Ewa Trzoska 19.09.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Nie jest to duże pomieszczenie .Piec z podajnikiem to problem.Na tej krótszej ściance na pewno się nie zmieści ewentualnie na tej dłuższej to tak. A szkoda by było zwężać kuchni. Domek jest urzekający i jeśli bym miała mieć na eko to na pewno poszerzyłabym dom o 1m salon z kuchnią i spiżarką to automatycznie ma Pani spiżarkę o 1m szerszą i jest ok.To by było najlepsze rozwiązanie jeśli się bardzo domek podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 26.09.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 jest dach (prawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 02.10.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Wreszcie w tym tygodniu kupujemy projekt z69 Jeszcze tylko wrysowanie w działeczkę i na wiosnę ruszymy bo niestety przed zimą nie zdążymy a szkoda. Fan- domek jest super,zazdrościmy że jesteś już tak daleko z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebek2221 08.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 OBELIKSSS Czy byłbyś uprzejmy podać szacunkowy koszt budowy domu z 69 do momentu widocznego na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 09.10.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 My dostaliśmy wyliczenie z hurtowni i kształtuje się to tak: Materiały na fundamenty, ściany nośne i działowe, kleje itp.: 13000zł Dachówka betonowa i system rynnowy: 16000zł Robocizna: ekipy życzą sobie od 30tyś za stan surowy zamknięty do 37 tyś z elewacją Jeszcze nie wiemy ile więźba dachowa wyniesie. Obliczenie robione było na wykorzystanie Ytongu, ale my zdecdujemy się raczej na beton H+H ma takie same parametry, ale jest trochę większy i trochę tańszy. Ku naszej radości domek jest raczej tani w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 09.10.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 wyliczenia nie z hurtowni trzeba brać a z wyliczeń wykonawcy. Hurtownia chce sprzedać jak najwięcej. te ekipy z którymi się dogadywałem na postawienie murow to nie było takiej by za robotę chcieli więcej niż 28 tys. Chyba was w konia robią . jest internet trzeba z ludźmi pogadać a nie z naciągaczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 10.10.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 wyliczenia nie z hurtowni trzeba brać a z wyliczeń wykonawcy. Hurtownia chce sprzedać jak najwięcej. te ekipy z którymi się dogadywałem na postawienie murow to nie było takiej by za robotę chcieli więcej niż 28 tys. Chyba was w konia robią . jest internet trzeba z ludźmi pogadać a nie z naciągaczami Mniej niż 28tyś.? Wow to się w takim razem przeprowadzamy do Was. Nam wyliczenie robiło 6 ekip i wszyscy generalnie w podobnych cenach. Wydaje mi się, że cena zależy od miejsca w którym się mieszka i nie można tego uogólniać. W gronie naszych znajomych jest kilka osób co się budowało na przestrzeni ostatnich 3 lat i nikt nie zapłacił mniej niż 40 tyś. A dodam, że niektórych projekty też były łatwe w budowie. No szkoda, że u nas się tak cenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 10.10.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 FAN a te 28 tyś to z dachem? Bo kurcze jakoś mi tak ciężko się pogodzić z tym, że takie różnice w cenach. Najkorzystniejsza wycena jaką dostaliśmy to:Stan surowy zamknięty - robocizna - 30 tys. zł w tym : wykop, ławafundamentowa , izolacja pionowa, fundament z bloczków, ocieplenie,wykonanie płyty, murowanie scian nośnych i kominów, wieniec, wykonaniekonstrukcji dachu z dzwigarów, pokrycie dachu i montaż orynnowania,murowanie ścianek działowych, obłożenie komina ponad dachem płytkami lubmurowanie z cegły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 12.10.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 bez szaleństw dach to koszt ok 36 tyś , materiał i roborta. ale byli tacy co chcieli duuuużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 12.10.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 W takim razie oferty jakie otrzymaliśmy od ekip budowlanych nie są takie złe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 14.10.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Nam firma wyceniła budowę stan surowy otwarty z materiałem na 138 tyś brutto. Nie wiem czy to dużo czy mało ? My wybraliśmy Z69 GLp czyli z garażem z jednospadowym dachem. Edytowane 14 Października 2011 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 19.10.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 jest tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 19.10.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (edytowane) Rewelacja. Tez bym chciał być na takim etapie a ja nawet z ziemi nie wylazłem No nic byle do wiosny Edytowane 1 Listopada 2011 przez irasos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 02.11.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam serdecznie w raz z mężem również będziemy stawiali ten doemk. mam tyko pytanie - czy w związku z tym, że na bocznych ścianach nie ma okien a wyjście na taras jest zadaszone, czy w salonie nie jest za ciemno? Czy jest sens wstawiac dodatkowe okno (na wysokości stołu jadalnego w projekcie) Pozdrawiam i zachęcam do podniesienia wątku Jeśli ma ktoś aktualniejsze zdjęcia będe bardzo zainteresowana ich obejżeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 02.11.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 a co do kibelka który wychodzi na salon, my sprawę załatwiamy w ten sposób. Toaleta będzi enieco mniejsza a żeby oddzielić salon od holu przeicągamy z każdej strony ściankę dzięki temu kibelek jest w holu a kominek w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 03.11.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 To żeby podtrzymać wątek wklejam linka do zdjęć "naszego" domku znalezionych na innym portalu http://peti33.extradom.pl/galeria/283098.aspx Do gba : jesteście pewni takiego rozwiązania? Bo mi się szczerze to niezbyt podoba, zwłaszcza ten skos w toalecie. Fajne rozwiązanie zrobił FAN, skrócił kibelek, że nie wchodzi tak do salonu i dzięki temu kominek wydaje mi się, że też fajnie będzie się prezentował. Oczywiście to jest tylko moja opinia )) Pozdrawiam serdecznie P.S. Oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 04.11.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 zalezy mi żeby wydzielić hol od salonu. Kibelek może być bez skosu. Ale w oryginalnym projekcie kominek jest przy holu a toaleta w salonie, my cały czas główkujemy i nie jest to decyzja a propozycja więc jeśli ktoś ma jeszcze jakieś to chętnie popatrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 04.11.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 a dodam jeszcze, że moja wizja jest taka że te ściany byłyby tylko częściowo i byłoby takie duże wejście do salonu. Widziałam już takie rozwiązanie na żywo, było naprawde fajne. Jeśli uda mi się odnaleść to wrzucę fotki.Skos w kibelku faktycznie mało udany ale tak jak zrobił FAN można go przesunąć i skasować skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 06.11.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 skorzystalismy z uprzejmosci FAN i bylismy z mezem zobaczyc domek. Moj pomysl byl zdecydowanie glupii Wystarczy tak jak zrobil FAN przesunac kibelek Dziekujemy FAN jeszcze raz. Domek jest genialny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszatko 06.11.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 (edytowane) Witam Właśnie jesteśmy z żoną na etapie wyboru projektu i najbliżej nam do Z69. Oprócz zmiany stropu na betonowy, żona chce aby w "jakiś" sposób przedłużyć zadaszony taras tak, żeby w sumie miał 2m (w projekcie jest 1,25). Ktoś podpowie jak (i czy w ogóle jest to możliwe) tą zmianę można zrealizować? Edytowane 6 Listopada 2011 przez mszatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts