ulciam 23.04.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://images38.fotosik.pl/800/745b844f55ed062f.jpg Gratuluję zalania stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrest_j 26.05.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Hej.Właśnie przeczytałem Twój dziennik i jestem pod dużym wrażeniem jak masz super zorganizowaną budowę. Czysto, schludnie, szybko.Pewnie jak będę startował poproszę o namiar na murarzy, bo robotę robią profi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 26.05.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Namiarami służę jak najbardziej, jak już kiedyś gdzieś to pisałem najpierw zapraszam na budowę celem organoleptycznego sprawdzenia fachowości wykonania pracy, a w razie reklamacji- "widziały gały co brały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrest_j 27.05.2011 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Heh dzięki. z pewnością skorzystam z zaproszenia ponieważ mam do Ciebie tylko przez "tory"(ja Zagościniec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia10 10.06.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 przyszlam sie przywitac, ja co prawda jeszcze nie buduje ale podpatruje zmagania innych.....jestem w fazie papierologi ale mam nadzieje zaczac okolo wrzesnia. masz swietny projekt domu a gabaryty rzeczywiscie robia wrazenie... juz jak domek ma daszek to tak domowo sie robi. :)zycze postepow w budowie i bede podpatrywac:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 10.06.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Gabaryty spore bo zazwyczaj podaje się powierzchnie użytkowe, a tych u mnie jest sporo mniej. Garaż 36m2, strych nad garażem kolejne 36m2, kotłownia 8m2, schody nie wiem ile, no i skosy na poddaszu ale to na razie ciężko obliczyć. Użytkowej powierzchni będzie coś koło 200m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 20.06.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Ale poszłeś do przodu-super.Czy też planujesz się wprowadzić w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 20.06.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Nie, nawet nie myślałem o przeprowadzce w tym roku, może za rok o tej porze. Teraz chcę trochę pogonić, żeby tynki mi dobrze wyschły i zrobić ocieplenie z elewacją na przełomie września i października. A potem już znacznie zwalniamy z tempa, przez zimę poddasza, jakieś dziwolągi pod sufitem co sobie małżonka wymyśliła i takie pierdoły. Plan na zimę to odpalić ogrzewanie, wygrzać i wysuszyć dobrze chałupę i wczesną wiosną ostro ruszamy z wykończeniówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 22.06.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Bardzo dobre tempo, gratuluję budowy! W 3 miesiące zbudowałeś dom, reszta to pestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 22.06.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Pestka -ale z największej dyni na świecie jaka urosła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 02.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Hej!Uważnie czytam Twoje posty. Dzięki wielkie za ceny. Właśnie dostałam PnB i robię swój kosztorys. Powierzchnię całkowitą mamy podobną - moja to 344, tyle, że nie mam skosów, dach też podobny - 4 spadowy, tyle, że mój mniejszy. Jestem na etapie starania się o kredyt, więc takie konkrety cenowe są dla mnie bardzo cenne. Ile przewidujesz wydać na wykończenie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 02.07.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Chciałbym jak najmniej jak każdy, mam jakieś swoje wyliczenia ale pewnie będzie trzeba dodać z 1/3 . SSZ- 211 tyś. Wykończenie myślę, że realna kwota to 300-350 tyś. wliczając ogrodzenie, kostkę i inne pierdoły poza budynkiem. Weź pod uwagę, że ceny jakie podawałem były cenami mojego developera wszystko było kupowane na jego upusty, czasem niemałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 02.07.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Rany! 300-350 tyś?! To ja myślałam, że tak z 200tys. to spoko styknie. Moja wycena na ssz to tak ok.200 tys. (wg cen ktore dostałam z hurtowni plus kompleksowa wycena dachu plus cena murarzy). Może w Gliwicach taniej niż w okolicach W-wy... Obym się tylko nie zawiodła na swoich wyliczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 02.07.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 200 tyś. w życiu nie wystarczy elektryka 10 tyś., hydraulika bez grzejników też coś koło 10 tyś. grzejniki może w 8 tyś się wyrobię, piec gazowy, wkład do komina z założeniem ok 10 tyś, przyłącze gazu 4 tyś, przyłącze wody ze 20 tyś., wylewki 16 tyś. tynki jakieś 20 tyś. ocieplenie poddasza 20 tyś. ocieplenie zewnętrzne coś koło 30 tyś. już jest 138 tyś. Do tego wykończenie w środku. Ogrodzenie, najtańszym kosztem w moim przypadku, panelami to prawie 11tyś. a od frontu pewnie coś ładniejszego dam, ładne przęsło 300zł za 2mb, brama około 5 tyś. automatyka do bramy nawet nie wiem ile. Ułożenie kostki na podjeździe 5 tyś. do tego kostka 7-8 tyś a to tylko podjazd.Też tak myślałem, że to wszystko ładnie pięknie dopóki nie zacznie się robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 02.07.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 przyłącze wody ze 20 tyś? skąd ta cena? no i nie miałam na myśli terenu wokół - tylko dom. o tym pomyślę później - w zal.od tego ile kasy będę miała do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 02.07.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Mam do zrobienia 120m wodociągu, teoretycznie wodociągi mają zwrócić mi tą kasę w ciągu 5 lat. Nawet jeżeli chodzi o dom to 200 też mało jak w wyliczeniu 140 i masz gołe ściany, płytki, podłogi, meble, oświetlenie- a ten temat to studnia bez dna, wyposażenie kuchni dalej nie wyliczam bo już mnie głowa rozbolała Edytowane 2 Lipca 2011 przez Piterek_Wołomin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.lina 02.07.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 No mnie lekko też. I zamiast liczyć te ceny i kosztorysować - wsiąkłam w forum Ale i tak coś muszę policzyć, bo w poniedziałek wizyta w banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisb 07.07.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 witam,Zainteresowały mnie twoje drzwi zewnętrzne główne. Skąd, jaki model, wymiary? Też mam z doświetlem ale ceny poniżej 5000 nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 07.07.2011 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Moje drzwi kosztowały 3300 z montażem tyle, że są metalowe, drewniane rzeczywiście zaczynają się mniej więcej od 5000. Skrzydło ma 90cm, doświetlenie 30cm, otwór montażowy 130cm. Zamawiałem tutaj http://www.ren-mar.com.pl/. Jaki to model i firma to nie mam pojęcia nie wnikałem w to, a na fakturze są jakieś skróty które nic mi nie mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 11.08.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Jak wysoko jesteś podniesiony z poziomem zero w stosunku do drogi (albo w stosunku do rzędnej terenu)? Ja mam mieć 50cm i obawiam się czy to nie za mało. I tak jest więcej o 20cm niż w oryginalnym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts