Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominki z płaszczem - obudowa - jak mocować wełnę do kominka i do stelaży

bitter

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eniu ja tylko delikatnie i spokojnie sugerowałem i prosze nie miej mi tego za złe i nie nazywaj mnie świętą krową.

Synom swoim też sugeruje: nie palcie papierosów

a sam pale papierosy. To tego typu sugestia była moja.

Fajnie Eniu że masz "adwokata - kominkowca" w osobie tu zarejestrowanej jako MARGOD

Zapewne czujesz się pewniej?

Eniu ja tylko delikatnie i spokojnie sugerowałem i prosze nie miej mi tego za złe i nie nazywaj mnie świętą krową.

Synom swoim też sugeruje: nie palcie papierosów

a sam pale papierosy. To tego typu sugestia była moja.

Fajnie Eniu że masz "adwokata - kominkowca" w osobie tu zarejestrowanej jako MARGOD

Zapewne czujesz się pewniej?

Bohusz !

co się stało ? Wygląda na to ,jakbyś całkowicie stracił poczucie humoru , że nawet

nasz nowy ekspert kominkowy , Niktspecjalny , musiał zareagować :D

Bohusz !

co się stało ? Wygląda na to ,jakbyś całkowicie stracił poczucie humoru , że nawet

nasz nowy ekspert kominkowy , Niktspecjalny , musiał zareagować :D

Gdzie mi tam do nich..hehehe :D,:D.Aleś mi po rajtuzach-kominkach pojechał :D.Jak z rejonu zara tu wpadnie forest....matko córko.

pzdr.

Jakoś coraz mniej czasu mam ostatnio

No i mam jakieś przesilenie tym forum...

Chyba pójdę w Twoje ślady i przeniosę się stąd na swoje strony, bogi, fora, sklepy. Ostatnio zostały zaniedbane.

No i planuje otwarcie następnych sklepów internetowych. Czyli rozbudowę sieci dystrybucji.

A tu według żony i współpracowników, marnuje czas...

...

No i planuje otwarcie następnych sklepów internetowych. Czyli rozbudowę sieci dystrybucji. ...

Ja pier.... Wlasciciel sieci sklepow to brzmi powaznie! Prawdziwa lokomotywa gospodarki;-)

P.S. Bohusz - tak napisalem, bo Ci straaasznie zazdroszcze. Ze tez wczesniej na to nie wpadlem. Taka czysta, bezinteresowna zawisc:-)

P.S. 2 Warto jednak sluchac zony.

Edytowane przez ja14

Zapraszam do naszego wystawowego auta z kominkami 8-10.kwietnia Warszawa Torwar . Mamy kawusię i piwko też się znajdzie:yes: .. niestety tylko czeskie :hug:.. a dla elity forum specjalnie :yes:32 ziółka :yes:Dr Bechera :wave:

Na targi do Kielc tez sie wybieracie?

(w zielsku nie gustuje ale Gambrinusa to bym nie odmowil :-))

Zapraszam do naszego wystawowego auta z kominkami 8-10.kwietnia Warszawa Torwar . Mamy kawusię i piwko też się znajdzie:yes: .. niestety tylko czeskie :hug:.. a dla elity forum specjalnie :yes:32 ziółka :yes:Dr Bechera :wave:

TARGI : 23-26 marca targi kominkowe Salon Kaminow w Moskwie (Rosja)....kurna na tych cie nie widziałem a dobrą gorzałę dawali.hehehehe

Witam,

Chciałem powrócić do dewagacji nad samodzielnym wykonaniem zabudowy kominka. Już dawno postanowiłem, że nie będę wykonywał zabudowy z GK (chyba się naczytałem postów :D ) dlatego też zakupiłem bloczki ytonga o grubości 75. Planuję DGP, mam kominek "ZUZIA" + dystrybutor. Mniej więcej wiem jak będzie kominek wyglądał z zewnątrz, jednak niespecjalnie mam pomysł na wnętrze a konkretnie na zabezpieczenie przed ciepłem pochodzącym z kominka. I tak niespecjalnie chciałbym używać płyt wełnianych (choć najtańsze)

i tu mam kilka pytań:

1. Co najlepiej zastosować do zabezpieczenia wnętrza kominka (poza wełną która jest najtańsza)

2. Czy w ogóle stosować jakiekolwiek płyty czy też może same bloczki wystarczą

3. Czy konieczna jest komora dekompresyjna jeżeli mam dystrybutor, wydaje mi się że tak jednak wolałbym być pewien

no i na razie tyle pytań

Pozdrawiam

Witam,

Chciałem powrócić do dewagacji nad samodzielnym wykonaniem zabudowy kominka. Już dawno postanowiłem, że nie będę wykonywał zabudowy z GK (chyba się naczytałem postów :D ) dlatego też zakupiłem bloczki ytonga o grubości 75. Planuję DGP, mam kominek "ZUZIA" + dystrybutor. Mniej więcej wiem jak będzie kominek wyglądał z zewnątrz, jednak niespecjalnie mam pomysł na wnętrze a konkretnie na zabezpieczenie przed ciepłem pochodzącym z kominka. I tak niespecjalnie chciałbym używać płyt wełnianych (choć najtańsze)

i tu mam kilka pytań:

1. Co najlepiej zastosować do zabezpieczenia wnętrza kominka (poza wełną która jest najtańsza)

2. Czy w ogóle stosować jakiekolwiek płyty czy też może same bloczki wystarczą

3. Czy konieczna jest komora dekompresyjna jeżeli mam dystrybutor, wydaje mi się że tak jednak wolałbym być pewien

no i na razie tyle pytań

Pozdrawiam

Według mnie nie trafiłeś z swoim postem w właściwy temat. O ile się orientuje Masz wkład powietrzny, no a tu temat o wkładach z płaszczem wodnym.

Czyli pomieszałeś oj pomieszałeś

• 2 months później...