Adicts 25.07.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Wentylacja robi wrażenie, tylko czeka was teraz w ch.. skręcania, zeby to wszystko zabudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 25.07.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Umywalka niesamowita! Jakby połączenie marmuru ze szkłem, fajna! Widać, że rurki wentylacji czyściutko zrobione. Nie ma to jak solidna ekipa. Będziecie mieli na parterze sufity podwieszane? Nie wiem gdzie dokładnie będą kratki nawiewu/wywiewu, czy na środku czy na skraju sufitu przy ścianie? Anemostaty są albo przy oknach albo w rogach pomieszczeń, więc specjalnie nie powinny przeszkadzać - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 26.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ukłony. Widzę, że budujemy bardzo podobne domy. Nawet dachówkę podobną wybraliście (my bierzemy płaskiego grafitowego Meyer-Holsena Piano).Tyle, że my dopiero zaczynamy w przyszłym tygodniu. Możecie zdradzić ile Was kosztował orientacyjnie stan surowy, a ile dach? Jak się wstydzicie to na PW. Pozdrówki i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mairen 27.07.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Oj nie oburzaj się wymieniasz tyle technicznego słownictwa, że to naprawde brzmi jakbyś byl budowlańcem (skąd ty to wszystko wiesz ?!) Budujecie się przy Krakowie, czy kwota 350 000, w której chcecie się zmieścić, jest razem z działką czy bez ? Jeśli uda się wam zmieścić w 350 000 do stanu takiego że można wejśc i mieszkać, to postawie Wam dobre wino na oficjalne wprowadzenie się Też chce budować ten projekt, ale nigdzie nie było podanych obecnych cen postawienia tego i to przy Krakowie (gdzie wiadomo jest drożej), dlatego tak mocno naciskałam na koszty. A budowa - też wam idealnie wychodzi, popatrz na zdjęcia na innych dziennikach, u was ten dom wygląda jak budowany na pokaz, bo jest za idealnie, czysto, równo, itd... tylko pozazdrościć. jeśli jesteś informatykiem, to pozdrawiam kolege z branży Mairen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 27.07.2010 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witaj Mairen! Oboje z żoną jesteśmy inżynierami - choć nie w branży budowlanej to jednak przy budowie staramy się podchodzić do sprawy jak na inżynierów przystało, a do "fachowego słownictwa" przyzwyczailiśmy się ze studiów i w naszej pracy + setki godzin na internecie i z gazetkami typu "murator". Co do kosztów - działkę mieliśmy kupioną wcześniej i fundamenty robiliśmy na własny koszt - reszta z kredyt (350tys.). Więc musimy się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 27.07.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 no ale zdradzicie w końcu ile kosztował Was SSO i dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 29.07.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 no ale zdradzicie w końcu ile kosztował Was SSO i dach? Chyba wiadomość na priva?? W kosztorysie który sobie prowadzimy jest wpisany każdy gwóźdź i śrubka, w związku z tym mamy tego mnóstwo do zliczenia (na dziś 451+150 pozycji). Na razie nie mam czasu się bawić w sumowanie poszczególnych cześć bo pilnujemy kwoty bieżącej. Stan surowy zamknięty z dachem, oknami, drzwiami i bramą garażową to ok. 170.000,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gos1k 05.08.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam widzę że chatka przedstawia się już niesamowicie!!!Chcielibyśmy być już na takim etapie prac jak Wasze no ale u nas zdecydowanie dłużej to potrwa!!!Chcę zapytać czy zauważyliście jakiekolwiek błędy w projekcie (dokument),wydaje mi się że Lipińscy zrobili ich nawet sporo.Są to oczywiście małe błędy,ale memu oku nic nie umknie;)Również na priva prosiłabym o koszt osobny SSO i DACHU-jeżeli można:)Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 07.08.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Witam widzę że chatka przedstawia się już niesamowicie!!!Chcielibyśmy być już na takim etapie prac jak Wasze no ale u nas zdecydowanie dłużej to potrwa!!!Chcę zapytać czy zauważyliście jakiekolwiek błędy w projekcie (dokument),wydaje mi się że Lipińscy zrobili ich nawet sporo.Są to oczywiście małe błędy,ale memu oku nic nie umknie;)Również na priva prosiłabym o koszt osobny SSO i DACHU-jeżeli można:)Pozdrawiamy. Fakt, można by się trochę doczepiać do rozwiązań technicznych, ale z tego co się zdążyliśmy zorientować na forach, każdy i tak coś przerabia pod siebie, więc można również pozmieniać wpadki architektów Sam projekt Tokio II podobał nam się pod względem układu i samej "wizji domu" - prosty, nowoczesny i niskoenergetyczny. Co do błędów: 1. Osadowienie dwóch drzwi do pokoi na poddaszu do ścianki działowej bez pozostawienia miejsca na opaskę ościeżnicy - zmieniliśmy dodając jeden pustak prostopadle do ścianki działowej - zrobiła się litera T i problem z głowy. 2. Schody - wyliczone na papierze, ale w praktyce pusta przestrzeń nad schodami kończyłaby się w połowie drzwi (80tki) do pokoiku dziecięcego - zmieniony kształt płyty stropowej - dolana część przy drzwiach, dozbrojona do ściany i płyty stropowej - na dole na zdjęciu. http://saturn2.mech.pk.edu.pl/_DziennikBudowy/64_01_poddasze_resize.jpg 3. O zbyt małej kotłowni już kiedyś pisałem - powiększona. Innych poważniejszych błędów nie znalazłem, bo im dłużej szukałem, tym bardziej przekonywałem się do niektórych rozwiązań - np. styropian pod płytą - to tylko u nas nowosć - dałem 20cm pod płytą jak w projekcie i dodatkowo 12 nad płytą i mam nadzieję, że nie będę żałował Przyślę kosztorys dachu na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adas82 08.08.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Gratuluje postępów ja zaczynam za miesiąc budowę jak można to też poproszę o kosztorys na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 08.08.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Gratuluje postępów ja zaczynam za miesiąc budowę jak można to też poproszę o kosztorys na priv. OK, widzę, że coraz więcej dostajemy takich wiadomości, wiec pewnie się w końcu zmuszę i podsumuję kolejne etapy Do dziś mamy 491 pozycje w Excelu na robociznę i materiały i 157 na narzędzia i mydło-i-powidło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adicts 08.08.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja też poproszę.Jestem na etapie adaptacji projektu. Gdzie adas82 budujesz ? Jakieś poważne zmiany w projekcie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adas82 09.08.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Buduje pod Wrocławiem, zmiany powiększenie garażu, przestawienie pokoi na górze teraz sypialnia jest przy tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adicts 09.08.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) oooo jak elegancko, bo ja też pod wrocławiem:) na południe w stronę Oławy. ok juz doczytałem ( ozorzyce ). Ja rzut kamieniem: Siechnice. Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez Adicts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 10.08.2010 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Wydaje mi się, że koło naszego dziennika robi się powoli "Grupa budujących Tokio". Tak jak pisałem - postaram się przygotować kosztorysy za kolejne etapy - dach wysłałem do @gos1k, jak się im spodoba to mogę wam przesłać na e-maile koszty w excelu. A na dziś: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAMY NOWEGO CZŁONKA RODZINY - SYN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gos1k 11.08.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 No to szczerze gratulujemy!!! Teraz tylko musisz posadzić drzewo i jako mężczyzna zrobiłeś już wszystko;)GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adicts 11.08.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Ooo elegancko; to i ja dzisiaj w nocy się biorę do roboty a o koszty w exelu bardzo mocno poproszę. Adres @ wyślę na priva. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 11.08.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Gratulacje dla mamy, dzidzi i dumnego ojca! Mam nadzieję, że wszyscy nie tylko szczęśliwi, ale cali i zdrowi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mairen 12.08.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Dom budujesz, Syn już jest, jeszcze drzewo i komplet gotowy Gratuluje małego skarbu !. Również prosiłbym o excella z kosztami, (maila wyślę na priv) u nas jak dobrze pójdzie, to sfinalizujemy zakup działki pod Krakowem jeszcze w tym miesiącu. Działeczke znaleźliśmy, Tokio się mieści, teraz tylko papierologia i sprawdzanie wszystkiego. Jeszcze raz gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 12.08.2010 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Dziękujemy wszystkim za gratulacje i życzenia. Rzeczywiście pozostaje mi jeszcze zasadzić drzewo. Żeby było śmieszniej, to w dniu porodu ni stąd, ni z owąt na działce pojawiła się ekipa z gazowni i wykonała przyłącze gazowe - jak będzie wolna chwila to dodam parę zdjęć do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts