Anna Pepa 24.08.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Znowu mi się odechciało budować, a mam te ambitne plany od jakichś ...czterech lat (z czego dwa przesiedziałam w ukryciu na FM), byłam dziś po kredyt, a wy mi piszecie takie rzeczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 24.08.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 A ja zdecydowanie budowałabym się jeszcze raz. Nie wróciłabym już do mieszkania w bloku za żadne skarby! Budowę przeszliśmy "lekką ręką", więc wspominam ją jak wspaniałą przygodę życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 31.08.2010 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Znowu mi się odechciało budować, a mam te ambitne plany od jakichś ...czterech lat (z czego dwa przesiedziałam w ukryciu na FM), byłam dziś po kredyt, a wy mi piszecie takie rzeczy???? heheh witam w klubie :) ja to właściwie podjęłam decyzje o budowie ,ale trzęsę się jak galareta co to będzie... Ania a jaki projekt w koncu wybrałaś ? ???? Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 31.08.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Jagna u mnie GŁÓWNYM PRIORYTETEM był projekt z ZAMKNIĘTĄ KUCHNIĄ ,oj na forum nieraz wrzało nt.temat Dzięki za podtrzymanie na duchu co do tej budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 01.09.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 heheh witam w klubie :) ja to właściwie podjęłam decyzje o budowie ,ale trzęsę się jak galareta co to będzie... Ania a jaki projekt w koncu wybrałaś ? ???? Dom w Lukrecji 2, byłaby parterówka ale mamy za wąską działkę (zresztą moja połówka była za poddaszem). My też mamy ambitny plan zacząć w tym roku, na pewno fundamenty, bo papierologię mamy za sobą (pozwolenie jest od 3 mies.) Budowa na kredyt bo w mieszkaniu musimy mieszkać, i narazie go nie sprzedamy. Mam nadzieje że znowu nie zacznie się szał z mat budowlanymi i uda się dość tanio wybudować (bo podobno ceny spadły i robocizna tez jest tańsza, ale kto wie?). Pooglądałam twój projekt i powiem Ci jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 01.09.2010 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dom w Lukrecji 2, byłaby parterówka ale mamy za wąską działkę (zresztą moja połówka była za poddaszem). My też mamy ambitny plan zacząć w tym roku, na pewno fundamenty, bo papierologię mamy za sobą (pozwolenie jest od 3 mies.) Budowa na kredyt bo w mieszkaniu musimy mieszkać, i narazie go nie sprzedamy. Mam nadzieje że znowu nie zacznie się szał z mat budowlanymi i uda się dość tanio wybudować (bo podobno ceny spadły i robocizna tez jest tańsza, ale kto wie?). Pooglądałam twój projekt i powiem Ci jest super. Ania,Twój projekt tez jest fajny (jedynie co mi by przeszkadzało to schody w salonie,ale jezeli Tobie to odpowiada,to super) :)Ja znów odwrotnie -sprzedałam mieszkanie i za te pieniądze mam nadzieję uda się wybudować stan surowy „zamknięty".Reszta kredyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 01.09.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 No tak te schody i masa podciągów których istnienia nie byłam świadoma dopóki nie zobaczyłam projektu w wersji papierowej. Pooglądałam realizacje i te schody to straszna kicha. Myślę że za bardzo odeszłam od swoich pierwotnych założeń, ale na to złożyło sie kilka rzeczy (już o tym pisałam), trudno jakoś to przeboleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.09.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 . Mam nadzieje że znowu nie zacznie się szał z mat budowlanymi i uda się dość tanio wybudować (bo podobno ceny spadły i robocizna tez jest tańsza, ale kto wie?). . Dziś w radio mówili o możliwości zniesienia zwrotów VAT. Jeżeli to prawda, to raczej szł budowlany w przyszłym roku nie grozi, ale w tym materiały wykupia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 02.09.2010 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Dziś w radio mówili o możliwości zniesienia zwrotów VAT. Jeżeli to prawda, to raczej szł budowlany w przyszłym roku nie grozi, ale w tym materiały wykupia..... o kurcze nic o tym nie słyszałam,jednak mój murarz mówił zeby materiały juz w tym roku kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 02.09.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam.W jednym z ostatnich wydań "Rzeczpospolitej" przeczytałem, że możliwość odliczenia stawki vat od materiałów bud. zniesiona zostanie w 2014 roku, zobaczymy.sebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 28.10.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 no i buduję: http://pprojekt.pl/projekt2302-anulka__103_9_m,opis.html ; z paroma małymi zmiankami niech sie dzieje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Iza, gratuluję decyzji (chociaż ja buduję dopiero pierwszy dom więc nie wiem co nas czeka;))i trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.10.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Oczywiście, że budowałabym się drugi raz ( i zapewne tak się stanie kiedyś) co bym zmieniła ? Chyba nic : - na pewno zatrudnią architekta wnętrz - na pewno zatrudnię inwestora zastępczego - na pewno będę korzystać z polecanych ekip (i na pewno z tych, które budowały mój obecny dom) Zabawa jest świetna. Czasem co prawda ma się dość decyzji, decyzji, decyzji, uczenia się o każdym etapie, rozmów o budowaniu, snów o budowaniu, stron www o budowaniu... ale i adrenalina i nowe kontakty - bezcenne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalepiok 28.10.2010 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 A ja nie licząc mojego nieprzemyślanego pomysłu oddzielnego garażu bez przejscia do domu, bardzo sobie chwalę budowę. może dlatego, że pomagał mi znajomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.10.2010 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 A nie da się dziury zrobić ?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.10.2010 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Iza, gratuluję decyzji (chociaż ja buduję dopiero pierwszy dom więc nie wiem co nas czeka;)) i trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&& Ja również trzymam kciuki ...na razie czekam wciąż na WZ ale na wiosnę ruszam z kopyta...dziwne,ale jakoś już nie mogę sie doczekać A Ty ,na jakim etapie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalepiok 29.10.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) A nie da się dziury zrobić ?;) za duże koszty, bo z drugiej strony mam za cenne nabytki wmontowane w ścianę, i niestety się nie da i to jest ten ból... Edytowane 1 Listopada 2010 przez Nalepiok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Ja również trzymam kciuki ...na razie czekam wciąż na WZ ale na wiosnę ruszam z kopyta...dziwne,ale jakoś już nie mogę sie doczekać A Ty ,na jakim etapie jesteś My powoli bardzo:) Na początku roku dostaliśmy pozwolenie i też mieliśmy ruszyć z kopyta:) ale... Po tym jak się okazało, ze za piwnicę murarze życzą sobie lekko 30 tys postanowiliśmy, że w tym roku będzie królował system mocno gospodarczy i fundamenty i piwnicę zrobią teść z moim ojcem. Zima miała nas zastać stanem 0. Ale jak to w życiu bywa strop nad piwnicą będzie pewnie wiosną:/ Na dzień dzisiejszy sa prawie całe ściany piwnicy i będą ocieplac i zasypywać. A wiosną przyjdzie murarz i wtedy pójdzie już szybko - mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza77 09.11.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 a my konczymy stan surowy otwarty i...mamy wątpliwości czy w ogóle kończyć...mamy dość! jesteśmy po 30 , dzieci małe, więc to jakis bodziec, ale podziwiam wszystkich po 50 ,że chca sie budować i podziwiam, zę dla 2 osób, kiedy dzieci dorosłe wybieraja domy ponad 100 metrowe, nie zdajac sobie sprawy jaki to kosmos potem...wszystko ładnie wyglada na obrazku, ale o dom trzeba dbać cały rok, kredyt spłacać całe życie, i jeszcze dbać o ogród itd.my drugi raz byśmy sie raczej nie zdecydowali- docelowo 75 metrów, a wakacje 2 razy w roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.11.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 typowe zmęczenie budowlane A tu jeszcze wykończeniówka przed wami. Ale potem...... Potem, to trzeba mnie siłą wypychać na jakikolwiek urlop, bo najchętniej bym w domu została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts