slawas86 02.12.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witaj! Koszta całkowite tj:projekt indywidualny,pozwolenia i przyłącza, roboty ziemne/bardzo dużo i nie tanio/, ściany, dach, drenaż ze studnią chłonną, częściowa hydraulika i robocizna do wszystkiego to ponad 120tyś z "przecinkiem". Bez kosztów zakupu działki. Przedobrzyłem ze stropem typu terriwa/lany byłby tańszy/. Mam dwa kompletne kominy jeden do kominka a drugi do ogrzewania/będzie gazowe ale wstawiłem uniwersalny bo różnie to bywa/. Pozdrawiam. to ja już mam 260.000 wydane, tyle ze jesteśmy trochę dalej bo oprócz tego co masz my mamy: okna/dachówka/ rury od reku, instalacje woda,gaz,elektryka/ ocieplenie zewnętrzne ale jeszcze bez tynku szlachetnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rademenez 04.12.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 to ja już mam 260.000 wydane, tyle ze jesteśmy trochę dalej bo oprócz tego co masz my mamy: okna/dachówka/ rury od reku, instalacje woda,gaz,elektryka/ ocieplenie zewnętrzne ale jeszcze bez tynku szlachetnego Witam! Wspaniale. Zazdroszczę Ci takiego stanu. Mi jeszcze trochę zejdzie zanim Cię dogonię. W/g obliczeń to moja budowa może być cenowo podobna ale do wszystkiego muszę brać "fachowców" więc może być różnie. Ponadto po kilku dniach deszczu pomimo drenarki od spodu podeszła mi do piwnicy woda. Z tym mogą wiązać sie kolejne nieprzewidziane koszta. Chciałbym Cię zapytać czy obliczałeś sobie koszta zastosowania rekuperacji i czy przy takim domku będzie się to opłacało, i czy system nie będzie za głośny. Ja rozważałem takie rozwiązanie ale mi przeszło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 05.12.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 rekuperator zazwyczaj nie jest ekonomicznie uzasadniony i uważam że w moim przypadku jest podobnie. Ale świadomość tego że buduje raczej szczelny budynek i miałbym tego dobrze nie wentylować sprawia ze jednak zdecydowaliśmy się na niego. inna kwestia to środki - zakładamy że na poszczególne etapy wydmy X PLN. W momencie uzyskania SSZ wiedzieliśmy że udało nam się zaoszczędzić własną pracą tyle żeby wygospodarować prawie 18.000 na reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 10.12.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witajcie, i w końcu zbliżamy się do stanu surowego , zamkniętego i do tego ocieplonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 13.12.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witajcie. Dawno mnie tu nie było ... Widzę, że domy pną się do góry gratuluję wszystkim !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1234 14.12.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 rekuperator zazwyczaj nie jest ekonomicznie uzasadniony i uważam że w moim przypadku jest podobnie. Ale świadomość tego że buduje raczej szczelny budynek i miałbym tego dobrze nie wentylować sprawia ze jednak zdecydowaliśmy się na niego. inna kwestia to środki - zakładamy że na poszczególne etapy wydmy X PLN. W momencie uzyskania SSZ wiedzieliśmy że udało nam się zaoszczędzić własną pracą tyle żeby wygospodarować prawie 18.000 na reku. Pod kątem zakupu i montażu pewnie tak, jednak taki rekuperator daje spore korzyści na etapie ogrzewania budynku zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Tomek 02.01.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witamy serdecznie w Nowym Roku!!!!! Na naszej budowie tuż przed końcem roku pojawiła się miła niespodzianka (uwieczniona na zdjęciu poniżej). Postawili wreszcie transformator w naszej okolicy a nam szafkę, czy raczej szafę, bo to jakieś duże....Teraz to już droga do prądu bliziutka A czekaliśmy na tą chwilę ponad 2 lata od podpisania umowy, właśnie przez to, że w okolicy brakowało mocy dla nas i musieli postawić transformator. Jeśli zima będzie łaskawa, to można będzie "jechać" z budową dalej - okna, instalacje.... pozdrawiamy Jola i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 02.01.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 My też się posuwamy do przodu. W ostaniom czasie zamontowane zostały drzwi wejściowe, tynkarze skończyli pracę i w tej chwili trwają prace nad centralnym ogrzewaniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 11.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Widzę, że mamy identyczne drzwi wejściowe- świetny wybór My jesteśmy na etapie kończenia sufitów podwieszanych, jutro zaczyna się ich malowanie. I będzie można w końcu zabrać się za kładzenie kafli w kuchni, a później salon. Zastanawiam się tylko co będzie lepsze do salonu parkiet czy panele(mamy podłogówkę tam rozprowadzoną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 11.01.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 my wczoraj wylewaliśmy posadzki. (zdjęcia w dzienniku:) http://forum.muratordom.pl/entry.php?123471-Mamy-posadzki )Też w salonie będzie podłogówka. Od razu założyliśmy, że będą tam płytki, gdyż będą lepiej oddało ciepło niż parkiet, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 11.01.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Mamy małą załamkę ,nie rozumiem niektórych ludzi Ktoś dwukrotnie próbował włamać się do naszego domu i narobił nam tylko szkód.Na szczęście mamy dobre okna które nie dały się włamywaczom.Nie wiem co chcieli nam ukraść skoro w domu nic nie ma,no chyba że chcieli powyrywać kable od prądu To jest strasznie paskudne uczucie kiedy wjeżdża się na działkę a tam taka niemiła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 11.01.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Mamy małą załamkę ,nie rozumiem niektórych ludzi Ktoś dwukrotnie próbował włamać się do naszego domu i narobił nam tylko szkód.Na szczęście mamy dobre okna które nie dały się włamywaczom.Nie wiem co chcieli nam ukraść skoro w domu nic nie ma,no chyba że chcieli powyrywać kable od prądu To jest strasznie paskudne uczucie kiedy wjeżdża się na działkę a tam taka niemiła niespodzianka [ATTACH=CONFIG]160350[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]160351[/ATTACH] To i tak dobrze, że ci szyb nie powybijali... U nas tez pusto w domu, ale dodatkowo na wieczór palimy światło - wychodzimy z założenia jak ktoś będzie chciał coś ukraść to może się zniechęci gdy zobaczy, że w środku pusto... z drugiej strony, jak ktoś sobie ubzdura jakie "skarby" można znaleźć na budowie to i tak się włamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 11.02.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 jaki tu spokój.... u nas prace wykończeniowe trwają....ściany są szpachlowane i jest szansa że w środę będzie już koniec, w miedzy czasie jak robię zabudowę z płyt G-K tam gdzie jest to potrzebne (stelaże WC x3, sufit podwieszany w WC i sufit podwieszany w łazience). i do tego na podłogach w piwnicy uczę się jak układa się płytki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi23 16.02.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 http://www.budowa.pdg.pl prosze sobie zerknac - domek z projektu z69 z małymi zmianami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WBA 18.02.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam po raz pierwszy budujemy z69 na śląsku. Od wyboru projektu śledzimy to forum. I dzięki niemu w efekcie budujemy sami, a nie z developerem Do projektu wprowadziliśmy zmiany - strop terriva i poddasze użytkowe, zmieniliśmy także kąt dachu na 35 stopni. Nasze rzuty: parter: [ATTACH=CONFIG]148897[/ATTACH] poddasze:[ATTACH=CONFIG]148898[/ATTACH] a dzisiaj dom wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]148899[/ATTACH] Zaczęliśmy 01.09.2012 Witam, właśnie decyduję się na zakup projektu Z69, chciałbym zapytać czy jest możliwość zobaczenia na żywo aktualnego etapu budowy i podzielenia się z Państwem uwagami na temat tego projektu. Mieszkam na Śląsku (w Bytomiu). Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 18.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam, właśnie decyduję się na zakup projektu Z69, chciałbym zapytać czy jest możliwość zobaczenia na żywo aktualnego etapu budowy i podzielenia się z Państwem uwagami na temat tego projektu. Mieszkam na Śląsku (w Bytomiu). Będę wdzięczny za odpowiedź. Witaj, oczywiście, budujemy sie w Koziegłowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 18.02.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 http://www.budowa.pdg.pl prosze sobie zerknac - domek z projektu z69 z małymi zmianami:) Podziwiamy stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrikava11 23.02.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Witajcie, oto nasze schody - zdecydowaliśmy sie na nie dopiero po wybudowaniu domu,. nasz - jak dotąd super wykonawca - zaproponował zamista ostrych zabiegowych takie oto rozwiązanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rademenez 14.03.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Witam po małej przerwie. Mam mały problem i chciałbym się go pozbyć z Wasza pomocą. Otóż nie wiem jak wykończyć pusta przestrzeń pomiędzy ścianami zewnętrznymi mojej zetki a dachem. W projekcie nie ma o tym wzmianki a ja nie za bardzo chciałbym aby wiatr hulał mi w pomieszczeniach. Nadmieniam, iż nie posiadam stropu/będzie konstrukcja z płyt k/g/. Chciałem podmurować aż do dachu i na zewnątrz styropian ociepleniowy ale powiedziano mi, iż nie może to być szczelne połączenie(?). Nie planuję ocieplać dachu tylko przestrzeń nad podwieszanym stropem. Jeśli możecie pomóc to będę wdzięczny. Pozdrawiam Rademenez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola i Tomek 29.03.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witamy po dłuższej nieobecności. Pogoda jednak nie sprzyja budującym. U nas "troszkę" zewnętrznych zmian - pojawiły się okna, tymczasowe drzwi oraz instalacja alarmowa. Jak mogą zauważyć wytrawni obserwatorzy ściśle trzymamy się oryginalnej wizualizacji domku - taki nam się w końcu spodobał i taki będzie pozdrawiamy Jola i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts