Saturn1b 12.07.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam wszystkich niedawno użyłem środka Atlas Szop do usunięcia nalotu cementowego z lica cegły po fugowaniu słupków ogrodzeniowych.Następnego dnia zobaczyłem widok szokujący całe lico cegły i fuga czarna pokryło się białym nalotem, wygląda to strasznie.Spotkaliście się z czymś takim kiedyś, jest możliwe usuniecie tego w jakiś sposób zmycie tego nalotu Z góry dziękuje za wszelkie rady pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 13.07.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Atlas szop to jest kwas, trzeba było po zastosowaniu umyć solidnie czystą wodą. Teraz to nie wiem czy coś pomoże, spróbuj myć wodą z dodatkiem octu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goldboyy 13.08.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 no ja mam podobny problem -tyle że miałem swiadomosć że fugi zrobią sie białe kladłem płytki "chropowate" minimalnie za długo przytrzymałem fugę. fugowałem na 2 razy, za pierwszysm razem gdzieniegdzie powymywałem zaprawę-gdy spieszyłem się bo zdawałęm sobie sprawę co może się zdarzyć. Niestety za drugim razem minimalnie za długo poczekałem. Efekt to 3h szorowania nierozcięczonym szopem.... i na dobrą sprawe trzeba to jeszcze poprawić,ale idzie to zmyc. Fuga z grafitowej miejscami zrobiłą się jasno szara- po zmoczeniu wodą znowu staje się ciemna- myslę że są 2 opcje:albo jakimś olejem nasączyć fugę-niewiadomo na jak długo starczy ( jak długo olej się utrzyma) -fuga na zewnątrz na schodachalbo położyc jeszcze cienka warstwę fugi i na bierząco ja zmywać po to aby "zabarwić" tą co sie odbarwiła jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts