aiki 02.12.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Doktorek miał dosyć wysoko o ile pamiętam. A jeśli to piana OK to czym różni sie od wełny pod wzg. wilgoci i wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 02.12.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Ja wełny nie mogłem kłaść (brak wentylacji), myślałem o styropianie, ale okazało się że za sam styropian, zapłaciłbym niewiele mniej niż za piankę z natryskiem, a ile mniej roboty i syfu... a o ile dokładniej. Teraz mam dylemat, czy zwykłą żółtą folię 0,2 mm, czy bawić się w jakieś firmowe paroizolacje... GkITD powiedział by że isover za miliony. Ale moim zdaniem żółta atestowana folia PE i dobre połączenie z murem i sprawa załatwiona. Po co Ci jakieś folie ze zmienną dyfuzją czy inne cuda, po co ma wilgoć przechodzić w stronę piany. Lepiej żeby wilgoć pozostawała w pomieszczeniu i zajęła się nią wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.12.2016 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Te wieszaki na gotowo ? Bo jakoś mocno opuszczone. Niestety tak, może jeszcze niewypoziomowane, ale 265 cm do sufitu wystarczy, a jętki trochę za wysoko przykręcili. Jest za to miejsce na wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.12.2016 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Doktorek miał dosyć wysoko o ile pamiętam. A jeśli to piana OK to czym różni sie od wełny pod wzg. wilgoci i wentylacji? aiki, każdemu zdarza się popełnić wtopę, liczę na to że piana OK nie zwinie się jak trochę wilgoci dostanie, tak jak potrafi zrobić to wełna, na strychu nie będzie izolowana, a tam będę suszę utrzymywał i w razie czego wyciągnę tą wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.12.2016 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 GkITD powiedział by że isover za miliony. Ale moim zdaniem żółta atestowana folia PE i dobre połączenie z murem i sprawa załatwiona. Po co Ci jakieś folie ze zmienną dyfuzją czy inne cuda, po co ma wilgoć przechodzić w stronę piany. Lepiej żeby wilgoć pozostawała w pomieszczeniu i zajęła się nią wentylacja. Dokładnie takie samo założenie przyjąłem, kupiłem niby atestowaną, i co patrzę grubość 0,2mm +/- 40% , właśnie się zastanawiam czy im przypadkiem nie odesłać. Rolka 100m2 waży 11,5 kg, do daje gęstość na poziomie 110g/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 02.12.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Niestety tak, może jeszcze niewypoziomowane, ale 265 cm do sufitu wystarczy, a jętki trochę za wysoko przykręcili. Jest za to miejsce na wentylację. a nie chcesz zrobić wyżej? Ostatnio byłem na takim poddaszu 260 czy 265 i nisko jakoś... masz jakieś porównanie że tak jest spoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.12.2016 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 a nie chcesz zrobić wyżej? Ostatnio byłem na takim poddaszu 260 czy 265 i nisko jakoś... masz jakieś porównanie że tak jest spoko? W kamienicy w Łodzi miałem ponad 3 metry, obecnie mam 2,2 m, więc 2,65 to i tak duża różnica, na poddaszu będą małe pomieszczenia (max. 12m2), więc wysoki sufit nie jest konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.12.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Chodzi chyba bardziej o konstrukcję czy to wytrzyma.Ja do końca nie jestem w temacie piany ale z tego co czytałem to OK powinna chyba być również wentylowana.A wtopy sie każdemu zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.12.2016 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 W kamienicy w Łodzi miałem ponad 3 metry, obecnie mam 2,2 m, więc 2,65 to i tak duża różnica, na poddaszu będą małe pomieszczenia (max. 12m2), więc wysoki sufit nie jest konieczny. Masz porządnie zaizolowany dach ale większa wysokość to lepszy komfort latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 02.12.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Masz porządnie zaizolowany dach ale większa wysokość to lepszy komfort latem. No tutaj ta przestrzeń latem była by plusem. Powietrze tam szło by na pierwszy ogień Jaką masz tą folię? Ja miałem taką jakaś z której byłem abrdzo zadowolony ale nie pamietam musiałbym spojrzeć w dziennik ale cos mi się oczy już plączą, chyba jakiś conpar czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.12.2016 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Chodzi chyba bardziej o konstrukcję czy to wytrzyma. Ja do końca nie jestem w temacie piany ale z tego co czytałem to OK powinna chyba być również wentylowana. A wtopy sie każdemu zdarzają. Niby tak, ale wykresy (na poprzedniej stronie) pokazują, że przy dobrej paroizolacji nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.12.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Kubus w Skórzewie masz Folnet - tam masz wszystko, możesz sobie wszystko sprawdzić dotknąć obejrzec, bedziesz miał fachowa poradę. Po co jakieś folie zamawiasz w necie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 10.12.2016 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 W zeszły weekend bawiłem się z mocowaniem profili głównych i ich poziomowaniem, wyszło całkiem nieźle, odchylenie +/- 2mm:http://samobudowa.pl/foto/02poddasze1.jpghttp://samobudowa.pl/foto/02poddasze2.jpg Dzisiaj z żoną, udało nam się zamocować wszystkie profile nośne, jednak w 2 osoby idzie co najmniej 3x szybciej, niż samemu: http://samobudowa.pl/foto/02poddasze3.jpghttp://samobudowa.pl/foto/02poddasze4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 10.12.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Pewnie, że szybciej. Bardzo fajnie to wygląda, tylko zastanawiam się gdzie jest WM i czy ta pianka nie popęka, bo słyszałem, że tak się czasem dzieje i potem się wilgoć wykrapla. Będziesz jeszcze dawał folię między profile, a płyty G-K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 10.12.2016 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Pewnie, że szybciej. Bardzo fajnie to wygląda, tylko zastanawiam się gdzie jest WM i czy ta pianka nie popęka, bo słyszałem, że tak się czasem dzieje i potem się wilgoć wykrapla. Będziesz jeszcze dawał folię między profile, a płyty G-K? WM leży w rolce piętro niżej, miałem dylemat co do kolejności. Nie chciało mi się wyliczać w którym miejscu wypadnie stelaż, żeby nie kolidował ze skrzynkami rozprężnymi, a tak mam już wizję gdzie je umieścić. Druga sprawa to że mając stelaż mogę sobie rurki rozłożyć na stelażu i z drabinki spokojnie je sobie przykręcać. Co do pianki, to nie wiem jak się będzie zachowywała, oczywiście folia idzie na cały sufit i skosy, aby nie dawać parze szansy na dostanie się do pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 10.12.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Podoba mi się całość. Nie chciało by mi się tak z chatą pierdzielić, ale efekt super. Dla mnie za drogo jednakowoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 23.12.2016 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Znów czas leci nieubłaganie, ponieważ prace wewnętrzne posuwają się w mało istotnym tempie, dzisiaj pochwalę się pracą innych. W mijającym tygodniu dekarze przykryli mój garaż i tak o to powstał "przystanek":http://samobudowa.pl/foto/4garaz1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 24.12.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Przystanek konkretny, jeszcze jakis rozklad musisz powiesic BTW: kiedy Ty zes ten styropoan zdazyl przykleic? Bo nie pamietalem zebys mial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 02.01.2017 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Czy może mi ktoś wskazać firmę (osobę), która jest w stanie na podstawie rzutów z umieszczonymi meblami, zaprojektować oświetlenie punktami LED? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyxywus 08.01.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) WitamMam pytanie o garaż - czy jest to 1 budynek łącznie z domem czy garaż jest traktowany jako wolnostojący? - i całość oczywiście 1 pozwolenie na budowę tak?Pozdrawiam Edytowane 8 Stycznia 2017 przez zyxywus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts