Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z usunięciem białego nalotu po użyciu Atlas Szop na licu cegły.

Saturn1b

Recommended Posts

Witam wszystkich niedawno użyłem środka Atlas Szop do usunięcia nalotu cementowego z lica cegły po fugowaniu słupków ogrodzeniowych.

Następnego dnia zobaczyłem widok szokujący całe lico cegły i fuga czarna pokryło się białym nalotem, wygląda to strasznie.

Spotkaliście się z czymś takim kiedyś, jest możliwe usuniecie tego w jakiś sposób zmycie tego nalotu

Z góry dziękuje za wszelkie rady pozdrawiam.

• 5 weeks później...

no ja mam podobny problem -tyle że miałem swiadomosć że fugi zrobią sie białe

kladłem płytki "chropowate" minimalnie za długo przytrzymałem fugę. fugowałem na 2 razy, za pierwszysm razem gdzieniegdzie powymywałem zaprawę-gdy spieszyłem się bo zdawałęm sobie sprawę co może się zdarzyć. Niestety za drugim razem minimalnie za długo poczekałem. Efekt to 3h szorowania nierozcięczonym szopem.... i na dobrą sprawe trzeba to jeszcze poprawić,ale idzie to zmyc. Fuga z grafitowej miejscami zrobiłą się jasno szara- po zmoczeniu wodą znowu staje się ciemna- myslę że są 2 opcje:

albo jakimś olejem nasączyć fugę-niewiadomo na jak długo starczy ( jak długo olej się utrzyma) -fuga na zewnątrz na schodach

albo położyc jeszcze cienka warstwę fugi i na bierząco ja zmywać po to aby "zabarwić" tą co sie odbarwiła

jak myslicie?