dominia 10.07.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Zamierzam wybudować dom przy ulicy na którą jest ograniczony wjazd ciężkich samochodów - jak w temacie - o dopuszczalnej masie do 3.5 t.Policja już nas spisała, jak dostarczano nam piach, a ze względu na to, że ktoś ich o tym informuje, będą się prawdopodobnie pojawiać częściej.Pod znakiem jest jeszcze mniejsza tabliczka - "nie dotyczy służb komunalnych i zaopatrzenia do 8 t" - może to jest jakaś furtka dla nas. Poradźcie coś - bo przecież nie będę wozić materiałów przyczepką. I jeszcze jedno - jak do tego wszystkiego ma się koparka, która waży powyżej 3,5 t i konieczność wywiezienia części ziemi z wykopu (dom częściowo podpiwniczony)Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rebeka 10.07.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witaj,też mieliśmy ten problem. Wystarczy złożyć w Gminie wniosek o pozwolenie na wjazd dużych samochodów na czas budowy . Nie powinno być problemu. Natomiast bez tego pozwolenia będą mandaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 11.07.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 jak wyżej, Ja uzyksiwałem pozwolenie od zarządcy drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 16.07.2010 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Dzięki za podpowiedzi - pozwolenie załatwiłam w ciągu jednego dnia. Czasem strach ma wielkie oczy - a to dopiero początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts