irasos 23.07.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Przyjechał dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 23.07.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 teraz już trochę po zawodach, ale nie myśleliście o takich wiązarach które pozwalały by na wygospodarowanie przestrzeni na poddaszu? Jak my sie rozglądaliśmy to nam takie proponowano, cena byłą taka sama... a u nas trwają przygotowania do układania stropu. dziś położyli jeden podciąg, a jutro mają wylać drugi. W środę przyjeżdża strop i jak pogoda pozwoli a wykonawca będzie miał chęci do pracy to w poniedziałek lub wtorek będziemy zalewali strop, 1,5 odczekać i ma cieśla wchodzić, dziś zamówiliśmy więźbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 25.07.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 mamy wygospodarowane miejsce na stryszek, jak się dobrze przyjrzeć to widać to na zdjęci opartych o ścianę wiązarów, wieczorkiem dodam zdjęcia ustawionego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 25.07.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 faktycznie:P nie wiem jak patrzyłem ze nie zauważyłem:)a u nas strop przyjechał, jeszcze nie widziałem, ale dzwoniła małżonka ze 15 min temu skończyli rozładowywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 25.07.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Oto nasze wiązarki, montaż trzy dni. Więcej w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 26.07.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 a u nas pierwszy dzień montażu 2 stropu.. za tydzień powinien być już zalany i czekać tylko na cieśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 01.08.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ścianki i komin już widać W poniedziałek przyjeżdża deska na dach, a w sobotę wiecha późno bo byliśmy na urlopie i właśnie wróciliśmy. Więcej zdjęć w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebek2221 06.08.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam!!! IRASOS a jak wygląda koszt wszystkiego na tym etapie budowy? Przekroczyłeś już 100 tyś zł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 07.08.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Przekroczyłem 100 tyś, w tym już są zadatki dla dekarzy i zapłacona deska na dach, na tą chwile jest 109 tyś wydanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 08.08.2012 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 prawie finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rademenez 24.08.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam wszystkich sympatyków tej zetki. Po wielu perypetiach z urzędami właśnie rozpocząłem budowę takiego domu w woj.pomorskim, Jest to właściwie projekt indywidualny ale bardzo podobny. Ja osobiście zwiększyłem wymiary budynku tj;1379x968. Z uwagi na dużą dziurę w środku działki budynek będzie podpiwniczony z umieszczonym w piwnicy garażem. W ziemię wchodzę 130 cm, chociaż mam pewne obawy z uwagi na obecne w naszym rejonie ulewy/to już nie deszcze ale wodospady:(/, również dach buduję w taki sposób, że udaję iż jest tam jedno pomieszcenie/wymogi planu zagospodarowania:mad:/ wygospodarowane z konstrukcji wiązarowej. W miare postepu prac będę o nich informował a może i jakieś fotki wstawię bo widzę, że u Was pięknie rośnie. Posiadam uaktualniany na bieżąco zestaw wydatków więc gdyby ktoś chciał dowiedzieć się czegoś więcej w tym temacie to służę pomocą. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 26.08.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Więźba skończona:) teraz zaczynamy deskować dom nabiera kształtów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 30.08.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) teraz już trochę po zawodach, ale nie myśleliście o takich wiązarach które pozwalały by na wygospodarowanie przestrzeni na poddaszu? Jak my sie rozglądaliśmy to nam takie proponowano, cena byłą taka sama... a u nas trwają przygotowania do układania stropu. dziś położyli jeden podciąg, a jutro mają wylać drugi. W środę przyjeżdża strop i jak pogoda pozwoli a wykonawca będzie miał chęci do pracy to w poniedziałek lub wtorek będziemy zalewali strop, 1,5 odczekać i ma cieśla wchodzić, dziś zamówiliśmy więźbę... Nam ekpia wygospodarowała tak strop, że mamy normalnie drewniany, ale u góry jest ponad 40m powierzchni użytkowej:yes: Jestem przeszczęsliwa. My jestemy już na ekipie zakończonej elektryki, teraz kładzie się podłogówka A zaczeliśmy w maju FAN pięknie się już prezentuje domek. A macie pomysł na kuchnie? Bo my byliśmy dzis u stolarza i mówił że jest nieustawna :/ Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez jolus221 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HarryAngel 31.08.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam, Mam prośbę, czy może ktoś podać cenę za kompletny dach (bez stropu) (wykonanie + materiały).Ja dostałem pierwsze wyceny i kształtują się następująco: najniższa 28 000 (blachodachówka) - najwyższa 38 000 (dachówka)). Pozdrawiam, Arkadiusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 31.08.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Dziś dostałem pierwsze wyceny na dachówkę. ceny kształtują się tak: więźba+deskowanie (materiał + robota) 19.000 + dachówka (roben, mozna plus) + rynny: 24.000 + robota 8.000 łącznie wyjdzie mnie 51.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HarryAngel 31.08.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Pięknie dziękuję za odpowiedź, myślę, że jak uda mi się cenę zbić do 26 000 zł z blachodachówką to nie będzie krzywdy.............. Mury mam wyciągnięte, w przyszły piątek zalewamy strop............. Mam problem z umiejscowieniem schodów na górę, może z salonu? Pozdrawiam, Arkadiusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawas86 31.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 wcześniej o to pytałem. ja mam podwieszane zaplanowane i będą na małym korytarzu przy pokojach i łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 03.09.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nam ekpia wygospodarowała tak strop, że mamy normalnie drewniany, ale u góry jest ponad 40m powierzchni użytkowej:yes: Jestem przeszczęsliwa. My jestemy już na ekipie zakończonej elektryki, teraz kładzie się podłogówka A zaczeliśmy w maju FAN pięknie się już prezentuje domek. A macie pomysł na kuchnie? Bo my byliśmy dzis u stolarza i mówił że jest nieustawna :/ [ATTACH=CONFIG]134023[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]134024[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]134025[/ATTACH] były różbe koncepcje ale się udało. wg mnie kuchnia jest ustawna. na ścianie z oknem od lewej, jest mebel z piekarnikiem i microfalą następnie zmywarka i zlew. potem narożna szafka , płyta gazowa szafka 60 i lodówka. przy wejściu do kuchni wstawiliśmy barek też z szfkami takimi węższymi. Calość bardzo ładnie się komponuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agarafek 04.09.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam, Wybrałam dokładnie taki sam projekt domu, bo bardzo mi się spodobał. Mam pytanko - jakie wyszły koszty postawienia tego domu - kto może niech odpowie (pomoże mi to w podjęciu decyzji czy mnie stać czy nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 09.09.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jestem na etapie kończenia dachu. Dachówka Roben Piemont Jesienny Liść Rynny system Flamingo brązowe Okna mam zamówione będę między 20-tym a 26-tym września, Okna Amberline na profilu Veka okucia Winkhaus, system dwuszybowy, kolor dwustronny orzech. Łącznie z oknami koszt budowy do tej pory to 155 tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts