FAN 20.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 fundamenty zakończone. koszt to ok 28000 kółek, mury się pną. trwają przygotowania do stropów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysza1984 23.08.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 WitamJesteśmy z mężem w trakcie rozmyślań nad domkiem. Póki co poszukujemy działki, ale już przymierzamy się do tego projektu.Będziemy budować się w mazowieckim. Stąd też moje pytanie:Obeliksss- jeżeli mogę zapytać - jakie ponieśliście koszty stanu surowego zam., otw, deweloperskiego. W jakiej kwocie chcecie się zmieścić?Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 26.08.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam.Naprawdę nikt nie buduje z69 w Wielkopolsce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 01.09.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 fundamenty zakończone. koszt to ok 28000 kółek, mury się pną. trwają przygotowania do stropów. pozdrawiam To wydaje mi się, że bardzo dużo 28tyś za wylanie fundamentów A czy wprowadzaliście jakieś zmiany do projektu? My cały czas jesteśmy na etapie adaptacji budynku- wszędzie te papiery, papiery... Ja z niecierpliwością czekam na dalsze relacje i zdjęcia Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 02.09.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 oczywiście zmiany w fundamencie były z uwagi na to że strop jest typu teriwa i jest możliwość ewentualnego zagospodarowania poddasza. a nie jak w projekcie sufit podwieszany. zdjęcia jeszcze trochę. jestem na etapie oczekiwania na dekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Trzoska 04.09.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam.Ścianki działowe już są? z chęcią bym zobaczyła w środku pomieszczenia jak są w realu rozmieszczone gdyby było można?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 05.09.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 05.09.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 wewnątrz są stemple więc nie będzie dobrze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Trzoska 05.09.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Do "FAN"-. Czy jest możliwość zobaczenia w realu domku?Najlepiej wtedy kiedy będzie dach.Czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 07.09.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dzięki FAN za zdjęcia, praca widać, że idzie w mgnieniu oka Życzę szybkiego zakończenia budowy i oczywiście dziel się z nami swoimi spostrzeżeniami Wykryłeś jakieś błędy w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 07.09.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dzięki FAN za zdjęcia, praca widać, że idzie w mgnieniu oka Życzę szybkiego zakończenia budowy i oczywiście dziel się z nami swoimi spostrzeżeniami Wykryłeś jakieś błędy w projekcie? parapety są za nisko czyli wg projektu od punktu 0 do parapetu to 70 cm a meble kuchni z ikei od podlogi to 90cm. kibelek w salonie u mnie nie wyst. tj został zrównany ze ścianą salonu powiększyło to salon więcej miejsca między , muszla na stronę od sypialnej części, ma teraz wym. 90x160, drzwi też poprzesuwane że by było symetrycznie z łazienkowymi mam na myśli te na przeciwko łaź ,wejście do kotłowni od wiatrołapu, ścianka w kuchni oddziela kuchnię od salonu ma ok 70 cm szer. i trochę mniejszych przeróbek wynikających ze zmian w fundamencie na potrzeby poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 08.09.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 parapety są za nisko czyli wg projektu od punktu 0 do parapetu to 70 cm a meble kuchni z ikei od podlogi to 90cm. kibelek w salonie u mnie nie wyst. tj został zrównany ze ścianą salonu powiększyło to salon więcej miejsca między , muszla na stronę od sypialnej części, ma teraz wym. 90x160, drzwi też poprzesuwane że by było symetrycznie z łazienkowymi mam na myśli te na przeciwko łaź ,wejście do kotłowni od wiatrołapu, ścianka w kuchni oddziela kuchnię od salonu ma ok 70 cm szer. i trochę mniejszych przeróbek wynikających ze zmian w fundamencie na potrzeby poddasza. Jak dobrze jak ktoś już przetrze szlaki i można korzystać z jego doświadczenia. Dziękuje bardzo za uwagi odnośnie projektu. My również toaletę chcemy przesunąć, ale całą nie skracając jej, również drzwi do kotłowni będą od strony wiatrołapu, dodatkowo ogrzewanie będzie na paliwo stałe a nie na gaz. Co do ścianki to jestem ciekawa jak będzie się to prezentowało bo szczerze też rozważałam jej wydłużenie. A co z daszkiem nad wejściem prostujecie go czy zostaje taki z jednej strony po skosie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 08.09.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 moim zdaniem urokowi tego projektu przede wszystkim właśnie dodaje dach. ja bym nie zmieniał. o gustach się nie dyskutuje. Jeżeli przesuniecie wc w takiej wielkości jak w planach to zapewniam że będzie ciasno w przedpokoju a ścianka dojdzie do drzwi. 160 długość jest wystarczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 08.09.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 jeszcze jedno . o 1 poziom bloczków trzeba podnieść punkt zero. ale to napewno doradzą murarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttrreebboorr 09.09.2011 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 (edytowane) Witam, naprawdę super domek. Jest jednym z kilku wybranych z małżonka. Mam pytanie czy ktoś może stwierdzić na rok 2011 ile szacunkowo wynosi stan surowy z zewnątrz zamknięty? Tak szybko przerobiłem troche probem toalety wykorzystując skrawek łazienki... zamiast prysznica wanna moze tez ku temu służyć w głąb łazienki wchodzimy okolo metra , drzwi wiatrołapu lustrzenie na druga strone, dostajemy wtedy okolo 50cm sciany.... my chyba sie skusimy na konstrukcje szkieletową....Pozdrawiam Edytowane 10 Września 2011 przez ttrreebboorr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Trzoska 11.09.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Witam. Myślę o zmianie w projekcie :-zmiana stropu-dołożenie okna w salonie-przesunięcie wc-wydłużenie dachu nad tarasem-dołożenie drzwi z tyłu garażu-zmniejszenie okna lub usytuowanie go na bocznej ścianie garażuNie wiem jak właśnie z kosztami?Ile kosztuje adaptacja?i koszty tych zmian?Zadaszenie wolałabym łamane ze względu na jego wydłużenie ok. 1m.Może ktoś z Państwa się orientuje z kosztami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 13.09.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Ciekawe jak tam obeliksss, pewnie lada chwila się wprowadza Ewo jeżeli chodzi o adaptacje to w extradom kosztuje ok.1500zł + zmiany w projekcie np. zmiana ogrzewania ok 500zł, jeżeli chodzi o okna to do projektu wydają bezpłatne zgody na zmiany w projekcie. Reszta niestety nie wiem ile kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Trzoska 13.09.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Tak,bezpłatna zgoda,ale jak robił by architekt na miejscu za każdą zmianę muszę zapłacić (oprucz ,z tego co się orientuję to za manewry ścianami działowymi nie trzeba).W wolnej chwili muszę się wybrać do biura i zapytam.żmiany z ogrzewaniem nie bedę robiła, raczej na gaz płynny,gdyż w planach jest gaz ziemny.Na paliwo stałe też rozważałam, ale szkoda mi tyłu garażu na piec no i bym musiała wychodzić na zewnątrz.A pom.gosp też mi szkoda na piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Trzoska 18.09.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ja się skusiłam na obejrzenie domku na żywo. Dziękuję "Fan" za miłe przyjęcie:))) co to 100 km,a jakie wrażenie! Bardzo mnie to utwierdziło że to jest ten dom którego szukamy z mężem.Bardzo dobrze rozplanowany wc (jest wystarczające i nie jest taki mały)a korytarz stał się bardziej przestronniejszy.Pokoje bardzo ustawne,łazienka nie taka malutka,salon - uwierzcie- po przesunięciu jest super.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 19.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ależ Ci Ewo zazdroszczę sama chciałabym na żywo obejrzeć ten domek, ale wszyscy zbyt daleko budują :/ A jak oceniasz pomieszczenie gosp. myślisz że piec tam wejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts