kieta 19.02.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam, My będziemy się budowali kilka kilometrów od Czarnkowa, w Wielkopolsce Z tym sprzątaninem to pewnie moja żona ma podobne zdanie, a z drugiej strony "małe jest piękne"... hahaha Obeliksss pisałeś, że wykonałeś dach wg projektu oraz, że planujesz na poddaszu zrobić miejsce na różne mniej potrzebne rzeczy. Jak wyczytałem temat tego poddasza i jego adaptacji nawet na "strych" jest kłopotliwy ze względu na lekką konstrukcję? Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 20.02.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Witajcie. Właśnie dobrze mówisz obeliksss mniej sprzątania - to samo powtarza mi żona I co ciekawe także zwracała mi uwagę, że do P.G. powinno się wchodzić z holu, a nie z kuchni. Czyli obeliksss chcielibyście także zabudować meblami kuchennymi tą ścianę co są drzwi do P.G. czy wtedy będzie za mało miejsca w kuchni??? Naprawdę cieszę się, że możemy wymienić doświadczenia to bardzo pomocne. Wy już się budujecie i wiecie "co z czym się je". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 21.02.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam Nie będziemy zabudowywać tej ściany , nie chcę aby ta kuchnia była taka upchana bo jak pisałam jest to nie za duże pomieszczenie i nadmiar szafek może powodować uczucie klaustrofobiczne a ja wolę przestrzeń! trzeba będzie ograniczyć ilość talerzy itp. i będzie lux. O poddaszu napisze mój Mąż bo ja tych szczegółów nie pamiętam , na pewno było kilka błędów w projekcie co do wysokości okien i konstrukcji dachu ale to jak pisałam jutro Mąż napisze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 22.02.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam Wszystkich po dlugiej przerwie. Jestem posiadaczem tego projektu. Architekt przekonstruował dach, będzie możliwość adaptacji poddasza. Oczywiście będą stropy teriwa. Ale adaptacja poddasza to przyszłość w zależności od dzieci. Nasze zmiany dotkneły salonu, będzie dodatkowe okno ( chodzi o ścianę bez okna. Planujemy zrobić wejście do PG właśnie z wiatrołapu. Jesteśmy z Łodzi. Ruszamy w sierpniu. Wykonawca jest zajęty. Ma przed nami 2 budowy dlatego sierpień. Podobają mi się propozycje zmian dot. WC w salonie. Myślę że przesunięcie w lewo nie jest złym pomysłem. Projekt jest w lustrzanym odbiciu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 25.02.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witajcie. Właśnie obeliksss my również nie lubimy ciasnoty i w każdym domu w jakim mieszkaliśmy (bloki oraz domek na wsi) zrobiliśmy remonty i aneksy z kuchnią dla poczucia przestrzeni. Dlatego rozumiem, że nie chcecie zabudowywać trzeciej ściany w kuchni Wszystko jasne. My obecnie również zrezygnowaliśmy z dużej ilości talerzy, których się nie używało Fan - super kolejna osoba, która pobuduje Z69 - prosimy o relacje. U nas ciągle schody, sprawa do Sądu idzie bo sąsiad nie chce dać drogi 10-ciu osobom w tym i nam... ehhh trafi się taki jeden i nerwy szarpie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieta 05.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam po długiej nieobecności Od wczoraj jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu, wersja w lustrzanym odbiciu. Projekt przyszedł bardzo szybko bo w 3 dni, teraz ruszamy dalej, energetyka, wodociągi, adaptacja i po pozwolenie na budowę...hm nie wiem, czy w tej kolejności. Witaj FAN, my również umieszczamy okno na ścianie między salonem a kuchnią będzie bardzo jasno i robimy wejście do PG z wiatrołapu, więc to chyba dobre pomysły. Też rozwazaliśmy przeprojektowanie stropu, ale ostatecznie zostawiamy tak jak jest w projekcie. Obeliksss jak tam posuwają się u Was prace, coraz bliżej końca? Pozdrawiamy serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 12.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Witajcie. Również jestem ciekawy jak prace u obeliksss'a. Wiosna tuż tuż, praca pełną pompą będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 13.03.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 rozważcie strop poważnie . a jak się coś w życiu się zmieni że trzeba będzie strych adaptować? Handlarz nieruchomości powiedział to dodatkowe metry kw. podnosą wartość domu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieta 20.03.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 witam, Nie planujemy zagospodarować góry, ale dom nie jest obszerny i możliwość zorganizowania całkiem sporej powierzchni na poddaszu jest kusząca. Fan chciałem zapytć o ten strop, czy zmiany dotyczą przekonstruowania samego stropu i dachu, czy przy tej okzazji trzeba też pokombinować z fundamentami, jakąś dodatkową ścianą nośną? Czy w porównaniu ze stropem i dachem jaki jest w standardowym projekcie ta zmiana będzie bardzo kosztowna? Obeliksss Ty robiłeś wiązary w systemi MiTec, czy kombinowałeś, aby można było wygospodarować trochę miejsca na górze? Miłego tygodnia, w końcu WIOSNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 21.03.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 zmiany w fundamencie są konieczne. trzeba dołożyć ścian nośnych. ale to nie wasze zmartwienie tylko architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 21.03.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 koszt to kwestia dogadania się z architektem. nie jest to duży koszt. mój nie policzył za tą usługę nic. zrobił to w kosztach samej adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieta 21.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Fan dzięki za info, dzisiaj rozmawiłem z architektem, ja jak się zdecyduję to coś będę musiał za tę zminę dorzucić, ale nie będzie to duża kara W temacie kosztów chodziło mi raczej o samo wykonanie w porównaniu z dachem jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 22.03.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 W temacie kosztów to nie umię odpowiedzieć bo trzeba by było zrobić kalkulację a takiej nie robiłem. odrazu wiedziałem że będzie zmiana w stropie.. Jak zacznę budowe to dam znać ile jaka faza przedsięwzięcia kosztowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 22.03.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam! Odnośnie więźby dachowej to powiem tak; My robiliśmy w systemie Mitec tylko zmieniliśmy trochę konstrukcję aby było poddasze/stryszek na graty. Odnośnie prac to kończymy właśnie hydraulikę i odkurzacz , od poniedziałku wchodzi tynkarz . Fotka z projektu więźby gdzie dokładnie widać wygospodarowany strych . Pozdrawiamy http://images41.fotosik.pl/735/819a18f1d95e59a8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieta 25.03.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Obelikss dzięki za info, o to chodziło, właśnie rozesłałem zapytania o koszty wykonania takiej więźby.Od znajomych dostałem namiary na kilka ekip, które im budowały, czekam na kosztorysy.Fan z czego planujesz budować, ja chyba wybiorę ytonga 24 + styropian minimum 15 może 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 26.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 ja będę budować z pustaka UNI MaX 250/220/188. już kupiłem i czeka na swoją godzinę w hurtowni. oczywiście plus styropian. zastanawiam się czy nie dołożyć klinkier. Trzeba będzie zkalkulować koszty. Dach wstępnie na dzień dzisiejszy to 25 tyś materiał i ok 12tyś robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 04.05.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witajcie! Widzę, że nikogo dawno nie było... Jestem ciekaw jak budowa, a może już prace wykończeniowe u obeliksss'a?!? Prosimy o parę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieta 15.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Cześć, Faktycznie trochę czasu upłynęło... Mam nadzieję, że my w tym tygodniu złożymy kwity o pozwolenie na budowę... ten czas tak ucieka. Obeliksss już pewnie kończy i zaczyna się pakować do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 28.05.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witamy po długiej nieobecności jeszcze nie mieszkamy:( jesteśmy na etapie kończenia centralnego,6 czerwca wylewamy posadzki i wtedy ruszmy aby zdążyć na koniec sierpnia ,z racji tego że to mały domek, materiały do wykończenia są kupione i czekają więc powinniśmy ,się wyrobić zdjęcia może wrzucimy po posadzkach lepszy efekt będzie .pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Trzoska 31.05.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts