irasos 16.06.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Oto przedstawiam stan na dziś i melduje że fundament zakończony. Prace wykonane to: - wykop - zbrojenie i zalanie 13 m3 betonu - murowanie bloczków 8 warstw po 147 sztuk na warstwę i wylanie wieńca na górnej warstwie - dysperbit 160 kg - zasypanie i zagęszczenie 190 ton piasku - ocieplenie styropianem 10 cm. Pozostało obsypanie w około ale piasek i koparka już zapłacone. Kwota która wyszła to 31 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 16.06.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 u mnie od piątku jest strop nad piwnicą. w tej chwili robione jest ocieplenie piwnicy i w końcu będę mógł obsypać, bo te 3m proste ściany wykopu nie wyglądają najweselej... a od lipca mają zacząć się prace nad parterem:) stan na dziś: zainteresowanych zapraszam do dziennika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebek2221 16.06.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Irassos Kwota 31 tyś to fundament z robocizną czy sam koszt materiałów do fundamentu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 17.06.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) 31 tyś to kwota razem z robocizną, sama robocizna to 7,5 tyś. Ogólnie w miarę możliwości zamawiajcie towar na styk albo żeby troszkę zabrakło, lepiej później trochę domówić lub dowieźć samemu niż miałoby zostać i nie wiadomo co z nadwyżką zrobić, no i nie do końca wierzcie w wyliczenia murarza i to co podaje przeliczajcie jeszcze raz samemu, to bardzo prosta matematyka. Druga zasada to taka że nie da się zaplanować kosztów, zawsze coś wychodzi w trakcie. Powiem wam że budowa domku to jest fajna sprawa Siwe włosy murowane Edytowane 17 Czerwca 2012 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 17.06.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 to ja policzyłem ile by mnie wyniosły fundamenty, wyszło 24.800 z robocizną. a, że mam piwnicę to wyszło prawie 80.000ps. a jak się to zdarzyło ze nie osiwiałem mimo sporej ilości nerwów to nie wiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 19.06.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 alez Wam zazdroszczę... my wreszcie złożyliśmy papiery o pozwolenie. Minęły już 2 tygodnie... czekamy mam nadzieję, że niedługo będziemy wstawiać fotki tak jak Wy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 22.06.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Dziś dojechała pierwsza partia bloczków Niech się mury pną do góry, w poniedziałek początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 25.06.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) A my zaczęliśmy równo 2 tyg. temu kopać fundamenty, po drodze mieliśmy 2 dni opóźnienia w robocie, ale jak widać chłopaki idą jak burza. Oczywiście nie obyło się bez problemików- zmiana ekipy budowlanej, niedokładnie wylany chudziak a potem drapany oraz ytong kupiony mieliśmy już we wrześniu a jak go teraz otworzyliśmy to okazało się, że to jakiś chyba drugi gatunek bo sam kierownik budowy powiedział, że nigdy tak krzywego ytonga nie widział Dosłownie jeden od drugiego odstaje ok,05 cm. Ale ważne to się nie załamywać i iść do przodu Edytowane 25 Czerwca 2012 przez jolus221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 28.06.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Masz Ytonga z Piły a konkretnie ze Stobna ?? Nasze bloczki są też krzywe ale nie o 0,5 cm, jest tak mniej więcej o 0,2 - 0,1 cm. Majster budujący twierdzi że pierwszy raz widzi tak krzywy Ytong. Prawdopodobnie era Ytonga się kończy jeśli chodzi o dokładność. Ponoć zakład w Stobnie zaczął robić fuszerkę. Dziś moja ekipa położyła cztery warstwy, kładą równo i szlifują dość ostro aby niwelować nierówności, jakoś sobie poradzą, tak mówią. Podnosze poziom okien na pięć warstw Ytong, Pięć warstw to 100 cm, chce dać 16 cm styropianu na posadzkę, po dodaniu chudziaka 8 cm na posadzkę około 5 cm zostanie mi 95 cm gdyż chudziak będę miał niżej od poziomu bloczków o 17 cm. Tak sobie to wykombinowałem Oto fotki z dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 28.06.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 no i my wystartujemy w tym roku pozwolenie na budowę w 3 tygodnie i 3 dni :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 02.07.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Stan na dzień 2 lipca. Czwarty dzień murowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 03.07.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wczoraj przyjechał porotherm i 3 warstwy zostały wymurowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 04.07.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 a tak wygląda po 2 dniach:) Z jednej strony się cieszę, że już są Ze jedna ściana już jest, ale w głowie mam mętlik przez to że rozważamy możliwość zrobienia stropu nad parterem i dochodzę do wniosku ze nie ma idealnego rozwiązania bo albo będzie drogo albo będzie kiepsko wyglądać albo będzie nie praktycznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 07.07.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 na dziś wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 07.07.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 to ja też sie pochwalę. Stan na piątek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 09.07.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 W którym miejscu umiejscowione macie wejście na poddasze?Małżonka by chciała, żeby właz był wewnątrz korytarza (w okolicach sypialni) i drabinka wysuwała się w kierunku WC. Ja myślałem, żeby umiejscowić ją koło WC tak by drabinka wysuwała się w kierunku drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 09.07.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 My mamy w kierunku wc i uważam że to idealne miejsce ,bo nie widać tego "włazu" w wejściu będzie szpecił sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwek1 10.07.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Witam wszystkich.Chcę kupić projekcik Z69 z garażem po prawej stronie,czy ktoś buduje ten projekcik w KUJ-POM okolice bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 12.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 (edytowane) Tak na zachętę dam trzy fotki A teraz jak ktoś chce to zapraszam do mojego dziennika, tam więcej zdjęć. Ogólnie dokonałem wpłaty pierwszej transzy za dach, wybrałem wiązary z firmy Konstrukcyjny.pl. Cena to 19700 zł netto, co ma być to będzie. Będę dawał pełne deskowanie plus papa i tak na razie zostanie. Jeśli chodzi koszty to podam je po rozliczeniu się z majstrem i po uzupełnieniu kosztów ale na tą chwilę najdroższy wydaje się fundament. Edytowane 13 Lipca 2012 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 19.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Coś cisza w temacie więc znowu na zachętę parę zdjęć, pozostałe w moim dzienniku. W poniedziałek ma przyjechać dach więc będzie co oglądać,] jak na razie to nasza budowa wygląda tak że, mamy ściany z wieńcem, taras nie dokończony , chudziak w domku i w garażu, rozpoczęte murowanie wejścia do domku i wyjścia z garażu. Przyjechał tez komin. Mam tylko jeden problem na jakiej wysokości dać wejście w komin kominka bądź kozy. Mówią że wyżej niż 160 cm będzie ok. Jak wy macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts