KamaG 13.07.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam, stoję przed dylematem wyboru rodzaju bramy. Opcje są dwie segmentowa lub uchylna. Rozmiar bramy to 250x240cm. Proszę o podpowiedzi za i przeciw dla obu rozwiązań. Na tą chwilę bez napędu ale chętnie z możliwością założenia później. Skłaniam się ku segmentowej ocieplanej 4cm pianki, z Hormanna (3400zl z montażem) lub Nowoferm (2850zl +300mont.)za uchylna hormann bez ocieplenia powiadziano mi 2300z montażem (200zł) cena jest istotna ale wolę wybrać rozsądny kompromis,poproszę o Wasze sugestieszukałam ale znalazłam tylko jeden taki temat , dość zabytkowy i króciutki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.07.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Segmentowa podczas zamykania/otwierania nie potrzebuje miejsca przed garażem i wewnątrz. Uchylna potrzebuje Garaż masz ogrzewany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 13.07.2010 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Panfotograf, garaż będzie ogrzewany bo w nim są liczniki i wodomierz, przynajmniej by utrzymać dodatnią temperaturę, poproszę jeszcze bo argumenty za i przeciw obu bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 14.07.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 No to musisz pomyśleć o ocieplonej bramie.Segmentowa jest wygodniejsza, ale nieco bardziej skomplikowana i dlatego wybierałbym pomiędzy Hormanem i Normstahlem.Uchylna jest prostsza i tutaj myślę że można poszukać czegoś tańszego. Ja mam od roku Normstahl 5x2,25m segmentowy, G 60 TREND złoty dąb +napęd =6350zł (te duże są niestety drooogie)gwarancja:2 lata na napęd10 lat na bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 14.07.2010 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 dzięki, widzę, że nikt więcej nie chce się włączyć do dyskusji ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 16.07.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 WitamWszystkie argumenty przemawiają za bramą segmentową.-bezpieczeństwo-estetyka-trwałość-można dobrać kolor do stolarki okiennej-szczelnośćno i dużo cieplej w garażu.Jak nie chcesz przepłacić za niemiecką to masz jeszcze polskie bramy dobrej jakości, KRISPOL, INTERFLEX ,WIŚNIOWSKIUchylną brame powinieneś kupić do 1 tys zł max.Troche ich poniosło z tą ceną w hormanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 16.07.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 a ja znalazłem osttatnio rolowane w częstochowie za 5 tys na 5 m. szerokie. One mają w sobie zalety jednych i druchich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 16.07.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Jak nie chcesz przepłacić za niemiecką Za Normstahla zapłaciłem 6 350 zł, a polską ten sam sklep mi wycenił na 5 800 - nawet się nie zastanawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts