już nic tylko biegusiem z wnioskiem, a my wszyscy zaczniemy trzymać kciuki żeby szybko poszło z PNB. Co do rolet, my zdecydowanie jesteśmy na tak i zakładamy (choć swego czasu marzyłam o okiennicach, ale to już chyba finansowo położyłoby nas na łopatki), naczytałam się mądrości forumowych i wynika z nich, że dobrze założona i ocieplona roleta jest minimalnym mostkiem termicznym i nie ma co się tym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 13.08.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 myszonik, dzięki! Twoja odpowiedź w sprawie rolet jest normalnie jak miód na moje serce . Zaczęłam z resztą czytać wątek o domach energooszczędnych i na razie jesteśmy w dalszym ciągu za roletami, chociaż muszę się zastanowić jak ukryć roletę typu integro w elewacji by nie wystawała. Naczytałam się, że roleta tego typu tworzy najmniejszy mostek i można przy niej prawidłowo zamocować okno. Mój Małż stwierdził, że "mam coś wymyśleć". Na razie mam za mało info, więc chłonę forumową wiedzę a potem będę kombinować. Mam na razie czas. Wniosek o PnB złożymy chyba w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.08.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Jak coś wymyślisz to się pochwal dokonaniami:) u nas i tak to sprawa na przyszły rok, więc na razie nie miałam czasu o tym myśleć, a czas kiedy się jeszcze nie buduje jest najlepszy do planowania, bo później to już wszystko jakoś tak samo wychodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Czesć Elliku. Tak sobie myślę o tych roletach. Ja w końcu nie dałam-względy estetyczne przeważyły, a myślenie jak to zrobić zeby zrobić dobrze odwiodło mnie od pomysłu. Teraz jednak jak juz stoję z boku i to "nie mój problem" ;)myslę, ze jesli izolacja ściany jest duża np 20 cm styropianu, to i kaseta i ocieplenie się zmieszczą. Fakt, ze będzie mniej tego oceplenia niż na reszcie ściany, ale wydaje mi się, ze i tak wystarczająco, zeby móc spełniać conajmniej warunki techniczne dla ścianyOkna mam montowane na taśmach, a styropian z zewnątrz nachodzi dodatkowo ze 1.5-2 cm na ramę okienną. Wydaje mi się, ze daje to bardzo dobrą szczelność...przynajmniej narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 01.09.2010 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Cześć 78mysz! Kurcze...mnie akurat rolety zewnętrzne się podobają i od początku byliśmy zdecydowani by je zrobić. Praktycznie te rolety byłyby nam potrzebne tylko po to, by ochronić się przed słońcem i ewentualnym ciekawskim okiem sąsiadów (to dotyczy okien z frontu domu). Teraz natomiast mam wątpliwości. Wszystko przez te nieszczęsne wyliczenia w OZC. Wychodzi na to, że kasę, którą moglibyśmy wydać na rolety (a bralibyśmy wtedy rolety z napędami) możnaby dołożyć do montażu okien i zrobić go w warstwie ocieplenia. Wtedy rolety już odpadają, bo ukryć się ich już nie da. Mój małżonek twierdzi, że on na dzień dzisiejszy woli te 10 tyś. wydać na montaż w ociepleniu niż na rolety. Ja już sama nie wiem, bo jakaś ochrona przed słońcem musi być...Rolety wewnętrzne? Teraz mam w sumie...ale wolałabym by nic nie było do okna przylepianego I taki oto mam zgryz. Na szczęście mamy czas na przetrawienie tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.09.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 oj Elliku, wybór nie jest taki trudny.Jak Ci sie podobają rolety to bierz i się nie zastanawiaj. Ja od zasłaniania przed słońcem mam zasłony, ale mam coś jeszcze. mianowicie przygotowałam sobie pod elewacją haki na prowadnice do żaluzji suwanych zewnętrzynych- oczywiście bez napędu, ale ja przed słońcem muszę się chronić tylko na zachodzie w sumie. Nadmiar kasy wolałabym wydać na rekuperację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 03.09.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam się dawno mnie tu nie było a tu wniosek o PnB złożony teraz tylko czekać na decyzję i do dzieła pozdrawiam i życzę szybkiego otrzymania PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 04.09.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Dzięki RAMILA! :)Tylko z tym do dzieła...cały czas liczę czy uda nam się zacząć w przyszłym roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 11.09.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 A dlaczego miałoby się nie się udać rozpocząć w przyszłym roku? Głowa do góry trzeba myśleć pozytywnie bo wtedy można więcej niż się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 06.12.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Mikołajkowe pozdrowionka http://img694.imageshack.us/img694/2373/1664.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.12.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Z okazji Świąt, które już tuż, tuż za rogiem życzę serdecznie i z całego serca utonięcia w atmosferze rodzinnej radości, ciepła, spokoju, wytchnienia od codzienności, marzeń, zapachów i smaków.... jednym słowem czerpania pełnymi garściami z magii Bożego Narodzenia. http://lh5.ggpht.com/_A0A2CO3ZnuI/TRRF0xtF8aI/AAAAAAAAAuQ/OpanAHdhavM/s720/DSC02708.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts