Gość 09.02.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Dom juz stoi i ma nawet dach i okna.Kasa sie juz konczy i zaczynam panikowac.Czy 40 tys starczy chociaz na instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 09.02.2004 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 czy starczy to zależy od domu i co ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Chodzi mi o podstawowe rzeczy (ocieplenie,tynki,wylewki i instalacje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 13.02.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 ja mogę tylko powiedzieć ze srednio centralne ogrzewanie ilość grzejników * 550złkocioł gazowy(x) 2500-10000złkomin około 800-1000zł wylewki z miksokreta 10-12zł m2+ materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.02.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Nie napisałeś jaki jest metraż domu. Keśli przyjmiemy, ze jest to dom średniej wielkości 150-200 m to 40 000 zł wydaje się być niewiele. Stan surowy to nawet nie połowa sukcesu. A przed Toba to co wymieniłeś + podłogi, drzwi, glazury, biały mointaż, elektryczny, łazienkowy....... Czyli moim zdaniem zapowiada się budowa jeszcze przez wiele lat lub też stoisz przed koniecznością zaciągnięcia kredytu...Ponadto potem i karnisze i żyrandole a i mebli trzeba będzie dokupić.Wymowa mego postu jest pesymistyczna ale wyliczenia poparte przez moje doświadczenie, niestety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość multi-gliwice 13.02.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 40.000zł powinno wystarczyc, na wykonczenie domu o powierzhcni 200m2 oczywiscie bez mebli i innych takich urzadzen. jezeli chcesz zmiescic sie w 40.000 tysiacach to polecam swoja firme, zawsze uzgadniam z inwestorem cene za jaka chce wykonac calosc zlecenia:) oczywiscie oferuje dostep do referencji i wykonanych przez nas prac budowlano-remontowych. po ogólne informacje zapraszam na http://www.multi-gliwice.webpark.pl lub pod numerem 507-216-064 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.02.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 podzielam zdanie Wowki 40 tyś to kropla.....ja od takiego stanu ( surowego zamknietego) wydałam 150 tys...i wiesz mi luksusów nie ma.... i nie wierze ze ktos moze ci to wszystko zrobic za te 40 tys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.02.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Gosciu własnie poczytaj kolejne posty : dekarz, płyty gk itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 14.02.2004 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 40.000zł powinno wystarczyc, na wykonczenie domu o powierzhcni 200m2 oczywiscie bez mebli i innych takich urzadzen. jezeli chcesz zmiescic sie w 40.000 tysiacach to polecam swoja firme, zawsze uzgadniam z inwestorem cene za jaka chce wykonac calosc zlecenia:) oczywiscie oferuje dostep do referencji i wykonanych przez nas prac budowlano-remontowych. po ogólne informacje zapraszam na http://www.multi-gliwice.webpark.pl lub pod numerem 507-216-064 Nie wierzę!!! moje diświadczenia i (nie tylko ) mówią co innego.Jeszcze nie wiemy jakie masz lub nie przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.02.2004 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 multi-gliwice - pisząc swój post miałeś przypuszczam na uwadze tylko koszty swojej robocizny.Robocizna + materiały to nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Wowka chyba troche przesadzilas z kosztami robocizny.gdyby gosc bral za sama robocizne tyle kasy to bylby najdrozszy na swiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 15.02.2004 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Wowka chyba troche przesadzilas z kosztami robocizny.gdyby gosc bral za sama robocizne tyle kasy to bylby najdrozszy na swiecie. To nie jest przesada. Koszta jakie pamiętam na szybko wykończeniówki(oczywiscie większość prac wykonuję sam, ale jeśli nie to bym tyle zapłacił) Przyłącze gazowe 4000 Przyłącze wodne 5000 Przyłącze elektr. ok 2000 Tynki 7000 Instalacje elektr wew 1500 Posadzki 1400 Ocieplenie poddasza ipłyty GK ok 2000 Instalacje CO CW wodkan ok 4000 Układanie glazury i terakoty ok 2000 To są przybliżone i niepełne koszta ponieważ wiele prac wykonywałem sam i mogę sie mylić ,a przyłącza wykonywne były na odległości 55mb. Myślę ,że lepiej znać realne koszta i rozsądnie zaplanować budowę, niż zostawić lub przerwać na etapie ,który spowoduje niszczenie i problemy.W naszym przypadku na etapie ścian i okien przerwaliśmy na 2 lata aż finanse pozwoliły bezpiecznie kontynuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 20.02.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Uważam że 40.000 to stanowczo za mało.Mam juz rozprowadzone instalacje ,tynki zew. posadzki z mixokreta,dużo pracy wykonuje sam domek ok 200m/2. Do końca potrzeba mi ok. 80.000zł.bez żadnych luksusów .Nie wierze w zapewnienia gościa z Gliwic że starczy 40.000 zł na dokończenie budowy.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 21.02.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Uważam że 40.000 to stanowczo za mało.Mam juz rozprowadzone instalacje ,tynki zew. posadzki z mixokreta,dużo pracy wykonuje sam domek ok 200m/2. Do końca potrzeba mi ok. 80.000zł.bez żadnych luksusów .Nie wierze w zapewnienia gościa z Gliwic że starczy 40.000 zł na dokończenie budowy.Pozdrawiam Wiech. Firma z Gliwic na wielu wątkach ogłasza się i stara się przepychać z cenami i myślę ,że każdy kto decyduje się na ich usługi powinien zastanowić się czy firma ,która wykonuje wszystko potrafi zrobić to dobrze i czy firma niesprawdzona jest godna uwagi, ponieważ prawie wszyscy mamy przykre doświadczenia z wykonawcami. Oczywiście nie twierdzę że oni robią źle, ale trzeba się zastanowić nad tym.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
multi-gliwice 22.02.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 No a jak o klienta trzeba walczyc, a przepychanka z cenami, czy ja wiem. Proponuje niedowiarkom obejrzenie paru naszych prac, i stwierdzenie czy faktycznie nasze ceny nie ida z jakoscia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 22.02.2004 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 No a jak o klienta trzeba walczyc, a przepychanka z cenami, czy ja wiem. Proponuje niedowiarkom obejrzenie paru naszych prac, i stwierdzenie czy faktycznie nasze ceny nie ida z jakoscia Pozdrawiam Nie piszę ,że ceny nie idą za jakością, tylko piszę że należy oidchodzić do tego ostrożnie i sceptycznie. A o klienta należy walczyć solidną i porządną pracą a nie przepychankami. I oczywiscie poczytać regulamin forum!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.02.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Ja mam jednak zamiar zmiescic sie w tych 40 tys.poniewaz nie mam innej mozliwosci.Domek ma pow.100m,wiec ruszam do pracy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
multi-gliwice 23.02.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 myśle że wszyscy forumowicze będą życzyć sukcesu no i będą oczekiwać na odpowiedź czy sie udało:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salamandra 26.02.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Pierwszy sukces mam juz za soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts