Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam niedługo stanę się właścicielem mieszkania na paterze na Warszawskich Bielanach, no i nie wiem jak się dobrze zabezpieczyć przed złodziejami chodzi i o okna i ich zabezpieczenie, co może wchodzić w grę, rolety, alarm, może jakieś patenty z oknami, powiem że już miałem jedno włamanie jak mieszkałem na ulicy PACA(przy rondzie Waszygtona) i teraz mam uraz, drzwi balkonowe na strzeżonym osiedlu otwarte były w 5 sek. chyba zwykłym Śrubokrętem. Zadaję to pytanie bo rolety są trochę męczące i ciągły brak światła dla roślin. Może jakieś w miarę tanie okna antywłamaniowe - ma ktoś takie? Edytowane przez jaro65
poprawki

Witam niedługo stanę się właścicielem mieszkania na paterze na Warszawskich Bielanach, no i nie wiem jak się dobrze zabezpieczyć przed złodziejami chodzi i o okna i ich zabezpieczenie, co może wchodzić w grę, rolety, alarm, może jakieś patenty z oknami, powiem że już miałem jedno włamanie jak mieszkałem na ulicy PACA(przy rondzie Waszygtona) i teraz mam uraz, drzwi balkonowe na strzeżonym osiedlu otwarte były w 5 sek. chyba zwykłym Śrubokrętem. Zadaję to pytanie bo rolety są trochę męczące i ciągły brak światła dla roślin. Może jakieś w miarę tanie okna antywłamaniowe - ma ktoś takie?

Okna antywłmaniowe. Okucia WK 2, klamka z kluczykiem, szyba P4. Rolety, faktycznie, niewiele tu zmieniają.