Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zostalo mi tylko 40 tys co za to zrobie?

Gość

Recommended Posts

Nie napisałeś jaki jest metraż domu. Keśli przyjmiemy, ze jest to dom średniej wielkości 150-200 m to 40 000 zł wydaje się być niewiele.

Stan surowy to nawet nie połowa sukcesu.

A przed Toba to co wymieniłeś + podłogi, drzwi, glazury, biały mointaż, elektryczny, łazienkowy.......

Czyli moim zdaniem zapowiada się budowa jeszcze przez wiele lat lub też stoisz przed koniecznością zaciągnięcia kredytu...

Ponadto potem i karnisze i żyrandole a i mebli trzeba będzie dokupić.

Wymowa mego postu jest pesymistyczna ale wyliczenia poparte przez moje doświadczenie, niestety.

Pozdrawiam

Gość multi-gliwice
40.000zł powinno wystarczyc, na wykonczenie domu o powierzhcni 200m2 oczywiscie bez mebli i innych takich urzadzen. jezeli chcesz zmiescic sie w 40.000 tysiacach to polecam swoja firme, zawsze uzgadniam z inwestorem cene za jaka chce wykonac calosc zlecenia:) oczywiscie oferuje dostep do referencji i wykonanych przez nas prac budowlano-remontowych. po ogólne informacje zapraszam na http://www.multi-gliwice.webpark.pl lub pod numerem 507-216-064

40.000zł powinno wystarczyc, na wykonczenie domu o powierzhcni 200m2 oczywiscie bez mebli i innych takich urzadzen. jezeli chcesz zmiescic sie w 40.000 tysiacach to polecam swoja firme, zawsze uzgadniam z inwestorem cene za jaka chce wykonac calosc zlecenia:) oczywiscie oferuje dostep do referencji i wykonanych przez nas prac budowlano-remontowych. po ogólne informacje zapraszam na http://www.multi-gliwice.webpark.pl lub pod numerem 507-216-064

Nie wierzę!!!

moje diświadczenia i (nie tylko ) mówią co innego.Jeszcze nie wiemy jakie masz lub nie przyłącza?

Wowka chyba troche przesadzilas z kosztami robocizny.gdyby gosc bral za sama robocizne tyle kasy to bylby najdrozszy na swiecie.

To nie jest przesada.

Koszta jakie pamiętam na szybko wykończeniówki(oczywiscie większość prac wykonuję sam, ale jeśli nie to bym tyle zapłacił)

Przyłącze gazowe 4000

Przyłącze wodne 5000

Przyłącze elektr. ok 2000

Tynki 7000

Instalacje elektr wew 1500

Posadzki 1400

Ocieplenie poddasza ipłyty GK ok 2000

Instalacje CO CW wodkan ok 4000

Układanie glazury i terakoty ok 2000

To są przybliżone i niepełne koszta ponieważ wiele prac wykonywałem sam i mogę sie mylić ,a przyłącza wykonywne były na odległości 55mb.

Myślę ,że lepiej znać realne koszta i rozsądnie zaplanować budowę, niż zostawić lub przerwać na etapie ,który spowoduje niszczenie i problemy.W naszym przypadku na etapie ścian i okien przerwaliśmy na 2 lata aż finanse pozwoliły bezpiecznie kontynuować.

Uważam że 40.000 to stanowczo za mało.Mam juz rozprowadzone instalacje ,tynki zew. posadzki z mixokreta,dużo pracy wykonuje sam domek ok 200m/2. Do końca potrzeba mi ok. 80.000zł.bez żadnych luksusów .Nie wierze w zapewnienia gościa z Gliwic że starczy 40.000 zł na dokończenie budowy.Pozdrawiam Wiech.

Uważam że 40.000 to stanowczo za mało.Mam juz rozprowadzone instalacje ,tynki zew. posadzki z mixokreta,dużo pracy wykonuje sam domek ok 200m/2. Do końca potrzeba mi ok. 80.000zł.bez żadnych luksusów .Nie wierze w zapewnienia gościa z Gliwic że starczy 40.000 zł na dokończenie budowy.Pozdrawiam Wiech.

Firma z Gliwic na wielu wątkach ogłasza się i stara się przepychać z cenami i myślę ,że każdy kto decyduje się na ich usługi powinien zastanowić się czy firma ,która wykonuje wszystko potrafi zrobić to dobrze i czy firma niesprawdzona jest godna uwagi, ponieważ prawie wszyscy mamy przykre doświadczenia z wykonawcami. Oczywiście nie twierdzę że oni robią źle, ale trzeba się zastanowić nad tym.!!!

No a jak o klienta trzeba walczyc, a przepychanka z cenami, czy ja wiem.

Proponuje niedowiarkom obejrzenie paru naszych prac, i stwierdzenie czy faktycznie nasze ceny nie ida z jakoscia 8)

Pozdrawiam

Nie piszę ,że ceny nie idą za jakością, tylko piszę że należy oidchodzić do tego ostrożnie i sceptycznie.

A o klienta należy walczyć solidną i porządną pracą a nie przepychankami. I oczywiscie poczytać regulamin forum!!!