tweetster 14.07.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam, Mamy problem z zagospodarowaniem piętra domu. Niby wszystko jest, ale wydaje się mało funkcjonalne. Na razie mamy takie pomysły: 1) Sypialnia I (która jest na półpiętrze) to byłaby sypialnia dla gości, z tej racji Łazienkę I chcemy zamienić na pralnię (prać gdzieś trzeba ). 2) Sypialnię II (błąd w powierzchni na schemacie, ma 30m2) przedzielić na pół i zrobić w niej pokoje dzieciaków (póki małe jeden będzie wspólną sypialnią, drugi wspólną bawialnią). Ale mamy problemy: A) z Sypialnią III (błąd w powierzchni na schemacie w rzeczywistości 20m2), która ma być nasza, jest duża, ale nie ma garderoby, którą koniecznie chcę mieć. B) Łazienka II, która z założenia miałaby być naszą łazienką, rozmiarowo jest ok, ale jakaś taka nieforemna, chcemy tam mieć WC, umywalkę i wannę C) Łazienka III z kolei ma taki układ, że nie bardzo wiem, jak tam dać prysznic, żeby woda z prysznica nie lała się na drewniane okna. W Łazience III (ogólnodostępnej) chcielibyśmy mieć prysznic, umywalkę i WC. Szafa w przedpokoju mogłaby zostać wywalona. Macie jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc. Zawsze jakieś świeże spojrzenie może pomóc. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/OpwK8V1wmh8KHAkKIMSgRQ?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 14.07.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Planu pomieszczeń nie widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 15.07.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Jak sypialnia jest duża to jaki problem wydzielić z niej garderobę?Planu nadal nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tweetster 15.07.2010 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 http://images43.fotosik.pl/315/1f18ce7837eb6ffcm.jpg Przepraszam za problemy techniczne. Układ okien w sypialni powoduje problem z umieszczeniem garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 15.07.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 (edytowane) No właśnie, tymi oknami to żeście sobie strzelili w kolano. . Rozumiem że to ta dolna sypialnia? Bo górna tez sie nazywa sypialnia II.1. Zrobić ściankę po skosie od lewego dolnego rogu do lewej strony drzwi.2. Zmiejszyć otwór wyjściowy na taras, niezbyt pięknie ale da to szansę garderobie.3. Można jeszcze spróbowac przesunąć drzwi wejściowe bardziej w prawo i zyskać kolejne centymetry.4. Można spróbowac przechodzić na taras przez garderobę - świeże powietrze garderobie akurat bardzo dobrze zrobi:) Nie mogę sie wyznać w tej numeracji łazienek, ale ta która przylega do Waszej sypialni, taka pokrzywiona, sąsiaduje z szafą w przedpokoju? Jeśli możecie sie pozbyć tej szafy i przesunąć ścianę to zróbcie to.Co do tej drugiej łazienki to ja bym przesuneła drzwi do samej ściany (na rysunku w dół) i zyskała miejsce na kabinę w górnym rogu.Podaj może jakieś wymiary tych łazienek. Co do pralni to ja bym dla większego komfortu wszytskich zainteresowanych (w tym gości) rozdzieliła ją od gosciowej sypialni jakimś korytarzykiem. Edytowane 15 Lipca 2010 przez kaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 15.07.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 (edytowane) popieramwstawiłabym ściankę w sypialni gościnnej i na wprost wejścia szafę-stworzy się takie pom, gospodarcze w waszej sypialni na lewo od okna balkonowego szafa do końca-garderobaw łazience chyba wanna z parawanem nawannowymew. w waszej prysznic, ale umieszczony w rogu, przy oknie-(tylko nie wiem na jakiej wysokości są okna)aaa nie rozumiem, dlaczego taka ścianka w łazienkach jest dziwnie wymurowana, jakby nie do końca, można by drzwi przesunąć w jedną stronę...albo w tej drugiej łazience zrobić płytką szafę a powiększyć łazienkę do kominów i tam dać prysznic Edytowane 15 Lipca 2010 przez monjan literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tweetster 18.07.2010 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 dom kupilismy gotowy, wiec liczba okien nie była naszym wyborem. Monjan, potrzebne nam są dwie łazienki, więc rozwiązanie z likwidacją jednej odpada. czyli reasumując, jeśli nie chcemy mieć wejścia z tarasu do garderoby, to nie widzicie możliwości zrobienia garderoby? kaszak, częściowe zamurowanie wyjścia na taras to zmiana projektu, na który jest wystawione pozwolenie na budowę. Jakby ktoś miał inne pomysły, to czekam z niecierpliwością. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 19.07.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 czyli reasumując, jeśli nie chcemy mieć wejścia z tarasu do garderoby, to nie widzicie możliwości zrobienia garderoby? No przecież Wam napisałam - ścianka po skosie, z opcją przesunięcia drzwi wejściowych do pokoju w prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 19.07.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 poniżej kilka moich propozycji ... w wersji 3 (czyli tej gdzie jest wejście do łazienki z prysznicem z korytarza) być może prysznic można zamienić z wc jeśli wymiary na to pozwolą i wtedy zyskamy więcej powierzchni na korytarzu albo w waszej łazience ... popatrz może coś Cie natchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 19.07.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 pisząc o pralni miałam na myśli rozwiązanie 3przedstawione przez nea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tweetster 20.07.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 wielkie dzięki nea. muszę jeszcze wymierzyć te wszystkie ściany. ale najbardziej podoba mi się rozwiązanie numer trzy.a co myślicie, jakby w rozwiązaniu numer trzy:1) prysznic który widać miałby wejście w tej górnej łazience2) łazienka dolna została zamknięta od korytarza i wejście zrobić tam gdzie narysowany jest WC i zamenić tą łazienkę na garderobę3) naszą łazienkę umieścić po prawej, czyli od okna.czy to wejście prysznicowe nie byłoby za małe? w sumie raczej nie należymy do grubasów, ale pewnie jakaś minimalna szerokość drzwi prysznicowych musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 20.07.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 (edytowane) wejście prysznicowe pewnie byłoby ok min. to wg mnie to 80 cm, co do wejścia tam gdzie jest WC to niestety chyba nie da rady, bo jest tam za mało miejsca, przynajmniej tak się wydaje próbowałam taki wariant, ale ostatecznie z powyższych powodów go odrzuciłam musisz zmierzyć i wtedy zobaczymy czy to w ogóle ma sens bo papier wszystko przyjmie Edytowane 20 Lipca 2010 przez nea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts