Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 386
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

teraz już trochę po zawodach, ale nie myśleliście o takich wiązarach które pozwalały by na wygospodarowanie przestrzeni na poddaszu? Jak my sie rozglądaliśmy to nam takie proponowano, cena byłą taka sama...

a u nas trwają przygotowania do układania stropu. dziś położyli jeden podciąg, a jutro mają wylać drugi. W środę przyjeżdża strop i jak pogoda pozwoli a wykonawca będzie miał chęci do pracy to w poniedziałek lub wtorek będziemy zalewali strop, 1,5 odczekać i ma cieśla wchodzić, dziś zamówiliśmy więźbę...

• 3 weeks później...
Witam wszystkich sympatyków tej zetki. Po wielu perypetiach z urzędami właśnie rozpocząłem budowę takiego domu w woj.pomorskim, Jest to właściwie projekt indywidualny ale bardzo podobny. Ja osobiście zwiększyłem wymiary budynku tj;1379x968. Z uwagi na dużą dziurę w środku działki budynek będzie podpiwniczony z umieszczonym w piwnicy garażem. W ziemię wchodzę 130 cm, chociaż mam pewne obawy z uwagi na obecne w naszym rejonie ulewy/to już nie deszcze ale wodospady:(/, również dach buduję w taki sposób, że udaję iż jest tam jedno pomieszcenie/wymogi planu zagospodarowania:mad:/ wygospodarowane z konstrukcji wiązarowej. W miare postepu prac będę o nich informował a może i jakieś fotki wstawię bo widzę, że u Was pięknie rośnie. Posiadam uaktualniany na bieżąco zestaw wydatków więc gdyby ktoś chciał dowiedzieć się czegoś więcej w tym temacie to służę pomocą. Pozdrawiam wszystkich.

teraz już trochę po zawodach, ale nie myśleliście o takich wiązarach które pozwalały by na wygospodarowanie przestrzeni na poddaszu? Jak my sie rozglądaliśmy to nam takie proponowano, cena byłą taka sama...

a u nas trwają przygotowania do układania stropu. dziś położyli jeden podciąg, a jutro mają wylać drugi. W środę przyjeżdża strop i jak pogoda pozwoli a wykonawca będzie miał chęci do pracy to w poniedziałek lub wtorek będziemy zalewali strop, 1,5 odczekać i ma cieśla wchodzić, dziś zamówiliśmy więźbę...

Nam ekpia wygospodarowała tak strop, że mamy normalnie drewniany, ale u góry jest ponad 40m powierzchni użytkowej:yes: Jestem przeszczęsliwa. My jestemy już na ekipie zakończonej elektryki, teraz kładzie się podłogówka :) A zaczeliśmy w maju :)

FAN pięknie się już prezentuje domek. A macie pomysł na kuchnie? Bo my byliśmy dzis u stolarza i mówił że jest nieustawna :/

domek11.jpgdomek22.jpgdomek1111.jpg

Edytowane przez jolus221

Witam,

Mam prośbę, czy może ktoś podać cenę za kompletny dach (bez stropu) (wykonanie + materiały).

Ja dostałem pierwsze wyceny i kształtują się następująco: najniższa 28 000 (blachodachówka) - najwyższa 38 000 (dachówka)).

Pozdrawiam,

Arkadiusz

Pięknie dziękuję za odpowiedź, myślę, że jak uda mi się cenę zbić do 26 000 zł z blachodachówką to nie będzie krzywdy..............:yes:

Mury mam wyciągnięte, w przyszły piątek zalewamy strop.............

Mam problem z umiejscowieniem schodów na górę, może z salonu?

Pozdrawiam,

Arkadiusz

Nam ekpia wygospodarowała tak strop, że mamy normalnie drewniany, ale u góry jest ponad 40m powierzchni użytkowej:yes: Jestem przeszczęsliwa. My jestemy już na ekipie zakończonej elektryki, teraz kładzie się podłogówka :) A zaczeliśmy w maju :)

FAN pięknie się już prezentuje domek. A macie pomysł na kuchnie? Bo my byliśmy dzis u stolarza i mówił że jest nieustawna :/

[ATTACH=CONFIG]134023[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]134024[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]134025[/ATTACH]

były różbe koncepcje ale się udało. wg mnie kuchnia jest ustawna. na ścianie z oknem od lewej, jest mebel z piekarnikiem i microfalą następnie zmywarka i zlew. potem narożna szafka , płyta gazowa szafka 60 i lodówka. przy wejściu do kuchni wstawiliśmy barek też z szfkami takimi węższymi. Calość bardzo ładnie się komponuje. pozdrawiam

Jestem na etapie kończenia dachu.

Dachówka Roben Piemont Jesienny Liść

Rynny system Flamingo brązowe

Okna mam zamówione będę między 20-tym a 26-tym września, Okna Amberline na profilu Veka okucia Winkhaus, system dwuszybowy, kolor dwustronny orzech.

DSC_0233.jpg

DSC_0235.jpg

DSC_0236.jpg

Łącznie z oknami koszt budowy do tej pory to 155 tyś zł