Tatarak 01.07.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 KB nam kazał ławy podlać "deszczykiem" w godzinę po zalaniu - wtedy było jeszcze ostre słońce i skwar. beton skończyli lać o 12:25, podlewanie zaczęliśmy o 13:10 od tego końca, z którego zaczęli o 11:00 i już tam była na nim "skorupka" twarda. padać zaczęło ok. 15, jak przyjechaliśmy o 18:40, to cienka warstwa wody stała na powierzchni betonu, na tej "skorupce" - niczego więc nie wymyło chyba nam się udało. natomiast dziś jest pochmurno, ale nie pada, więc chyba nas podlewanie nie ominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.07.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja bardziej pisałem o sytuacji deszczu dłuższego niż pół godziny U nas po wylaniu ław padało non-stop 2 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ale grunt, że nie ma upału i prażącego słońca, to minimalizuje obowiązki w zakresie podlewania. U mnie ławy wylali jak było chyba ze 40 stopni i żar lał się z nieba, musieliśmy podlewać niemal non stop i była to syzyfowa praca tak beton pił wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.07.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 byliśmy właśnie zrosić nasze betoniki i powiem Wam, że folia w wykopy to jest doskonały pomysł. na naszym betonie miejscami była cieniutka warstwa wody - tak 1-2 mm (są lekkie różnice poziomu), a reszta była z wierzchu wilgotna, a sąsiad ma wylane ławy wprost w grunt i są suche jak pieprz - widać, że wysuszony grunt odciąga wilgoć z betonu w ekspresowym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.12.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 http://img513.imageshack.us/img513/3992/kartkabozenarodzenie7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts