wgtw 14.11.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Nie masz się co obawiać. Ważne tylko jaką fototapetę zastosujesz, bo żadna papierowa się nie nadaje. Ja robiłam rok temu fototapetę w łazience, też nad wanną. Wcześniej dopytałam się u mojego kolegi - budowlańca i coś tam mi doradził. Wiem tylko, że nie może być papierowa, tylko taka która przepuszcza parę. Ja mam winylową z warstwą laminatu. Nic się z tym nie dzieje. No a efekt naprawdę fajny Jeśli o mnie chodzi jestem b. zadowolona Dzięki za zainteresowanie Powiedz mi tą fototapetę masz w takim położeniu że woda na nią pryska i nic się nie dzieje? Jeżeli mogłabyś mi powiedzieć jaką techniką jest dokładnie wykonana Twoja fototapeta i jakim klejem przyklejona będę ogromnie zobowiązany Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulinaloch33 16.11.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Fototapetę mam centralnie nad wanną (więc ma ona kontakt z pryskającą wodą). Kran mam na krótkiej krawędzi wanny więc tam gdzie jest fototapeta nie musiałam robić żadnych wycięć i fajnie to wygląda. Technika? Wiem tylko, że jest winylowa z laminatem. A jeśli chodzi o klej to taki normalny do tapet kupiłam w Castoramie i jak na razie daje radę Nic się z tym nie dzieje. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poino 09.07.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Witam. Pomyślałem o przyklejeniu fototapety zamiast płytek w kabinie prysznicowej. Pomyślałem o przykryciu jej plastikową płytą ale woda chyba przeniknie na drugą stronę. Pomóżcie, jest jakiś dobry sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel26 09.07.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Poino ja mam nad wanną szybę z naklejką, te chciałam fototapetę ale bałam się że jednak nie wytrzyma wilgoci i tego wystawienia na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poino 10.07.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 dzięki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek33 24.07.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Z fototapetą może być problem przez wilgoć. To dobry pomysł baredziej do pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertico 25.07.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Uważam, że fototapeta w łazience nada się jak najbardziej. Tylko taka żeby pasowała do Twojej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanowak 29.07.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A taka fototapeta nie będzie się odklejać? Widziałam kiedyś takie płytki, które układały się w dowolny obraz, tworząc właśnie coś na kształt fototapety tyle, że z płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia15 29.07.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Kiedyś miałam fototapetę w łazience i się nie odklejała. Po remoncie całkowicie zmieniłam łazienkę i niestety już jej nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 30.07.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Grunt to sie na początek dobrze zareklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cer 24.08.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Wydaje mi się, że taka duża fototapeta na małej powierzchni jest trochę przytłaczająca... Może spróbuj z jakimś mniejszym obrazkiem? Ceramika Końskie ma fajną aranżację: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata_ka 26.08.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie wiem czy bym się zdecydowała na fototapetę w łazience. Też mi to nie współgra z wilgocią i w ogóle... Chociaż ostatnio moja koleżanka zafundowała sobie takową na jedną z łazienkowych ścian. [moderowano link] Jako taki mi się podoba (bo sama pomagałam jej wybierać ), po montażu też się nieźle prezentuje. A na utrzymanie nie narzeka... póki co. Chociaż z drugiej te małe obrazki też fajne, @Cer*** I może też nie ma takiego problemu z odklejaniem... Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallam 26.08.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Też o tym myślałam u siebie, w końcu z obawy przed odklejeniem pozbierałam różne kafelki i stworzyliśmy z tego mozaikę. Też jest fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 01.09.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Wybierz odpowiednią firmę, która posiada bardzo dużo wzorów i można coś dobrać oraz program do samodzielnego dobierania wymiarów a nawet fragmentu z tego zdjęcia, także możesz użyć tylko część fotki która zostanie powiększona do wymiarów które potrzebujesz, a reszta jest wycinana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nancy9 29.10.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 (edytowane) Wilgoć, para wodna - to faktycznie problem jeśli idzie o fototapetę w łazience. Dlatego trzeba dobrze wybrać jej rodzaj. Dobry jest materiał winylowy, bo właśnie przepuszcza parę (więc też do kuchni się nadaje). [sPAM]. Ja taka mam, ale w kuchni, koło kuchenki i nic mi się z nią nie dzieje. Edytowane 29 Października 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitar34 07.11.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Wilgoć, para wodna - to faktycznie problem jeśli idzie o fototapetę w łazience. Dlatego trzeba dobrze wybrać jej rodzaj. Dobry jest materiał winylowy, bo właśnie przepuszcza parę (więc też do kuchni się nadaje). Ja taka mam, ale w kuchni, koło kuchenki i nic mi się z nią nie dzieje. Ja również jestem zdania,że o wiele lepiej sprawdzi się winyl. Zresztą jak kupujecie coś w sklepie stacjonarnym czy też w internetowym to warto jest się zapytać sprzedawców o to jaką fototapetę polecają . W sumie goście powinni znać się na rzeczy. Jakiś czas temu zamawialiśmy z żoną fototapetę w Pixers. Nie wiem czy znacie to miejsce ale jest to wyszukiwarka fototapet we wszystkich różnych wzorach. Poniżej kilka ciekawych, które moim zdaniem doskonal sprawdzą się w łazience: http://pixers.net/static/arrangements/daf9bb3150.jpg Edytowane 7 Listopada 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluecanvas.pl 29.03.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) Uważam, iż instalacja fototapety nad wanną jest nieco ryzykowna. Oczywiście można spróbować, jest to rozwiązanie nieporównywalnie tańsze od szkła. Jeśli ktoś z Państwa posiada taką instalację, proszę o informację, czy zdała egzamin? Do łazienki sugerujemy wybranie szkła. Przede wszystkim, jest zadrukowane od spodu i gwarantuje, iż z wydrukiem nie ma prawa się nic dziać. I trzeba dodać, że technologicznie wydruk nie jest "wtapiany", a po prostu drukowany bezpośrednio na materiale z białym poddrukiem. Opcjonalnie można takowy zabezpieczyć dodatkowo folią. Istotne też jest, kto montuje taką taflę i z jakiego materiału. Mało jest firm na rynku, które oferują przymiarkę i biorą za cały proces odpowiedzialność, a to bardzo istotne. Przykładowa instalacja wykonana przez [sPAM], szkło hartowane 5mm z wycięciami na półkę. Wydruk dandelionu bezpośrednio na materiale:http://bluecanvas.pl/modules//smartblog/images/9-single-default.jpg Cena jest ok 10 razy większa, ale oszczędzanie w tym miejscu może przysporzyć nieco kłopotów. Oczywiście można spróbować z fototapetą, zabezpieczyć ją laminatem podłogowym i wykorzystać klej Fluggera (przeznaczony do pomieszczeń wilgotnych). Co jednak z miejscami gdzie łączą się bryty? Woda tam się przedostanie.Jeśli ktoś z Was ma ochotę na przetestowanie tej metody, możemy przygotować dobry rabat w zamian za udostępnienie zdjęć na forum. [sPAM] Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts