gryzli1972 10.07.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witam mam problem z sąsiadem,mianowicie w latach 50 była robiona kanalizacja ściekowa za przyłączenie do niej mój dziadek zapłacił a sąsiad się nie przyłączył do niej.Po paru latach poprosił dziadka o przyłączenie do jego studzienki swojej łazienki .Tak to funkcjonowało przez parę lat .4 lata temu była robiona nowa kanalizacja a stara została przekształcona w tzw deszczówkę .I teraz problem sąsiad podłączył do tej studzienki deszczowej swoje rynny a teraz podłączył drenaż z swojego budynku.Kanalizacja nie może już przyjąć takiej ilości wody ode mnie i od niego.Czy mogę odłączyć go z mojej studzienki deszczowej bez konsekwencji?Studzienka jest u mnie na posesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 10.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Myśle że masz trzy wyjścia;1 - Pogadać z sąsiadem i w miare możliwości mu wypersfadować to i owo2 - Odłączyć i sie nie przejmować w końcu to jest na Twoim terenie3 - Zatkać jego odpływ i to solidnie i po problemie do ulewy, potem sąsiad się zgłosi to pozycja - 1Zgodnie z prawem jak nie dokładał sie do budowy i exploatacji to nic Ci nie może zrobić.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts