irasos 20.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Muszę stwierdzić że pomysł rezygnacji z małego wc i przerobienie tego miejsca na małą garderobę jest rewelacyjny:) Przy naszej trójce jedna łazienka wystarczy a i z gośćmi damy radę przy małych imprezkach:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 21.02.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Posio - Miałam okazję zobaczyć dom FAN'a, i powiem Ci, że również ma dodatkowe boczne takie wyjście jednodrzwiowe - mam wrażenie , że może być ciemno bez dodatkowego okna. Pomieszczenie jest dość spore - z tego co czytałam chyba sporo osób dodawało okno na tej scianie co my mamy wyjscie na taras. Zastanówcie się jeszcze - najlepiej jak zobaczycie jak to wygląda na żywo. Jakbyście np lekko przesuneli wyjscie na taras w strone kuchni, salon dalej bedzie ustawny. To są propozycje naszej architekt dlatego sprzedaję je dalej bo mogą być pomocne My również nie wydłużamy dachu - a szkoda bo bardzo mi się podoba. Troszkę domek traci urok bez tego. Ale również nie chcemy mieć ciemnicy w domu a jest to srtona która oświetli nam domek Qba przypomnij mi gdzie FAN postawił domek. Natomiast tak zastanowię się nad tym co napisałaś, że może być zbyt ciemno. Muszę znaleźć złoty środek Martwi mnie tylko fakt, że jeśli przesunę boczne wyjście tarasowe bliżej kuchni to wejdzie ono na stół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 21.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Posio, FAN ma domek w Łodzi My robiliśmy wizualizację, stół nam się zmieści. Z resztą to stół dostosowujesz do domu a nie dom do stołu Nie wiem na jakim programie działała nasza architekt ale sprobuj znalesc cos w sieci - robisz sobie ustawienie domku, wstawiasz okna, mebelki itd. Wszystko ładnie widać Co do kibelka to powiem, że i z mężem zaczęliśmy się nad tym zastanawiać czy jest potrzebny - cholera jasna:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 21.02.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ale właśnie bądż tu mądrym i to wszystko zaplanuj aby było ok ,nie da się :no: no właśnie - człowiek by chciał, żeby jego domek był idealny a wiele rzeczy wychodzi po fakcie . A może przygotujemy to pomieszczenie na posiadanie kibelka ale go nie zrobimy...? Sama już nie wiem. Wszyscy mi powtarzają, że dwa kibelki to spore ułatwienie ale z drugiej strony Wy piszecie inaczej. Sama już sie pogubilam i ciężko podjąć odpowiednią decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 21.02.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Powiem tak 2 kibelki to ułatwienie nie ma o czym mówić to tak jak i garderoba,jadalnia, to wszystko jest potrzebne i chce się to mieć ale nie ukrywajmy to jest mały dom i ciężko w nim pomieścić wszystkie pomieszczenia które by nam się przydały ,mam w spiżarce pralkę, kocioł, i regał na weki,drobne agd, ale wszystko jest w jednym ,prania tam nie powieszę, chciałam na suficie zamontować suszarkę ale kocioł przeszkadza ,dobrze by było mieć pralnię oddzielną od spiżarki ale cóż po ptakach, nie pomyślałam o tym a jak już nachodziły mnie jakieś wątpliwości to mówiłam jakoś tam będzie damy radę ,no i dajemy ale mogło być bardziej komfortowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 22.02.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Gba- ja jestem za dwoma kibelkami. Nie chce później słyszeć jak będę się relaksowała w wannie "mamo, szybciej ja chce siku " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 22.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Bardzo ciekawy projekt.Jakie są realne koszty jego budowy ? Systemem gospodarczym, bez szaleństw, "do wprowadzenia się". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 23.02.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Qba u nas są trzy osoby w rodzinie i raczej nie planujemy więcej. Obecnie też mamy w mieszkaniu jeden kibelek i dajemy radę Poza tym żona ciągle mi powtarza, że będzie w tym miejscu za ciasno. Dodatkowo tak jak pisze obeliksss jest to mały domek i rzeczywiście ciężko w nim pomieścić wszystko. My również zdajemy sobie sprawę, że nie będziemy mieli osobnej pralni (chociaż ja bym ją zrobił za garażem w kotłowni, ale żonie za daleko) i dlatego pralka będzie zabudowana w meblach kuchennych w okolicach PG, z którego rezygnujemy. Takie rozwiązanie z pralką sprawdza nam się obecnie w mieszkaniu Qba podpytaj o ten program Pani architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 24.02.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 My robimy piwnice pod kuchnią i salonem może dlatego nie martwię się pom. gospodarczym czy pralnią oraz kotłownią. Pom gosp. Będzie przed zejściem do piwnicy więc jeszcze na górze ale za drzwiami. Takie małe na podręczne rzeczy - na dole w piwnicy będzie jeszcze jedno - więkze. Na dole też kotłownia no i myślałam, żeby przygotować miejsce na pralnię z suszarnią ale to się jeszcze okaże jakie warunki będą tam panowały. Wg badań gruntu które były robione, warunki powinny panować bardzo dobre ale wiemy dobrze, ze w praktyce może być inaczej. Posio - jasne zapytam się będę rozmawiałą z nią po weekendzie choć z tego co wiem ona ma jakiś program specjalistyczny - licencjonowany. Może poleci mi jakiś inny który bedzie dotępny w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 24.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 My robimy piwnice pod kuchnią i salonem może dlatego nie martwię się pom. gospodarczym czy pralnią oraz kotłownią. Pom gosp. Będzie przed zejściem do piwnicy więc jeszcze na górze ale za drzwiami. Takie małe na podręczne rzeczy - na dole w piwnicy będzie jeszcze jedno - więkze. Na dole też kotłownia no i myślałam, żeby przygotować miejsce na pralnię z suszarnią ale to się jeszcze okaże jakie warunki będą tam panowały. Wg badań gruntu które były robione, warunki powinny panować bardzo dobre ale wiemy dobrze, ze w praktyce może być inaczej. Aha to Wy w ten sposób robicie - ciekawie. Miejsca dodatkowego w takim razie będzie sporo. Dobre rozwiązanie A co do programu będę wdzięczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 25.02.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 dokładnie, więcej miejsca bardzo przy m projekcie potrzebnego. Zerknij sobie na tą stronkę http://www.planmieszkania.pl/ Może nie jest to to, co widziałam u naszej arch. ale zawsze coś Jest sporo programów w sieci z tego co sobie patrzyłam do pobrania. A ja z nazwą odezwę się w pn. wieczorkiem. Życzę miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 27.02.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dzięki qba za info - dobra zabawa na tej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 02.03.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Hej! Trochę się pobawiłem na stronie http://www.planmieszkania.pl/ i wyszedł mi taki plan pod nazwą: Z69 Lublin posio_gti (2).Jak ktoś zainteresowany to zapraszam do obejrzenia moich wypocin. Ciekawą rzeczą jest to, że wszystko na tej stronie można rozmieścić co do centymetra jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 05.03.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Posio, super:) jednak wstawiłeś okno a gdzie telewizor w salonie?? chyba, że nie będzie.. Ja nie miałam tyle cierpliwości, żeby się w tym bawić poczekam aż dostaniemy wszystko od naszej Pani pomocnik My stół stawiamy tam gdzie Wy i udało nam się przesunąć wyjście na taras jeszcze w stronę kuchni ale dodam, że my powiększamy dom do 130m2 pow zabudowy żeby zmieścić schody nie tracąc na powierzchni pokoi i salonu. Niestety nasze warunki zabudowy są tak beznadziejne, że nie ma w ogóle szans na piękny dom parterowy jaki sobie kiedyś wymyśliliśmy więc kombinujemy właśnie na podstawie z69. Kiedy ruszacie z budową? FAN. A jak u Was? Pogoda coraz lepsza - ruszacie dalej ?? wyślij jakieś info np ile już macie zrobione i o ile schudł portfel I czekamy aż napiszesz , że lada moment kończycie No i oczywiście czekamy na zdjęcia Waszego cudeńka A orientuje sie ktoś z Was ile powinien postać dom w którym robiona jest piwnica?? I na jakim dokładnie etapie należy go pozostawić aby odstał swoje? W sierpniu będziemy mieli już rodzinkę 3 osobową a na chwilę obecną mieszkamy w śmiesznej kawalerce w warszawie - ciekawi mnie ile jeszcze będziemy musieli się tak gnieść. Marzy mi się żeby za 2 lata się wprowadzić do domu tylko czy to możliwe.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 07.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Qba no trochę posiedziałem, ale spoko bo sobie wydrukowałem i metrażowo wiem z czym to się je. A telewizor będzie właśnie na tej ścianie gdzie dołożyłem okno, a Wy jak wykombinowaliście??? My również na razie w śmiesznej kawalerce - 35m2, ale dajemy radę. Nasza budowa przeciąga się już ponad 3 lata na skutek błędu mojej "rodziny", która zawaliła sprawę z drogą dojazdową 5-cio metrową. Później sąd itd. Ale już prawie naprostowałem. Sprawa chyba dni - mam kur.. nadzieję Jeśli wszystko dobrze pójdzie, raczej idealnie to może surowy stan w tym roku - ale musiałbym być wielkim optymistą... Natomiast z tego co słyszałem od znajomego budowlańca dobrze żeby dom przestał sezon w stanie surowym. Czy jest różnica z piwnicą, nie wiem... Ale uważam, ze dwa lata to realny termin postawienia takiego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 08.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 myyyy TV bedziemy mieli na tej scianie z kibelkiem oraz pokojem jestesmy na etapie poszukiwan ekip (a moze jednej ekipy) budowlanych. Mąż cały czas pracuje i spadło to na mnie w związku z ciążą i zwolnieniem oraz ogromem czasu wolnego jednak totalnie nie wiem jak się za to dobrze zabrać. Mamy może dwie polecone firmy ale jedna jest strasznie droga a druga - no wlasnie. Co do drugiej brak jakichkolwiek konkretów oraz opinii poza źródłem:( totalnie nie wiem jak się za to odpowiednio zabrać bo nie chcę skonczyć na wycenach tych 2 ekip. Budujemy dom na Mazowszu (okolice miasteczka KOZIENICE), może ktoś może polecić jakieś ekipy? Nocleg zagwarantujemy . Nie wiem czy dam radę zorganizować budowę systemem gospodarczym - no jednak jestem babą a mój kochany biznesmen naprawdę nie ma tyle czasu zeby zajac sie ze mna poszukiwaniami. Ręce mi opadają :< Jedyne co mamy na pewno, to materiały z taniej i dobrej hurtowni chyba sama pojadę na teren budowy i będę pustaki układać haha Posio - my zeby nie mieć problemów z drogą dojazdową, postanowiliśmy, że rodzice przepisali na mężą wszystko co mieli. I utopiliśmy się bo teraz nie spełniamy warunków do kredytu Rodzina na Swoim - a to było fajne rozwiązanie (uklad tam jest taki ze dzialka na ktorej sie budujemy jest z tylu i nie miala wyznaczonej drogi - teraz nie musimy jej wyznaczac). Same przeszkody napotykamy ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 08.03.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Hej! Co od ekipy to powiem z autopsji, że TYLKO I WYŁĄCZNIE Z POLECENIA!!! Jeśli jedni drodzy to może innych znajomych popytaj co się budowali. Ja już sporo znajomych odwiedziłem po latach i widziałem ich domy i wiem co chcę i kogo mi mogą polecić. Dodam, że robiłem już w życiu trzy poważne remonty i wiem, że jeśli nie będziesz miała prostych ścian to później będziesz kląć w kamienie bo w łazience czy w kuchni trzeba będzie równać itp. a to są dodatkowe koszty. Teraz mój szwagier się buduje więc też przeciera szlaki. Np. jak masz własny las to bierz sobie drzewo i tartak wychodzi połowę taniej drzewo na cały dom-przy dachu z normalnych krokwi!!! Dodam także, że podczas ostatniego remontu dwie polecane ekipy wyceniały mi łazienkę i myślałem, że to drogo. Ale później jak się okazało wyszło mi na to samo. Trochę tylko zaoszczędziłem bo zrobiłem sam hydraulikę. Co do Rodziny na Swoim to jestem w temacie chociaż mnie to nie dotyczy bo też mamy nieruchomości na siebie, ale sąsiadka zaczęła tę procedurę i nawet doliczają do miesięcznych wydatków samochód czy telefony i umniejsza się tym samym Twoja zdolność kredytowa. Nic tylko przepisywać autka na rodziców Aha cieśle będą z Radzynia Podlaskiego więc jak się spiszą na wiosnę do dam namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 08.03.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Posiojednym, krótkim zdaniem: czekają nas ciężkie dni:) ale nie mogę się już doczekać efektu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 11.03.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Dokładnie tak, ale głowa do góry DAMY RADĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 12.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Witajcie. Ostatnia nasza koncepcja po olbrzymiej burzy mózgów, odwiedzinach u znajomej (postawiła dom) i rozmyślań nad kotłownią, jednym kominem (ze względu na koszty) oraz pralnią zdecydowaliśmy rozwiązać to kompromisowo (podobnie do większego Z176) poszerzając go o 1m. Zależy nam również na większej kuchni oraz zadaszeniu z przodu domu (również jak Z176) żeby można było swobodnie przejść do 2-stanowskowego garażu - praktyczne rozwiązanie. Podoba nam się także dach w Z176. Tak to wygląda. Dorzucam fotkę Z176 dla porównania. Ciekawe tylko jak to będzie na żywo? Z69 jest krótszy o 2m, ale to nam właśnie odpowiada Edytowane 12 Marca 2012 przez Posio_GTi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts