rafaal 13.07.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Chcesz nam cos powiedziec/napisac? Komentarze sa dla Ciebie!Wszystkie rady i sugestie sa jak najbardziej mile widziane!!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.07.2010 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Gratuluję Swojego i Pierwszego! Teraz macie niezłe pole do popisu, bo wykończeniówka jest najfajniejsza ale i najbardziej zaskakująca. Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 14.07.2010 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Dziekowac, dziekowac Wykonczeniowka - to slowo juz nam sie sni po nocach! Dla kogos kto robi to pierwszy raz w zyciu jest to ogromna radosc ale za razem nieporownywalnie wiekszy stres!!!!!!!! Bedzie sie dzialo, oj bedzie... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 15.07.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Mieszkanie wydaje się naprawdę duże i fajnie rozplanowane. Ja to nie mogę się doczekać wykończeniówki a więc tylko pozazdrościć Życzę powodzenia i mnóstwa, mnóstwa cierpliwości:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 19.07.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Cześć Fajne mieszkanko, wstępne wizualizacje podobają mi się, będe kibicowć. Troche zdziwiłam sie że musisz sam ocieplać poddasze, myślałam że tym zajmuje sie firma deweloperska? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 19.07.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam mariomili! Ano z tym poddaszem to taki "myk" dewelopera Sprzedaje je baaaardzo tanio jako integralna czesc mieszkania - ale za ta cena kryje sie wlasnie brak ocieplenia i okien oraz wyciagniete - choc nie rozprowadzone - wszystkie media. Kabelki i rurki trzeba sobie zrobic samemu:) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.07.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Hej rafaal:) Możesz podać długości wszystkich ścian. Czy chcesz wstawić wszystkie te sprzęty do łazienki? Mam na myśli przede wszystkim wannę i kabinę. Czy pion kanalizacyjny jest w tym miejscu, gdzie ustawiłeś miskę wc, czy może być gdzieś indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 28.07.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Magdo, dobrze by bylo gdyby weszla i wanna i kabina wygodnie:) Pion jest w narozniku za kabina na laczeniu komina ze sciana (ten sam pion co w kuchni). Wymiary to: Pod skosem(czyli na wprost od wejscia) 2.76m (tu na srodku bedzie okno 78x140) Lewa strona (kabina, wc, wanna) 3m Sciana z kabina i grzejnikiem 1.75m Sciana z pralka i umywalka 3.68m :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.07.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Witam, okienka piękne:-) A tak się stresowałeś łazienka się rysuje, ale musisz mi jeszcze podać wymiary słupa i w jakiej odległości stoi od ścian. Co do kuchni, to zrezygnowaliście z układu w U? W jakim stylu zamierzacie urządzić mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 31.07.2010 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 No wiem, wiem:) Ale ja juz tak mam, ze zawsze stresuje sie na wyrost:) hehe:)Co do kuchni w ksztalcie U to jest super ale boimy sie, ze w "srodku" pomiedzy polwyspem i blatami bedzie troche ciasno. A w tej opcji z oddzielnym polwyspem i dostepem do okna bedzie wiecej miejsca do poruszania sie po kuchni. Slup w lazience - ciezko mi teraz stwierdzic bo nie moge dzis pojechac na mieszaknie i zmierzyc. Ale tak na oko ma 15x15cm i jest 30cm od sciany. Co do stylu w jakim chcemy urzadzic to...chcemy aby bylo przytulnie i przestrznnie. Jasno, slonecznie i "nieprzytlaczajaco". Duzo ksiazek i zdjec na scianach (moich:)). Na pewno nie chcemy aby byl to jakis ascetyczny minimaliz albo ciezkie, debowe komody. Industrial to tez nie dla nas.Lekko, przytulnie i cieplo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 06.08.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Kuchnia bardzo fajna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 06.08.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Cześć Rafał. Czy zamierzasz zastosować takie ciemne fronty szafek? Będą Wam pasować do całości? Może jednak coś jaśniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 06.08.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 jak tylko zobaczyłam rzuty kuchni, wiedziałam, ze to dzieło Magdy I zgadam się z Magdą, ze jaśniejsza kuchnia jest bardzie bezpieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 06.08.2010 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Fronty na "zdjeciach" sa tylko takimi wybranymi pierwszymi lepszymi, "na szybko". Zeby wybrac konkretny kolor musimy go (ten kolor znaczy) zobaczyc na zywo. Te wybierane byly ze strony (ze zdjec) tylko w celu zrobienia kosztorysu samego ulozenia mebli. Wiadomo, ze kolory na stronach a kolory "live" znacznie sie roznia. Na pewno beda jasniejsze, bo tak jak pisalem zalezy nam aby mieszkanie bylo jasne i "lekkie" a takie ciemne fronty to wykluczja:)Dziekuje za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.09.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 (edytowane) Cześć Rafał, najwyraźniej się spóźniłam, bo czytam, że zrobiłeś już zakupy łazienkowe, a ja chciałam Cię odwieść od kabiny natryskowej. Wydaje mi się, że te wszystkie sprzęty zagracą łazienkę. Pewnie to już nieważne, ale wrzucam moją propozycję. http://foto0.m.onet.pl/_m/e9568292ef3ffbadd5d76947ad950ff4,21,19,0.jpg Przepraszam, że dopiero teraz, musiałam złapać chwilę oddechu:) Magda Edytowane 12 Września 2010 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 16.09.2010 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Hej Magda,Dzieki za projekt ale tak jak pisalas juz po zakupach wiec tym razem nie skorzystamy. Choc musze przyznac, ze uklad jest ciekawy i o takim rozwiazaniu nie myslelismy:)Co do zagracenia lazienki to mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle:) Ja chcialem wanne a zona kabine. Zadno nie ustapilo wiec bedzie i to i to:)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.09.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Cześć Rafał, widzę, że idziecie pełna parą. Zauważyłam, że zamieniliście miejscami grzejnik. To gdzie w takim razie ma być wc-ecik? A tak w ogóle to pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 24.09.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Witam, witam:) Grzejnik bedzie miedzy kabina a wanna. No a z kibelkiem to dluzsza historia:) Mial byc zwykly kompakt a bedzie podwieszany:) Mial byc na scianie lewej a bedzie na kominie:) To jest dosc (jak dla mnie) skomplikowane i raczej bym tego dobrze nie wytlumaczyl:) Tak mniej wiecej (czyli po mojemu) to zmiana miejsca montazu uwarunkowana jest sposobem zamontowania rury odplywowej w kominie oraz ulozenia calego pionu. Drewniany slup bedzie przesuniety w lewo (w strone wejscia) o 7 cm (tak aby byl na rowno ze sciana) i wtedy spokojnie wchodzi kabina 80cm i zostaje sporo miejsca na kibelek:) Dobrze bedzie....mam nadzieje:) hehe A jak tam u Ciebie? "Ogarnelas" sie troche z nadmiarem pracy? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisp84 07.11.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witaj! To i ja sobie coś podpatrzę chociaż powiem szczerze że sie troszkę przeraziłam tym ogromem prac który i mnie czeka patrząc na twoje zdjęciaI mam pytanko, deweloper nie ocieplił dachu? Musiałeś robić to na własna rękę?Projekt łazienki super, jakie płytki wybieracie?Acha, schody bardzo fajne i no cena przystępna Chyba nawet ściągnę od ciebie tylko ja bym wolała ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 08.11.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Hejka.Dzieki za odwiedziny.Co do dachu i akcji pod tytulem "ocieplanie" to nasze poddasze bylo sprzedawane jako "strych nieuzytkowy" - dzieki temu mialo super okazyjna cene ale wszystkie prace wlacznie z ocieplaniem, rozprowadzeniem instalacji, sufitami podwieszanymi, oknami dachowymi itp trzeba bylo wykonac samemu. Po podsumowaniu kosztow adaptacji poddasza i tak jestesmy ok 40k do przodu w porownaniu z zakupem mieszkania (o takicha samychy wymiarach) z poddaszem (od razu) uzytkowym.Co do plytek to tak jak pisalem: opcja 1 braz z bezem (Cersanit Oxia) albo opcja 2 zielen z bezem (Cersanit Synthia) - dzis bede mial ta druga wizualizacje wiec wstawie na forum:) Aaa i jeszcze kibelek na dole bedzie tez w Cersanicie ale plytkach z serii Fridai braz/pomarancz:)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts