Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto z Was ma białą elewację?

Recommended Posts

Witam,

zastanawiam się na typową białą elewacja, no i coś mi się wydaje że będzie ,,biła po oczach''. Ktoś z Was ma białą elewację na piętrowym budynku? Jak to wygląda? Pewnie większość z Was przełamywała biały wybierając biało-szary, czy biały z dodatkiem brązu.

Byłbym wdzięczny jakby ktoś rzucił przykładową elewację np. 100A z webbera i dorzucił kilka słów przemyśleń.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolor - to kwestia indywidualna.

Znam takie budynki, nie wyglądają źle - o ile weźmie sie DOBRE materiały, najepiej malowane farbą silikonową.

Tynk biały akryl - np. Kreisla, Atlasa po krótkim czasie będzie wyglądał żałośnie.

Osobiście sobie białego budynku nie zaserwowałbym . Ale to indywidualne odczucie.

Krytyczne jest też polożenie budynku. Przy uczęszczanych trasach komunikacyjnych bieli bym unikał

• 2 weeks później...
Ja mam białą ale to parter, i co do zabrudzenia to jak wcześniej napisano to nie tyle kwestia koloru a lokalizacji i rodzaju tynku, na moim po dwóch latach nie widzę w ogóle brudu a że to jest farba na tradycyjnym tynku to ma taką drobną strukturę i bez problemu można ją zmywac wodą. A widuję budynki (w miasteczku niedaleko przy mało ruchliwej ulicy) gdzie elewacja o kolorze takim ciemno żółtym wygląda na bardzo brudną. Osobiście bardzo lubię elewacje w kolorze białym ale niestety takich jest coraz mniej :( .

• 2 weeks później...