DrKubus 08.11.2016 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 to 20cm pianki tak? jaką ona ma lambde? W sumie jaka by nie była to i tak ponad 2x drożej niż wełna. Gdyby takie 20cm o lambdzie <039 kosztowało już 30zł brutto to takie rozwiązanie było by duuuużo popularniejsze. 20 cm, podobno 038, co do ceny - welny nie moglbym polozyc, bo nie mam jej jak wentylowac, zostawal styropian, ale bylby duzy odpad i mnostwo pianki, a i tak nie mialbym szans na taka szczelnosc, psikajac skosy i strop za jednym razem, mam calosc pieknie zamknieta, bez mostkow. Uwierz mi, ta ilosc zaoszczedzonej pracy, czasu i brak mostkow, w przeliczeniu na zl, ktory wydalem wiecej na pianke... warto bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 08.11.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 20 cm, podobno 038, co do ceny - welny nie moglbym polozyc, bo nie mam jej jak wentylowac, zostawal styropian, ale bylby duzy odpad i mnostwo pianki, a i tak nie mialbym szans na taka szczelnosc, psikajac skosy i strop za jednym razem, mam calosc pieknie zamknieta, bez mostkow. Uwierz mi, ta ilosc zaoszczedzonej pracy, czasu i brak mostkow, w przeliczeniu na zl, ktory wydalem wiecej na pianke... warto bylo Szczerze, to bym się lambdą nie przejmował wcale. Szczelność takiej izolacji bije na głowę układanie styro. Ja mam pianę 6 rok, oczywiście jak ja brałem to mnie chcieli zjeść na forum, że drogo, że popęka, itd. Ja płaciłem 80 zl/m2, 16cm, 110 m2, piana Selection 500 ale jak widać od 2010 roku cena mocno spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.11.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 No tak, szczelność to niedoceniona zaleta. Jak będzie tanieć w takim tempie jak pisze miloszenko to za kilka lat ją rozważę Tak samo czas aplikowania, ale trzeba mieć sztywne pokrycie dachu bo membrane potrafi wybrzuszyć. Ostatnie pytanie to paroizolacja pomiędzy GK a pianą - dajesz nie dajesz? Bo w internetach zdania podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.11.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Ja bym dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.11.2016 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 No tak, szczelność to niedoceniona zaleta. Jak będzie tanieć w takim tempie jak pisze miloszenko to za kilka lat ją rozważę Tak samo czas aplikowania, ale trzeba mieć sztywne pokrycie dachu bo membrane potrafi wybrzuszyć. Ostatnie pytanie to paroizolacja pomiędzy GK a pianą - dajesz nie dajesz? Bo w internetach zdania podzielone. Robilem obliczenia na https://www.u-wert.net i zdecydowanie warto dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.11.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 W Nekli codziennie masz taką mgłe wyprodukowaną przez paleniska ? Bo ty masz usytuowanie w środku miejscowości - będziesz musiał nieźle kombinować z WM. Robisz jakąs czujke dymu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.11.2016 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 w moim dolku nie jest najgorzej, czujka bedzie ale w srodku, na czerpni nie planowalem zakladac, ale moze to rozwaze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 08.11.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 ... powiem ci MASAKRA. Jak zrobisz czujke w srodku to i tak jakąś dawke dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.11.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Robilem obliczenia na https://www.u-wert.net i zdecydowanie warto dać. masz coś zapisane do pokazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.11.2016 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) Coś mam:Z folią:http://samobudowa.pl/foto/zfolia.pngBez folii:http://samobudowa.pl/foto/bezfolii.png Edytowane 8 Listopada 2016 przez DrKubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.11.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 A widzisz. Wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo ostatnio kolega sie upieral ze folia nie potrzebna i nie dal. Tylko ze on mial sama pianke. Jak bede go widzial to mu to pokaze. Pewnie przy samej piance bedzie jeszcze gorzej, musze to sobie zamodelowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.11.2016 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) A widzisz. Wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo ostatnio kolega sie upieral ze folia nie potrzebna i nie dal. Tylko ze on mial sama pianke. Jak bede go widzial to mu to pokaze. Pewnie przy samej piance bedzie jeszcze gorzej, musze to sobie zamodelowac. A co mial nad pianką, membranę czy deskowanie? PS. Przed chwilą zamodelowałem, co by nie miał, to bez folii ma litry wody Edytowane 8 Listopada 2016 przez DrKubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.11.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 A co mial nad pianką, membranę czy deskowanie? PS. Przed chwilą zamodelowałem, co by nie miał, to bez folii ma litry wody no własnie tez tak mu mówiłem, ale "fachowcy" wiedzą lepiej. Nad pianką ma deskowanie a na deskowaniu membranę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 08.11.2016 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) no własnie tez tak mu mówiłem, ale "fachowcy" wiedzą lepiej. Nad pianką ma deskowanie a na deskowaniu membranę. http://samobudowa.pl/foto/bezfolii2.png Tak bedzie wygladalo jego poddasze - 1,2 kg wody na m2, nie najlepiej to wygląda Edytowane 8 Listopada 2016 przez DrKubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 09.11.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 http://samobudowa.pl/foto/bezfolii2.png Tak bedzie wygladalo jego poddasze - 1,2 kg wody na m2, nie najlepiej to wygląda Proszę uwzględnić fakt, iż jak dobrze rozumiem pokazana sytuacja opisuje konkretny stan chwilowy. Generalnie temperatury i wilgotności cały czas się zmieniają, zmienia się także ciśnienie, siła wiatru.... Poza tym brakuje mi płyty G-K od spodu, nie będzie ona miała znaczenia? Ja folię mam między pianą a sufitem, ale już strych dodatkowej folii nie ma. Sucho tam jest jak pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 09.11.2016 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Proszę uwzględnić fakt, iż jak dobrze rozumiem pokazana sytuacja opisuje konkretny stan chwilowy. Generalnie temperatury i wilgotności cały czas się zmieniają, zmienia się także ciśnienie, siła wiatru.... Poza tym brakuje mi płyty G-K od spodu, nie będzie ona miała znaczenia? Ja folię mam między pianą a sufitem, ale już strych dodatkowej folii nie ma. Sucho tam jest jak pieprz Jasne ze to jest stan chwilowy, ale to jest wynik dla -5st. a u nas bywa znacznie zimnej, druga sprawa, ze wszystko zalezy od wilgotnosci wewnatrz, na strychy nie ma wilgoci pytowej, ktora pojawia sie w lazience czy kuchni w duzej ilosci... Sama plyta GK nie wnosi zbyt wiele do tematu wykraplania, chyba ze to plyta zielona, ale roznica jest niewielka i to pod warunkiem niezastosowania folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.12.2016 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Minął kolejny miesiąc, ocieplenie chatki zakończone, tynk pojawi się dopiero na wiosnę, prawdopodobnie Knauf OXXI S - tynk siloksanowy. Dzisiaj wziąłem się za poddasze, pojawiły się stalaktyty:http://samobudowa.pl/foto/01poddasze1.jpg Pierwszy profil też zainstalowany, jutro pobawię się w poziomowanie:http://samobudowa.pl/foto/01poddasze2.jpg PS. Jak się dobrze poszuka, można kupić oryginale profile Rigips'a w cenie tych "papierowych" z marketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.12.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 A Ja to z wełną walczę. Piany sam bym nie położył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.12.2016 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 A Ja to z wełną walczę. Piany sam bym nie położył Ja wełny nie mogłem kłaść (brak wentylacji), myślałem o styropianie, ale okazało się że za sam styropian, zapłaciłbym niewiele mniej niż za piankę z natryskiem, a ile mniej roboty i syfu... a o ile dokładniej. Teraz mam dylemat, czy zwykłą żółtą folię 0,2 mm, czy bawić się w jakieś firmowe paroizolacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 02.12.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Te wieszaki na gotowo ? Bo jakoś mocno opuszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts