drejku 02.01.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Co do rekuperatora, szczerze, nie miałem czasu, bo tyle różnych drobiazgów trzeba było dokończyć w międzyczasie ... No i mentalnie przygotowywałem się do zabrania się za kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milano2 05.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Wielkie DZIĘKI za prezent noworoczny... tzn. za kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Posio_GTi 19.01.2012 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witajcie. Dopiero teraz trafiłem na Wasz dziennik budowy i szczerze GRATULUJĘ profesjonalnego podejścia do tematu! Nie widziałem jeszcze tak dokładnie spisanego dziennika w tak technicznym i szczegółowym opisie. Przyda się niejednej osobie.Domek wyszedł Państwu SUPER SUPEROWY!Dzięki temu dziennikowi jeszcze bardziej zainteresowałem się projektem Tokio.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 23.01.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witajcie. Dopiero teraz trafiłem na Wasz dziennik budowy i szczerze GRATULUJĘ profesjonalnego podejścia do tematu! Nie widziałem jeszcze tak dokładnie spisanego dziennika w tak technicznym i szczegółowym opisie. Przyda się niejednej osobie. Domek wyszedł Państwu SUPER SUPEROWY! Dzięki temu dziennikowi jeszcze bardziej zainteresowałem się projektem Tokio.. Pozdrawiam Jeśli tylko będziemy mogli, to służymy pomocą, no i dziękujemy za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa2009 04.03.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 fajnie zbudowane, budujemy podobny tylko troszkę większy, mam 2 pytania 1. czy te 2 białe rury na poddaszu to jedyna wentylacja? czy to idzie w kominy ponad dachówke czy pod dachówke?2. jakiego rodzaju i jak prowaddziliście kable do oświetlenia pokoi na poddaszu, czy w wełnie, czy w rurkach?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 05.03.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 fajnie zbudowane, budujemy podobny tylko troszkę większy, mam 2 pytania 1. czy te 2 białe rury na poddaszu to jedyna wentylacja? czy to idzie w kominy ponad dachówke czy pod dachówke? 2. jakiego rodzaju i jak prowaddziliście kable do oświetlenia pokoi na poddaszu, czy w wełnie, czy w rurkach? pozdrawiam Ad.1 Po obu stronach dachu, jak najwyżej są wywiewki kanalizacyjne (oryginalne CREATON DOMINO), ale tylko jedna jest podłączona do pionu kanalizacji, który idzie na strych. Druga wywiewka jest wolna, więc w lecie wentyluje strych, w zimie - zaizolowana. Ad.2 Wszystkie kable w peszlach przeciągniętych pod jetkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro79 23.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Witam, wielkie dzieki za udostepniony kosztorys Edytowane 23 Marca 2012 przez miro79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 14.04.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Przeglądam wasz temat i muszę przyznać że ładny domek mam pytanko jak sprawuje się rekuperacja? Rekuperator to najlepsza rzecz pod słońcem, chodzi non-stop 24h na dobę lato/zima, zawsze jest świeże powietrze, a do tego odfiltrowane z zanieczyszczeń pyłowych, a nawet częściowo smrodu z palących się kominów czy traw. Warto wydać na to pieniądze, ale trzeba kupić b.dobry sprzęt i mieć porządnych wykonawców bo równie szybko można całość zepsuć. Jeśli reku ma chodzić cicho to sam rekuperator musi być wysokiej klasy z silnikami na prąd stały, no i kanały muszą być dobrej klasy, uszczelnione, sztywne - nigdy z elastycznych rur spiro. Niestety to kosztuje - to najdroższa instalacja w domu! ale zwraca w kosztach ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 14.04.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam tak czytam posty i łądny domek państwa również zaczołem budowe ale innego domku i czytam państwa wypowiedzi i doczytałem że Państwo mają również piec c.o na paliwo stałe (np. węgiel) i mam takie pytanie czy Państwo mają obniżoną posadzke w kotłowni niż w innych pomieszczeniach pod kocioł tak jak się robiło dawniej?? Pozdrawiam Nie, nie mamy pieca na paliwo stałe. Mamy piec gazowy kondensacyjny - Viessman i kominek z płaszczem wodnym (Hajduk) =piec na paliwo stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 14.04.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam, wielkie dzieki za udostepniony kosztorys Niech się darzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 18.04.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Ciekawy pomysł z tym odkurzaczem przemysłowo/centralnym Aż sam zastanawiam się czy też tak nie zrobić. Nie dość że tańszy to jeszcze się przyda zawczasu na budowie. Jakie masz zdanie po dłuższym czasie używania? Nie czuć że słabo ssie? Polecasz patent innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 19.04.2012 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ciekawy pomysł z tym odkurzaczem przemysłowo/centralnym Aż sam zastanawiam się czy też tak nie zrobić. Nie dość że tańszy to jeszcze się przyda zawczasu na budowie. Jakie masz zdanie po dłuższym czasie używania? Nie czuć że słabo ssie? Polecasz patent innym? Powiem tak: odkurzacz na budowie przeżył swoje, potem pożyczyłem go koledze, który robił rygipsy - więc wiadomo - hardcore. Został wyczyszczony z gipsu i był OK. Odkurzacz wciąga kurz, paprochy, gruz przy robieniu kominka, śmieci wszelakiej maści i nie było z nim większego problemu. Nie mam porównania z "normalnym, firmowym" rozwiązaniem więc można uznać, że jesteśmy bardzo zadowoleni. Zauważ, że dużo zależy też od tego jak zostanie zrobiona instalacja - na zakrętach i trójnikach 45o czy nie daj boże na ostro 90o. W każdym razie 2 kawałki w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 20.07.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Dom wspanialy ,czy moge prosic o aktualne zdjecia gornego tarasu , mieliscie swietne plany wobec niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adicts 20.07.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 No właśnie, popieram przedmówcę . Jakiś pomysł na balustrady na tarasie ? Sam zamierzam ogarnąć temat - jednak cena za nierdzewkę + szyba bezpieczna wbiła mnie w ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktorcia 03.08.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam wszystkich miłośników domu Tokio II:))) Projekt już kupiony, teraz oddany do małych przeróbek. Chętnie obejrzelibyśmy z mężem taki domek w realu. Czy ktoś wybudował się w Wielkopolsce, MAzowszu lub na Pomorzu??? Drejku, jak sprawuje się taras po dwóch latach użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1_Mariusz_1 14.08.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się zbiorniki na deszczówkę, czy ziemia nie uszkodziła ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 31.08.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam. Fajnie przegląda się Wasz dziennik. Gratuluję pomysłu i podziwiam Waszą pracę. Mam pytanie odnośnie elewacji a konkretnie koloru. Jakiego producenta tynki i jakie kolory. P.S. Pomysł z odkurzaczem super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 20.09.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam wszystkich! Oj, długo mnie tu nie było, wypada tylko PRZEPROSIĆ, że na czas nie mogłem wszystkim odpowiedzieć! 1. Co do tarasu - narazie stoi w takim stanie jak ostatnio tzn. posypane kamieniem i nic więcej się nie dzieje - jak było tak jest - rzeczywistość jest brutalna: brak czasu i funduszy na dokończenie. W przyszłym roku zrobimy docelową barierkę - padło na stal+farba, zamiast szkła plexi 1cm (są już murki oporowe więc wysokość tafli to ok 50-60cm więc niedużo). 2. Co do zbiorników - fakt trochę się zamuliły, ale woda dalej swobodnie przecieka do gruntu, na razie nie było problemów, nie zapadła się też w ciągu tych 2 lat ziemia nad ninmi więc uznaję, że spełniają swoje zadanie tzn. święty spokój z deszczówką. Wykorzystywanie tej wody do podlewania na razie mnie nie interesuje i nie chce mi się już w to bawić. Na wiosnę mamy zamiar zrobić instalację nawadniania trawnika, ale zasilaną z przyłącza w garażu. 3. Co do rzeczy zrobionych: oczywiście skończony kominek - muszę wrzucić zdjęcia, zrobione oświetlenie ledowe na schodach (manufaktura własna) - muszę wrzucić zdjęcia, zrobione i otynkowane donice na kwiaty przy wejsciu do domu, trochę porządków w garażu (zrobiony stół pod zlew) i to wszystko. Niestety siły i chęci też już nie te co na początku budowy, ale mam wrażanie, że nie jedna osoba mogła by dodać "witaj w klubie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drejku 01.10.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Witam. Fajnie przegląda się Wasz dziennik. Gratuluję pomysłu i podziwiam Waszą pracę. Mam pytanie odnośnie elewacji a konkretnie koloru. Jakiego producenta tynki i jakie kolory. P.S. Pomysł z odkurzaczem super Pozdrawiam TYNKI: "Kreisel Silikatynk baranek 1,5mm baza A 27495 kolor 27495" "Kreisel Silikatynk baranek 1,5mm baza B 27554 kolor 27495" Kominy: "Tynk akrylowy TERMO BRAVO - wiadro + grunt 10l kolor 10033 (T1 F1)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccone 05.10.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Witam wszystkich miłośników domu Tokio II:))) Projekt już kupiony, teraz oddany do małych przeróbek. Chętnie obejrzelibyśmy z mężem taki domek w realu. Czy ktoś wybudował się w Wielkopolsce, MAzowszu lub na Pomorzu??? Drejku, jak sprawuje się taras po dwóch latach użytkowania? Jest, jest i to w Poznaniu od strony Swarzędza, więc z Wrześni będzie blisko Zapraszamy do kontaktu na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts