Masaa 12.07.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam wszystkich jestem tu nowy i nie jestem też jakimś specem od budownictwa choć mam do was jedno dla mnie ważne pytanie. Jestem właścicielem domu przedwojennego i chciałbym wyremontować strych by można byłoby tam swobodnie mieszkać lecz mam jeden poważny problem a mianowicie (nie wiem jak to nazwać fachowo) belka podtrzymująca 2 spady dachu na środku strychu jest na wysokości twarzy i wiadomo że trzeba coś z tym zrobić bo nikt się nie będzie schylał by przejść na drugą połowe poddasza. Nie chce wyczerpująco tłumaczyć bo pewnie i tak wszyscy by nie zrozumieli więc narysowałem to wszystko. Odrazu wiadomość do moderatorów... nie jest to żadna reklama Nie chce zmieniać czy przebudowywać gruntownie całego dachu bo to droga inwestycja i pewnie taniej by mnie wyszło zrobienie dobudówki więc proszę fachowców o pomoc co można by było zrobić. Z góry dzięki. http://img709.imageshack.us/img709/9746/dach.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 12.07.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 konstrukcje drewniane się stosunkowo łatwo przerabia, każdy projektant konstruktor o ile nie na wakacjach wymyśli, policzy i narysuje taką przebudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Masaa 12.07.2010 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 ale czy to się wiąże z rozebraniem całościowo lub częściowo dachu? Ja się zastanawiałem czy można byłoby dać po takiej samej belce po obu stronach strychu nad oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts