FAN 17.01.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jak zauważyliście jest zima która sprzyja takim jak my. Obecnie na mojej budowie kładą się tynki wewnątrz. wszystko nabiera realnego kształtu. Jak zakończą może jakieś foty wstawię. po położeniu tynków 1,5 -2 miesiące przerwy musi wyschnąć.Czy robiliście zmiany w projektach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 17.01.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja prócz przesunięcia i zmniejszenia WC nie robiłem żadnych zmian, niech się dzieje wola nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FAN 17.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 w projekcie jest błąd dotyczy wysokości parapetów, no i pomieszczenie wg projektu 2,65 m to trochę nisko jeżeli wchodzi w grę obniżanie sufitów.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 17.01.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 My kibelek też przesunęliśmy i troszkę zmniejszyliśmy, w dodatku zrobiliśmy garderobę. Fakt, że kosztem pokoi, ale to była konieczna zmiana Dzięki FAN za uwagi, chętnie teraz będziemy je chłonąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irasos 18.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 parapety też do góry ale to na etapie budowy zwiększymy, damy 5 warstw ytonga od pierwszej posadzki i powinno wystarczyć, sufitów obniżać nie będziemy więc 2,65 spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 21.01.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 a my jeszcze walczymy z projektem ale już bliżej niż dalej w lutym składamy o pozwolenie... ciekawe tylko ile będziemy czekać.... życzę wszystkim powodzenia w budowie:) Widzę,. że 2012 będzie obfity w budowy naszych "zetek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 02.02.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 My kibelek też przesunęliśmy i troszkę zmniejszyliśmy, w dodatku zrobiliśmy garderobę. Fakt, że kosztem pokoi, ale to była konieczna zmiana Dzięki FAN za uwagi, chętnie teraz będziemy je chłonąć Czy zrobilas garderobe pomiedzy pokojami.... My ciagle czekamy na droge. Przejrzelismy chyba miliony projektow i ponownie wrocilismy do Z69. Super ze obeliksss juz mieszkasz GRATULUJEMY I POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolus221 06.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Hej Posio, tak my kosztem tych dwóch pokoi zrobiliśmy garderobę. Architekt powiedział, że to bardzo dobre rozwiązanie, bo powinno być w domku takie miejsce gdzie wrzucisz wszystkie ciuchy, buty itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 11.02.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 HEJ! Rozumiem jolus221. My natomiast przymierzamy się ku długiej, zabudowanej szafie w sypialni, to aż 4,6m - myślę, że wystarczy Planujemy także większą kuchnię (rezygnacja z p.g. - kotłownia za garażem z lewej strony), powiększenie łazienki z lewej strony o 50cm kosztem pokoju oraz całkowitej rezygnacji z WC, jak również zlicować ścianę kominka z łazienką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 15.02.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Na pewno chcecie rezygnować z tego kibelka? To jest spora wygoda przy większej rodzince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 15.02.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja polecam rezygnację z kibelka moim zdaniem to bez sensu w parterze, mieć 2 kibelki na dzień dzisiejszy zrobiła bym tam PG którego brakuje w tym projekcie ,kibelek przydaje się u mnie tylko gdy są goście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 16.02.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 każdy wg własnego uznania:) a nie możecie teraz zrezygnować z tego kibelka i przerobić go na p.g. ?? co prawda może szkoda finansów które zostały w niego włożone ale jeśli jest nieużywany to może warto go jakoś przerobić. Najgorsze jest to, że to są decyzje na całe życie i weź tu człowieku zrób tak, żeby do końca swoich dni być zadowolonym:) masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 16.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Ja polecam rezygnację z kibelka moim zdaniem to bez sensu w parterze, mieć 2 kibelki na dzień dzisiejszy zrobiła bym tam PG którego brakuje w tym projekcie ,kibelek przydaje się u mnie tylko gdy są goście Dzięki wielkie obeliksss za najważniejsze info dla nas ponieważ z żoną toczyliśmy bój oto czy ma być właśnie dodatkowe WC Żony opcja wygrała - jest w siódmym niebie bo miała rację, hehehe I tak jak qba napisałeś każdy wg własnego uznania - nam wystarczy - ale dodatkowo trzeba mocno brać pod uwagę opinię osób, które już w tym projekcie mieszkają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To chyba NAJWAŻNIEJSZE Dodam jeszcze dwa obrazki jak ma do wyglądać z zewnątrz po mojej szybkiej przeróbce. Musimy mieć wyjście z salonu z boku ponieważ mamy wąską działkę ( 18,5mx40 ), a dom na szerokość wpasuje się dosłownie na styk więc ogród z boku. Garaż na pewno na dwa auta, a za nim mała kotłownia na piec gazowy. Dodam również wnętrze już chyba ostatecznie - jeśli ma ktoś jakieś ciekawe pomysły i podpowiedzi do naszego projektu to bardzo proszę o takowe żeby wszystko było przedyskutowane milion razy PRZED BUDOWĄ!!! Dodaliśmy okno przy barku czyli stół będzie pomiędzy nim, a drzwiami tarasowymi - powinno być OK. p.s. obeliksss jeśli zaproszenie nadal aktualne to z chęcią z żoną przyjedziemy zobaczyć domek jak się zrobi ciepło Edytowane 16 Lutego 2012 przez Posio_GTi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 16.02.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pewnie zapraszamy!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 16.02.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A i jeszcze podpowiem, drzwi w sieni polecam aby się otwierały na hol bo ciasno jest strasznie jak 3 osoby buty zakładają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 19.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Super dziękuję za kolejną podpowiedź - ważna uwaga i za zaproszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 19.02.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Posio - my równiez robimy wyjscie na taras z boku domku. Przesuwamy jednak wyjscie blizej stolu aby w salonie bylo bardziej ustawnie. Na scianie gdzie pierwotnie bylo wyjscie dajemy okna. A robicie wydłużenie dachu nad tarasem z boku domku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 19.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Qba my raczej nie będziemy przedłużać dachu bocznego wyjścia bo jak widzisz nie mamy okien na ścianie gdzie pierwotnie ono było. Nie dajemy okien, aby właśnie salon był bardziej ustawny. Nie damy dachu bo będziemy mieli wtedy za ciemno? A jest to u nas strona południowa. U Was z oknami może być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 20.02.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Posio - Miałam okazję zobaczyć dom FAN'a, i powiem Ci, że również ma dodatkowe boczne takie wyjście jednodrzwiowe - mam wrażenie , że może być ciemno bez dodatkowego okna. Pomieszczenie jest dość spore - z tego co czytałam chyba sporo osób dodawało okno na tej scianie co my mamy wyjscie na taras. Zastanówcie się jeszcze - najlepiej jak zobaczycie jak to wygląda na żywo. Jakbyście np lekko przesuneli wyjscie na taras w strone kuchni, salon dalej bedzie ustawny. To są propozycje naszej architekt dlatego sprzedaję je dalej bo mogą być pomocne My również nie wydłużamy dachu - a szkoda bo bardzo mi się podoba. Troszkę domek traci urok bez tego. Ale również nie chcemy mieć ciemnicy w domu a jest to srtona która oświetli nam domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 20.02.2012 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Szkoda by było mi go przerabiać jest za ładny:))nie jest tak że go nie używamy tylko uważam że bez niego też by było dobrze i wystarczył by jeden ,chcieliśmy mały oszczędny dom i dlatego 2 kibelki na takiej powierzchni wydają mi się zbędne ,wolałabym tam garderobę lub PG jak pisałam bo można wtedy to rozsądnie sobie zagospodarować a nie pchać wsio do spiżarki:)ale właśnie bądż tu mądrym i to wszystko zaplanuj aby było ok ,nie da się :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts