fido2001 13.07.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam. 1. Musze jak najszybciej osuszyć, zaizolować i ocieplić fundamenty w domku wielorodzinnym (klasyczna PRLowska kostka). Sęk w tym że jedna ze ścian jest od strony ulicy, tzn. jest mój dom, 2m chodnika i ulica. Chcąć wykonać tam izolacje muszę usunąć chodnik (płyty betonowe 50x50cm). Czy a jezeli tak to jakie pozwolenia potrzebuję na zdemolowanie chodnika na kilka dni ?? 2. Jeżeli muszę załatwiać tony zezwoleń które odsuną mi w czasie tą pracę o rok, to czy można zaizolować/ocieplić pozostałe trzy ściany których okopanie zdemuluje jedynie moją działkę, a 4rtą ścianę zrobić za rok ? Czy nie wpłynie to negatywnie na izolację w przyszłości ? Pozdrawiam. Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.07.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 nic nadzwyczajnego - to się nazywa zajęcie pasa drogowego udaj się do swego lokalnego zarządcy dróg i tam otrzymasz informacje /może nawet są w internecie/ jak należy to zgłosić i dalsze działania itd... myślę że w tym roku to już za późno, zazwyczaj ze 3 miesiące przed planowanym rozpoczęciem zajęcia drogi trzeba to zgłaszać.... przy okazji - "tzn. jest mój dom, 2m chodnika i ulica." chodnik jest częścią składową ulicy /naprawdę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 15.07.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Tak jak pisze przedmówca trzeba zgłaszać zajęcie pasa drogowego do Zarządu Dróg, ale czy tak długo trzeba czekać to nie wiem, w mojej okolicy wydanie takiego pozwolenia trwa ok. 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts