olinda 14.07.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam serdecznie. Mam prośbę. Może ktoś mi pomoże jak policzyć schody. Wysokość pomieszczenia (od posadzki na dole do posadzki na górze - 3,40 mb)jednobiegowe, pewno muszą być ze spocznikiem, hala przemysłowa. Przeliczyłam, że tych stopni jest 20, szerokość - 29 cm, a wysokość - 17 cm + spocznik na hali o szerokości min1,50 mb. Dobrze?A ten spocznik jest też jednocześnie ostatnim stopniem, więc ma mieć tą szerokość powiększoną o te 29 cm?PilneProszę o odpowiedźDziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 15.07.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Nie. Spocznik musi mieć minimum 150cm ale nie musisz go powiększac o głębokośc stopnia. http://www.architektura.info/index.php/warunki_techniczne_budynki/dzial_vii_bezpieczenstwo_uzytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts