vieslav 13.07.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) Chciałem zapytać, czy rzeczywiście zrobiłem ogromny błąd budując oczyszczalnie na 5 osób? W domu mieszkało 6 osób tylko przez miesiąc po zrobieniu oczyszczalni, potem 3 wyprowadziły się. Do października będzie mieszkało 3 osoby, potem zostanie w domu jedna. Przez weekendy (od października) będą mieszkały 2 osoby, raz lub dwa na miesiąc przez kilka dni 3 osoby. Nie przewidziałem takiej sytuacji, przez co teraz oczyszczalnia na 5 osób będzie obsługiwać jedną. Na chwilę obecną wszystko działa jak powinno (zużycie wody i tak jest ponad normę: pralka działa prawie cały czas, każdy bierze minimum 3 prysznice dziennie), żadnych brzydkich zapachów z POŚ ani nic podobnego. Bakterie wrzucane regularnie. Wyczytałem, że ilość osób mój producent liczył jako 150 litrów/doba/osoba. Na obecnych mieszkańców mniej więcej właśnie tyle wychodzi, no można podbić o jakieś 100-200 litrów/doba (jak wspominałem, zużycie wody u mnie jest ponad normę). Posiadam oczyszczalnie z drenażem rozsączającym. Osadnik wielkości 3 metry sześcienne. Rozmiaru drenażu nie jestem w stanie podać.Co dalej z tym robić? Zostawić tak jak jest i niech sobie działa, czy może podjąć jakieś specjalne działania "zapobiegawcze" (tylko czemu miałyby zapobiegać?). Edytowane 13 Lipca 2010 przez vieslav Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/145495-po%C5%9B-za-du%C5%BCy-w-stosunku-do-liczby-mieszka%C5%84c%C3%B3w-co-dalej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts