Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Identyfikacja płytek

Szejm

Recommended Posts

Jakiś czs temu, prawdopodobnie tu na forum, znalazłam zdjęcie z przepięknymi płytkami do łazienki. Właśnie zamierzam remontować swoją i przez przypadek odnalazłam je na komputerze, ale niestety nigdzie nie zapisałam, gdzie znalazłam to zdjęcie. :bash: Nazwy płytek i mozaiki są mi pilnie potrzebne, bo jutro zamierzam odwiedzić kilka sklepów i chciałabym przy okazji zobaczyć te moje wymarzone płytki na żywo. Bardzo proszę Was o pomoc. :rolleyes:

A oto zdjęcie:

http://img684.imageshack.us/img684/3222/azienka2p.jpg

Monika

Troszkę te płytki podobne do tych moich o które niedawno pytałam ale nikt nie umiał mi pomóc:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/966c834e9bef8826.html

Tylko ze te Twoje są jakby bardziej gładkie, moje miały małe cienie.

Na innym forum zapytałam o to samo i ktoś mi podpowiedział że to by może być Villeroy&Boch Moonlight

I jak patrzę teraz to te płytki - duże jasne - zdecydowanie bardziej podobne są do tych z tej Twojej inspiracji.

Daj znać jak uda Ci się jednak rozszyfrować dokładnie co to za płytki - jestem bardzo ciekawa.

Ja nie znalazłam nic co byłoby chociaż trochę podobne (ale patrzyłam w typowych salonach Paradyza, Opoczna, itd oraz w Cermagu) a mój wybór ostatecznie padł na Sabro Paradyza, które sa po prostu piękne, układ łazienki będę miała taki jak na powyzszej inspiracji tylko że u mnie to będzie wc a nie łazienka z wanną.

Pozdrawiam

Dziękuję za szybką odpowiedź. :) Wydaje mi się jednak, że cena płytek firmy Villeroy&Boch będzie kosmiczna, a mój budżet jest naprawdę bardzo skromny. :( Czy ktoś nie spotkał się może z jakimiś tanimi płytkami o podobnym wyglądzie? I czy ktoś z Was rozpoznaje tą czekoladową mozaikę? Bardzo mi na niej zależy, bo świetnie komponuje się z płytkami. :( Bardzo liczę na Waszą pomoc.

Myślę że to jest właśnie powód dla którego ja nie znalazłam tych swoich płytek. Mój budżet tez niestety był ograniczony, dlatego nawet jeśli gdzieś te płytki były a były w cenie nieadekwatnej do moich możliwości to pewnie nawet nie zwrocilam na nie uwagi, baaaa - powiem więcej - byłam sobie skłonna wmówić że są nieładne;) Płytki z Twojej aranżacji na pewno do tanich nie należą - to może być Gardenia orchidea Luminor ale to też wyższa półka (250zl/m2 :((. Jak znajdziesz cos podobnego to mimo wszystko daj znać, chętnie zobaczę jakiś tańszy odpowiednik, a moze ktos inny z forum będzie w stanie pomóc

Ja jednak wciąż mam nadzieję, że znajdę płytki o odwolnych wymiarach, ale koniecznie z połyskiem i w kolorze ecru. ;) Bardzo proszę o pomoc również w kwestji mozaiki. Nie wierzę, że płytki tanie zawsze muszą oznaczać brzydkie.