Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Upały a wypalona trawa,

Recommended Posts

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie tak samo jak u NOTO - siewnik mam - ładny , duży - Gardeny - ale siałem nim tylko trawę - teraz do siania nawozu tak jakoś średnio się sprawdza - albo ja nie umiem nim siać nawozu ... - i dlatego tradycyjnie - z ręki :D

Możesz podać jaki model siewnika masz bo ja jakość nie mam szczęścia do siewników i póki co muszę wysiewać nawóz z ręki

Nic z nim nie jest nie tak - to bardzo dobry sprzęt - konstrukcja trwała , dobrze wykonana i przemyślana - jednak jak widać dla mojego zastosowania niezbyt przydatny - nie nawożę mojego trawnika wysublimowanymi nawozami - jestem tradycjonalistą - saletra amonowa na przemian z azofoską - te nawozy - są grubo granulowane - miałem trudność żeby ustawić dozowanie tak aby podawać małą ilość nawozu - często siewnik sypał większymi kupkami , poza tym koszę trawę dosyć wysoko - 6-8cm - nie golę jej przy sam ej ziemi - i przy takiej większej trawie jazda siewnikiem jest deko niewygodna ...

No i tak mniej więcej :D

Nic z nim nie jest nie tak - to bardzo dobry sprzęt - konstrukcja trwała , dobrze wykonana i przemyślana - jednak jak widać dla mojego zastosowania niezbyt przydatny - nie nawożę mojego trawnika wysublimowanymi nawozami - jestem tradycjonalistą - saletra amonowa na przemian z azofoską - te nawozy - są grubo granulowane - miałem trudność żeby ustawić dozowanie tak aby podawać małą ilość nawozu - często siewnik sypał większymi kupkami , poza tym koszę trawę dosyć wysoko - 6-8cm - nie golę jej przy sam ej ziemi - i przy takiej większej trawie jazda siewnikiem jest deko niewygodna ...

No i tak mniej więcej :D

a mozesz podac nazwe tego nawozu,jak jest taki dobry,dziekuje,

Taaaa - a trawa to produkcja czerwona ... ;)

Stosuję azofoskę jako nawóz do trawy od lat i jakoś szaleństwa trawy nie obserwuję ;) - wręcz przeciwnie - bardzo ładnie trawa wybarwiona , gęsta i soczysta ...

Bo Ty rozumiesz, że nawóz służy do nawożenia a nie do podwyższania działki :p