salik 10.06.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Nie wiem na ile skomplikowaną macie decyzję, ale u nas w ING rozpatrywanie wniosku trwało ok. 1.5 tygodnia Może jednak spróbujcie? Inna sprawa że teraz ING daje ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.06.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Ja z głosem w sprawie kredytu.1. spróbujcie w innym miejscu, a najlepiej 2-3, gdzie w ogóle ten wniosek składaliście? ja w dnb nordzie dostałam decyzję chyba w niecały tydzień...2. raty malejące to z tego co wiem żaden interes, kredyty hipoteczne są tak nisko oprocentowane, że to co masz nadwyżki lepiej zainwestować i najwyżej później wcześniej spłacić;3. dlaczego ciąża jest komplikacją dla banku? ja byłam w ciąży jak kredyt brałam i nikogo to nie interesowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 10.06.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 myszonik, salik, Będziemy składać wnioski na nowo (nordea, deutche bank). W poniedziałek będzę kompletować papiery. salik, szukamy kredytu w EUR. myszonik, Składaliśmy właśnie w dnb nord, bo promocja była i warunki super. Rozpatrzenie wniosku trwało 1,5 miesiąca!!! Decyzja jest tak niejasna, że już nic nie wiem. Warunki w decyzji kompletnie niepromocyjne - dyrektor oddziału przez telefon twierdził, że oni tak "po prostu piszą standardowo" a na promocję się łapiemy. Więc już nic nie wiem, bo pisze jedno a facet mówi drugie. Poza tym czytałam warunki promocji i promocja jest ale jednym z warunkó jest "pierwsze uruchomienie produktu hipotecznego" do 31.06. I kurcze co to jest to pierwsze uruchomienie? Podpisanie umowy? Wy[łata 1 transzy? Jak wypłata transzy, to w życiu się na to nie załapiemy, bo najpierw musimy zużyć nasz wkład własny - czyli te 30 tyś - tak pisze w decyzji...chyba że znowu tak sobie napisali "standardowo". Ale jeśli tak jest to nie ma szans, bo zostały do końca czerwsa 2 tygodnie i takiej umowy nie podpiszę, bo nie wiem czy się w tym czasie wyrobimy by te środki zużyć...jeśli tak to ok, ale jeśli nie to promocja jest anulowana i wchodzą warunki "standardowe" czyli naprawdę niekorzystne. Wydaje mi się, że raty z malejących na równe można zmienić bez problemu przed podpisaniem umowy - ale się jeszcze upewnię. Teraz jak się okazało, że będzie nas więcej wolałabym raty równe - będę potrzebować kasę na jakąś opiekunkę... Nie wiem czy ciąża jest komplikacją...wolałabym się za bardzo nie przyznawać do niej w banku.... tak na wszelki wypadek. Niektóre banki (deutche bank) ma na zaświadczeniu o zarobkach rubruczkę "czy pracownik jest/był na zwolnieniu lekarskim...od do..." a ja na moje szczęście/nieszczęście jestem na zwolnieniu od miesiąca i raczej już pobędę, bo mam ciążę z przebojami a do tego bliźniacza i lekarz chucha na zimne. Ciekawe czy się do tego przyczepią...? Co prawda nie będą wiedzieć z jakiego powodu L4 bo tajemnica, ochrona danych itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 elliktak jest, że oni w decyzji piszą warunki ogólne niepromocyjne. dyrektor oddziału mówi prawdę. Wiem, że to bez sensu, ale tak mają. Musisz wyciągnąć od nich regulamin promocji i się wczytać co i jak, ja się nie przerażałam, bo od razu mnie doradca uprzedził, że tak jest. U mnie było tak, że w decyzji miałam warunki do spełnienia do udzielenia kredytu i ogólne warunki kredytu bez promocji, ale wszystkie warunki kredytu dostałam zgodnie z regulaminem promocji (po spełnieniu warunków, czyli podpisaniu umowy na ten ich pakiet rachunek/karta).Zapytaj dokładnie o co chodzi z tym uruchomieniem do końca czerwca, ale wydaje mi się, że po prostu musicie do tego czasu podpisać umowę. Z wkładem własnym nie pomogę, bo miałam już wykonany jak brałam kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 10.06.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 myszonik, gdyby tylko chodziło z tym "pierwszym uruchomieniem" o podpisanie umowy to ok., wkład własny tez nie jest problemem - część mamy, część się załatwi i zaczniemy ze środków własnych a bank to potem zrefinansuje. Ale gorzej jeśli chodzi o uruchomienie transzy. Aaaa... i jeszcze w tej decyzji pisze, że od podpisania umowy bank ma 3-mce na uruchomienie I transzy - wątpię by to trwało aż 3-mce, ale było nie było bank ma czas i możliwości by zwlekać na tyle, by ten termin przeciągnąć poza ten 31.06, tak by nas promocja przestała obowiązywać. Teraz i tak do poniedziałku niczego się nie dowiem, a w poniedziałek dyrektor oddziału ma mi na maila posłać RZECZYWISTE warunki udzielenia tego kredytu. Kurcze...spać przez to wszystko nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.06.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Nie bardzo rozumiem to co piszecie.Na papierze macie warunki X, które musicie zaakceptować, a potem ktoś Wam 'na gębę' mówi że tak naprawdę dostaniecie inne warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.06.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 salik to jest tak, że w decyzji masz ogólne warunki kredytowe jakie u nich obowiązują, natomiast podpisując umowę w okresie promocji i na zasadach określonych w promocji (np. zawarcie umowy dodatkowego pakietu usług - rachunek, karta) uzyskujesz warunki kredytu określone w warunkach promocji (dużo korzystniejsze) - nie jest to na gębę ponieważ podpisujesz dokument z warunkami kredytu określonymi w warunkach promocji i stanowiący integralną część umowy kredytowej. I podpisujesz go łącznie z umową, a nie, że najpierw podpisujesz umowę na innych warunkach, a potem czekasz na objęcie promocją. Co do wypłaty pierwszej transzy to ja miałam po 2-3 dniach od dostarczenia dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.06.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Ellik, definicja uruchomienia kredytu powinna wynikać z regulaminu udzielania kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 12.06.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 spirea, dzięki, sprawdziłam regulamin na stronie banku. "Uruchomienie Kredytu / Pożyczki – wypłata Kredytu / Pożyczki w wysokości wskazanej w Umowie lubdyspozycji Uruchomienia Kredytu / Pożyczki w przypadku wypłaty jednorazowej albo wypłata pierwszej transzyw przypadku wypłaty dokonywanej w transzach"czyli nie pozostaje nam nic innego jak poskładać wnioski do innych banków, a budowę i tak zaczniemy ze środków własnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 13.06.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dostałam info z banku - promocja została przedłużona....pierwsze uruchomienie do 30.09.2011. czyli chyba damy radę i będziemy mieć ten kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.06.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 super, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.06.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Trzymam kciuki za szczęśliwy finał umowy z bankiem, zakończony uruchomieniem kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.06.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 A widzisz jednak dało radę w ogóle z tego co wiem to u nich ta promocja jest przez cały czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 16.06.2011 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Nawet nie wiecie jak się cieszę Muszę jeszcze tylko przed sporządzeniem umowy donieść dokument z gminy potwierdzający, że nasza ulica przy której jest działka jest drogą publiczną Złożyłam już wniosek w gminie i mają mi przygotować stosowne zaświadczenie. Mam tylko nadzieję, że się pospieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 30.06.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Uprasza się o dbanie o żołądek!A z tymi ławami i murowaniem ściany fundamentowej to nie za szybko?U nas wszyscy mówili zgodnie że ławy po wylaniu muszą kilka dni odstać (i być podlewane) w celu związania betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.06.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Podlewanie załatwi niewątpliwie deszcz, ale wg mojego kierbuda ławy powinny co najmniej tydzień odstać zanim zacznie się murować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.06.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 u mnie ławy właśnie dziś zalane, kb oznajmił, że murowanie mogą zacząć 11 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.06.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Tatarak się tu nie chwal tylko pokaż te ławy:) Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie tak leje, że odpadałby problem podlewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.06.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 właśnie dochodzę do siebie, wgrywam zdjęcia w kompa i zaraz będę robić w dzienniku relację u mnie też leje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 30.06.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Bezpośredni deszcz (szczególnie krótko po zalaniu) szkodzi ławom, bo wypłukuje beton i zostawia odsłonięte kruszywo.U nas zaczęło padać w chwilę po zalaniu i musieliśmy ławy przykrywać folią na 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts