alfa36 12.07.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Macie ochronę/ alarm w nowych domach? Ogarnia nas chyba paranoja... Nie ruszamy sie na noc z domu, bo pilnujemy ten dom...Zastanawiam się nad alarmem. Nie chcę byc więźniem wlasnego domu, a poki co jestem...Wlasnie wrocilismy z wycieczki, ale w trakcie w domu byli dzadkowie. Ale tak na dluzszą metę sie nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 12.07.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 a pewna jesteś, ze po założeniu alarmu tak Cię to uspokoi, że będziesz mogła spędzać noce poza domem? I wyjeżdżać na wakacje? Tak tylko pytam, bo sami mamy alarm z monitoringiem ( założony po włamaniu do pustego, wykończonego domu). Nas uspokoiło, chociaż najbardziej to uspokoiło to moją mamę, mieszkającą 0,5 km od nas. Nie zamartwia się tak bardzo, że dom stoi pusty kiedy wyjeżdżamy na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 13.07.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Nie wiem, czy mnie to uspokoi, ale mojego meża (ktory tak naprawde boi się wiecej ode mnie) na pewno. A z drugiej strony, boję się niepotrzebnych stresow, bo ponoc alarmy potrafia wlączyc sie samoistnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 13.07.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 o to mi też trochę chodziło. Pamiętam jak znajomym na sylwestra zaczął dzwonić tel., powiadomienie o alarmie. Godzina imprezy zmarnowana, szczęście, ze byli 15 km od domu. A alarm wyzwolił się samoistnie. U nas też się na początku ze 3 razy zdarzyło, ze się sam wyzwalał, ale potem już było i jest wszystko ok.Ważne jest, żeby mieć dobrych sąsiadów, albo rodzinę blisko. Jak się alarm włączy, żeby było komu zareagować, jak Wy będziecie 200 - 500 km od domu.Bo to, ze zacznie wyć i Wam na komórkę dzwonić jak będziecie daleko od domu nic Wam nie pomoże, jeśli nie będzie kogoś, kto w 5 min się tam pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.07.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Ja mam alarm z powiadomieniem na telefon.Mieszkam jakieś 5 km od budowy.Alarm został założony i uruchomiony parę dni po montażu okien i drzwi. Parę razy jechałem w nocy bo dzwoniło, ale na szczęście były to koty które wylizywały puszki pozostawione wewnątrz przez robotników.Najczęściej z budowy kradną tubylcy z okolicy (czyli sąsiedzi). Moi wiedzą że mam alarm z powiadomieniem na telefon i (odpukać) nic nie zginęło.Alarm do mnie dzwoni nawet jeśli ktoś wyłącza alarm kodem - dzięki temu wiem czy ekipa była dzisiaj i o której zaczęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts