qbasssss 13.07.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam wszystkichNa forum jestem nowy przeglądam od godziny i nie mogę nic znaleźć na temat który mnie interesuje (taki ogrom materiału)Otóż we wrześniu odbieram klucze od dewelopera do swojego domu w zabudowie szeregowej dom wykończony w stanie deweloperskim zamontowane są okna w kolorze złoty dąb, w salonie chciałbym położyć deskę barlinecką podobają mi się ciemne kolory i teraz pytanie czy podłoga musi w jakiś sposób być dobrana kolorystycznie do okien jeśli tak jakie kolory z najciemniejszych by pasowały do połączenia okien z podłogą oraz jakie odcienie płytek w korytarzu oraz otwartej na salon kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 13.07.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 W pierwszej kolejności zastanowiłabym się na Twoim miejscu nad deską barlinecką nie ma zbyt pochlebnych opinii... Ja też mam okna złoty dąb i planuję część podłogi w desce warstwowej z drewna iroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbasssss 13.07.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 dzięki za szybka odpowiedź, jak zaczynam czytać to wszystko to niedobrze mi się robi nigdy nie zdawałem sobie sprawy z tego że urządzenie domu jest tak trudne, czy może radzicie wynająć jakiegoś architekta żeby nie spierdzielić całej pracy, czy wystarczy porządna lektura wasze rady i można zrobić coś ładnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 13.07.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) Ja działam sama i też momentami robi mi się słabo Uznałam jednak, że jestem na siłach sama (przy pomocy forum, internetu i mojej mamy) urządzić nasz dom. Zastanawiałam się nad architektem, ale doszłam do wniosku, że więcej będę miała satysfakcji jak sama wymyślę coś, nad czym mam nadzieję, moi goście i bliscy będą się zachwycać P.S. Zastanawiałam się też nad ciemnymi podłogami do okien złoty dąb, ale względy praktyczne zdecydowały o iroko. Edytowane 13 Lipca 2010 przez esor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.07.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 qbasssss co do deski barlineckiej to zgadzam się z esor. Jest badziewna. Mówię to jako jej użytkowniczka. Mam sapellę. Jest piękna, ale nie daj Boże coś cięższego na nią upadnie, od razu wgniecenie. O przejściu w szpilkach przez przedpokój już nie wspomnę. Pomyśl o deskach, np. iroko, jeśli to ma być z drewna egzotycznego, albo o krajowym dębie barwionym i olejowanym. Jak będziesz wybierać drewno do domu to możesz wziąć też pod uwagę w jakim stylu planujesz wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbasssss 13.07.2010 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 tylko czy podłoga o której mówicie nadaje się na ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.07.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Tak , zresztą, proszę bardzo. Poczytaj sobie:-) http://www.egzoparkiety.pl/2322.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 14.07.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ja przez wiele miesięcy analizowałam co położyć na ogrzewanie podłogowe (mamy w całym domu). Bardzo dużo osób (wykonawców, sprzedawców) odradzało nam drewno w jakiejkolwiek formie... Ostatecznie zdecydowałam się na woodentic w gabinecie, panele podłogowe w pokojach dziecięcych i wstawki z deski dwuwarstwowej (11 mm grubości) w salonie. Poza tym wszędzie kamień na podłodze. Mam jeszcze rozterkę co w sypialni... (deska dwuwarstwowa czy panel...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakakarolina 14.07.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Muszę Cie zmartwić ale wybierając kolor okien powinieneś pomyśleć nie tylko o podłodze ale i o meblach - najlepiej w całym domu (na pewno kuchni, jadalnie i salonu) jasny dąb ładny do tego ciemna podłoga powinna być ok. (Ale to są detale trzeba długo przykładać patrzeć o różnych porach dnia, żeby się kolory nie gryzły) Co do wynajęcia architekta - to zawszę się dziwię ludziom, którzy wydają tyle pieniędzy na projekty, potem na budowę, wykończenie i wyposażenie i oszczędzą na ten ostatni etap i nie posłuchają rad kogoś doświadczonego, przecież to ułamek pieniędzy które wydaliście - ale ja jestem, architektem więc moja opinia w tym temacie marna hehe;) Postaram się doradzić choć na forum żebyś miał ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 14.07.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 u mnie czekoladowa podłoga i okna złoty dąb - nie gryzą się ja poszukuję podłogi w kolorze czekoladowym proszę podrzuć nazwę a może i zdjęcia swoje podłogi. z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 17.07.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 U nas okna w kolorze orzech (więc ciemne), a na podłodze panele (jasny dąb) i płytki (beżowe).. Uważam, że się nie gryzą, a teraz po roku mieszkania już w ogóle nie zwracam uwagi na to jak ze sobą współgrają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbasssss 18.07.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 deska baltic wood, jesion mocca jest w moim typie załóżmy że tą właśnie deskę położę na podłogę w salonie, czy do tego mogę wypoczynek z jasnej (kremowej skóry) stół i krzesła w kolorze podłogi z tym że krzesło w obiciu koloru wypoczynku tak bym chciał, ale pytam fachowców o rady bo nie chcę popełnić jakiegoś kardynalnego błędu jak już pisałem kompletnie się na tym nie znam a na mój gust nie chciał bym się zdawać , urządzając dalej drzwi pewnie celowac w kolor okien czyli jasny dąb? i co bardzo ważne kuchnia i przedpokój będzie otwarta na salon czy tam mogę dać jasne płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.07.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 mam parkiet ipe, olejowany czyli ciemny i drzwi pod kolor parkietu. Ładnie wygląda. Płytki w kuchni ciemne, czekoladowawe ale mogły by być jeszcze ciemniejsze, gryzą się troszkę. Połóż deskę, idź do sklepu z płytkami i przynieś po jednej - dwie, to sobie kolor dobierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts