akapap 12.07.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam, zastanawiam się na typową białą elewacja, no i coś mi się wydaje że będzie ,,biła po oczach''. Ktoś z Was ma białą elewację na piętrowym budynku? Jak to wygląda? Pewnie większość z Was przełamywała biały wybierając biało-szary, czy biały z dodatkiem brązu. Byłbym wdzięczny jakby ktoś rzucił przykładową elewację np. 100A z webbera i dorzucił kilka słów przemyśleń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 12.07.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 (edytowane) Będzie widać każde zabrudzenie, ale ciemno szarej też nie polecam;)Podobno tynki silikonowe łatwiej się czyszczą, ale ile z tego prawdy to zobaczę (bo takie właśnie mam) Edytowane 12 Lipca 2010 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.07.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Kolor - to kwestia indywidualna.Znam takie budynki, nie wyglądają źle - o ile weźmie sie DOBRE materiały, najepiej malowane farbą silikonową.Tynk biały akryl - np. Kreisla, Atlasa po krótkim czasie będzie wyglądał żałośnie. Osobiście sobie białego budynku nie zaserwowałbym . Ale to indywidualne odczucie. Krytyczne jest też polożenie budynku. Przy uczęszczanych trasach komunikacyjnych bieli bym unikał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 23.07.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ja mam tymczasowo białą elewację - całość jest pokryta cekolem - c35. Wygląda ciekawie, ale gdy słońce świeci na elewacje to bez okularów przeciwsłonecznych nie podchodź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 26.07.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ja mam białą ale to parter, i co do zabrudzenia to jak wcześniej napisano to nie tyle kwestia koloru a lokalizacji i rodzaju tynku, na moim po dwóch latach nie widzę w ogóle brudu a że to jest farba na tradycyjnym tynku to ma taką drobną strukturę i bez problemu można ją zmywac wodą. A widuję budynki (w miasteczku niedaleko przy mało ruchliwej ulicy) gdzie elewacja o kolorze takim ciemno żółtym wygląda na bardzo brudną. Osobiście bardzo lubię elewacje w kolorze białym ale niestety takich jest coraz mniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katekkarla 26.07.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witamja również zastanawiam się nad białą elewacjąmiol wrzuć zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 28.07.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja również uważam, że biała elewacja jest bardzo elegancka, i szkoda że coraz mniej takich widujemy na nowo wybudowanych osiedlach.Wszędzie dominuje żółtawy.Jeżeli ktoś ma takie zdjęcia, fajnie jakby się pochwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 28.07.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Wybrane białe elewacje z moich realizacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 29.07.2010 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A jeszcze jest biel i biel . Dom pomalowany farbą jest biały a garaż ma tynk strukturalny który miał też być biały i we wiaderku to był biały a po położeniu w porównaniu do domu wygląda na jasno kremowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 29.07.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Zdjęcie nr 3-szok100% w moim guście.Biały z drewnianymi wstawkami.Po prostu pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 29.07.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A mi ostatni. Boski! I ten płaski dach, marzenie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuteria 03.08.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Jak dla mnie również foto nr 3 rewelacja! U siebie też bym widziała takie połączenie, antracytowy dach, drewniane elementy, okiennice i biały tynk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 03.08.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Skoro się podoba, to dodam jeszcze kilka fotek. Projekt domu z Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlen7 13.08.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Bardzo zgrabnie dobrana elewacja drewniana, upieksza ta prostą bryłę budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 16.08.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 wow!!Ja jestem na początku wyboru elewacji. Marzę o takiej jak wyżej zaprezentowana. Na razie jestem laikonikiem. Usiadłam dzisiaj żeby sobie poczytać i od razu trafiłam na coś tak pięknego i całkowicie zgodnego z moim gustem. z czego to jeżeli można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 16.08.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja robie biala elewacje z elementami klinkieru i imitacji drewna.Co ciekawsze robie tynk "na gladko". Za miesiac bede mogl zaprezentowac zdjecia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 16.08.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 z czego to jeżeli można? Z czego co? O co pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.08.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 myśmy żeśmy co czy wyście? bardzo lubie trafne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikielback 16.08.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Z czego co? O co pytasz? o rodzaj tynku? Gwoli usprawiedliwienia - to był pierwszy mój wątek o elewacjach. Elementy drewniane licowane ze styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 16.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 O teraz lepiej Tynk silikonowy GREINPLAST, biały lekko złamany w szrość - na zamówienie. Elementy drewniane licowane na równi z ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts