Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alarm

alfa36

Recommended Posts

Macie ochronę/ alarm w nowych domach? Ogarnia nas chyba paranoja... Nie ruszamy sie na noc z domu, bo pilnujemy ten dom...Zastanawiam się nad alarmem. Nie chcę byc więźniem wlasnego domu, a poki co jestem...Wlasnie wrocilismy z wycieczki, ale w trakcie w domu byli dzadkowie. Ale tak na dluzszą metę sie nie da...

a pewna jesteś, ze po założeniu alarmu tak Cię to uspokoi, że będziesz mogła spędzać noce poza domem? I wyjeżdżać na wakacje?

Tak tylko pytam, bo sami mamy alarm z monitoringiem ( założony po włamaniu do pustego, wykończonego domu);).

Nas uspokoiło, chociaż najbardziej to uspokoiło to moją mamę, mieszkającą 0,5 km od nas. Nie zamartwia się tak bardzo, że dom stoi pusty kiedy wyjeżdżamy na dłużej.

o to mi też trochę chodziło. Pamiętam jak znajomym na sylwestra zaczął dzwonić tel., powiadomienie o alarmie. Godzina imprezy zmarnowana, szczęście, ze byli 15 km od domu. A alarm wyzwolił się samoistnie.

U nas też się na początku ze 3 razy zdarzyło, ze się sam wyzwalał, ale potem już było i jest wszystko ok.

Ważne jest, żeby mieć dobrych sąsiadów, albo rodzinę blisko. Jak się alarm włączy, żeby było komu zareagować, jak Wy będziecie 200 - 500 km od domu.

Bo to, ze zacznie wyć i Wam na komórkę dzwonić jak będziecie daleko od domu nic Wam nie pomoże, jeśli nie będzie kogoś, kto w 5 min się tam pojawi.

Ja mam alarm z powiadomieniem na telefon.

Mieszkam jakieś 5 km od budowy.

Alarm został założony i uruchomiony parę dni po montażu okien i drzwi. Parę razy jechałem w nocy bo dzwoniło, ale na szczęście były to koty które wylizywały puszki pozostawione wewnątrz przez robotników.

Najczęściej z budowy kradną tubylcy z okolicy (czyli sąsiedzi). Moi wiedzą że mam alarm z powiadomieniem na telefon i (odpukać) nic nie zginęło.

Alarm do mnie dzwoni nawet jeśli ktoś wyłącza alarm kodem - dzięki temu wiem czy ekipa była dzisiaj i o której zaczęli