pecet12 13.07.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam, Mam płytę Amica coś ok. 5,6kW. Zajrzałem dziś do puszki, w której jest ona podłączona i zauważyłem, że jeden z przewodów, który idzie od płyty jest ciemny takki opalony, nie jest cały czarny ale taki trochę ciemny. Zaznaczam nie izolacja tylko sam przewód (to pod izolację ). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 13.07.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 WitamMoże to być spowodowane słabym stykiem, jak drut jest lekko fioletowy czy izolacja brązowa . przewód może się grzać w końcu 5,5 KW. ja bym wymienił złączke czy pierścień łączeniowy i dobrze dokręcił to powinno pomóc. za jakiś czas ponownie spróbuj dokręcić. Mam nadzieje że pomogłem:-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet12 13.07.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 A jeśli by ktoś takiego czegoś nie zauważył, albo nie poprawił to czym, to grozi? Może kogoś przez takie coś kopnąć,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 13.07.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 może się upalić przewód i nie będzie działać!! a prócz tego to może spowodować to że pozostałe kable w puszce mogą się spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts