Bridges 15.03.2017 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Między forumowiczami jakiś bufor zaufania jest, ale i tak musiałbyś stosować jakieś kaucje, ewentualnie umowy wynajmu. Co w przypadku gdy sprzęt się zepsuje, czy wynajmujący partycypuje w kosztach naprawy itp. Tak jak karster napisał wynajmowany byłby sprzęt droższy, aby przy całej długości wynajmu klient nie zapłacił tyle ile kosztuje. Bo wtedy coś oszczędzi Z Twojej jednak strony żeby to się jakoś opłacało Takie mieszadło np - 100zł /m-c, po czterech miesiącach wynajmu kupujesz nowe w casto MAcAlister z 3-letnią gwarancją (a potrzebne pewnie dłużej). Po używaniu pewnie jeszcze za stówkę sprzedasz. Z trzeciej jednak strony takie wypożyczalnie cieszą się powodzeniem. Taki wibrator/buławę do betonu dwa razy brałem po 60zł na dobę, bo na co mi własny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 17.04.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 co tam słychać u Pana DrK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 09.05.2017 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Jeszcze żyję, ale takiej przerwy w relacji to rzeczywiście od rozpoczęcia budowy chyba jeszcze nie miałem. Dzięki za pamięć Po walkach na początku roku trochę zdrowie odmówiło posłuszeństwa i ruch na budowie ustał, przez ten czas udało mi się zrobić dopiero dwa sufity i dokończyć ściankę w łazience (na szczęście najgorszą, bo z rurami kanalizacyjnymi - teraz będzie już z górki). Poniżej kilka fotek z realizacji: ścianka od strony łazienki (pierwsza warstwa): http://samobudowa.pl/foto/02gk1.jpg ścianka od strony korytarza: http://samobudowa.pl/foto/02gk2.jpg sufit w gabinecie (nie wiem czy nie przesadziłem z ilością punktów świetlnych) http://samobudowa.pl/foto/02gk3.jpg 212.158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.05.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Zdrowie się sypie, bo organizm musi odpocząć po wysiłku. Niestety Samoroby czasami o tym zapominają Życzę szybkiego powrotu do formy! Sufity sam robisz, czy masz jakąś pomoc? Światełek w gabinecie faktycznie sporo, ale można rozdzielić je i dać podwójny łącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.05.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Samoroby o zdrowiu przypominają sobie jak jest już za późno. jestem żywym dowodem na to.Ale jutro Gdańsk i potem zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 20.06.2017 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 pytanko w sprawie oświetlenia. Pisałeś że do kuchni dałeś 6 punktów świetlnych + 3 nad ladą. Jakie masz odczucia, czy te 6 punktów wystarczająco oświetla kuchnię? Ma ona powierzchnie 12m2? Jakie w końcu dałeś tam halogeny, o jakiej mocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 20.06.2017 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 pytanko w sprawie oświetlenia. Pisałeś że do kuchni dałeś 6 punktów świetlnych + 3 nad ladą. Jakie masz odczucia, czy te 6 punktów wystarczająco oświetla kuchnię? Ma ona powierzchnie 12m2? Jakie w końcu dałeś tam halogeny, o jakiej mocy ? Na chwilą obecną jest tam 6x8W 4300K 120 st. i jest wystarczajaco jasno. Nie instalowalem jeszcze tego oswietlenia nad blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 20.06.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 jaka marka tych halogenów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 20.06.2017 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 jaka marka tych halogenów? Jakis no-name - http://allegro.pl/10x-zarowka-led-gu10-smd-2835-neutralna-750lm-8w-d-i6726665828.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 15.08.2017 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Doktorku mógłbyś mi coś doradzić Z tego co pamiętam drugi raz kupowałbyś gotowe siatki na zbrojenie płyty a mam jej 200m² więc sporo. Ponieważ niemam za dużo czasu wolałbym to zlecic firmie lub jakoś wspólnie robić. Teraz pytanie kupować gotowe siatki żeby było szybciej (mniej im zapłacę) czy pręty i niech robią? Ile generalnie roboczogodzin poświęciłeś na zbrojenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 15.08.2017 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Też się wtrącę - czy siatkę z fi 12 też mi zrobią? Ile to wychodzi za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 15.08.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 No i jakie ma wymiary taka siatka? Domyślam sie ze ok 12*2,44 m? A co z zakładem/ łączeniem siatek no i umieszczeniem takiej giga siatki w docelowym miejscu? Jaki jest czas wykonania siatki i jej ceny? Nie pamiętam swojej ceny stali ale ok 2600/2700 tona. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 15.08.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 No i jakie ma wymiary taka siatka? Domyślam sie ze ok 12*2,44 m? A co z zakładem/ łączeniem siatek no i umieszczeniem takiej giga siatki w docelowym miejscu? Jaki jest czas wykonania siatki i jej ceny? Nie pamiętam swojej ceny stali ale ok 2600/2700 tona. Pozdrawiam Karol Google mówi, że typowa siatka to 1.2x2.4 m, są też większe, generalnie wygodnie dla 2 osób, jedna też sobie poradzi. Ciężko ze stron dostawców jednoznacznie określić cenę, ktoś już takie zamawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 25.08.2017 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Doktorku mógłbyś mi coś doradzić Z tego co pamiętam drugi raz kupowałbyś gotowe siatki na zbrojenie płyty a mam jej 200m² więc sporo. Ponieważ niemam za dużo czasu wolałbym to zlecic firmie lub jakoś wspólnie robić. Teraz pytanie kupować gotowe siatki żeby było szybciej (mniej im zapłacę) czy pręty i niech robią? Ile generalnie roboczogodzin poświęciłeś na zbrojenie? Przepraszam, ze dopiero teraz, ale jakos w ostatnim czasie zaniedbalem forum, nie pamietam zebym mial cos przeciwko samodzielnemu zbrojeniu. Jesli dobrze pamietam to dwa poziomy zbrojenia na 100 m2 zrobilem z zona przez 2-3 popoludnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 25.08.2017 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 A skoro już wróciłem, to pochwalę się dzisiejszą sprawnością hydraulika. Montaż odpływu dla dwóch umywalek (po obu stronach ściany) plus montaż dwóch syfonów (podtynkowych) dla pralki i suszarki. Montaż:http://samobudowa.pl/foto/01hydraulika1.jpg Wycinanki:http://samobudowa.pl/foto/01hydraulika2.jpg Gotowa ścianka:http://samobudowa.pl/foto/01hydraulika3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 01.01.2018 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Witaj jakie miałeś zużycie na CO za grudzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 01.01.2018 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Witaj jakie miałeś zużycie na CO za grudzień ? 420 kWh - przy 22,5 - 23 st w calym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 09.01.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Mamy takie same pompy jakie masz zużycie do tej pory za styczeń pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 09.01.2018 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Mamy takie same pompy jakie masz zużycie do tej pory za styczeń pozdr. Na chwilę obecną 109 kWh, 22,5 st w domu i CWU 40 st. ale mało używana (pompa praktycznie utrzymuje temp. w zbiorniku), a jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pagu 11.01.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie na dziś 195kw temp w domu ok 20 st. z tym że nie mieszkamy a wykańczamy , no i ta wilgoć jeszcze jak reku pracuje to jest poniżej 60% jak wyłącze to zaraz skacze do 76% .Widzę w sto[ce u Ciebie OZC 47kWh/m2rok , u mnie jest 50 kWh/m2rok całą robotę robi płyta , u mnie ławy . Edytowane 16 Stycznia 2018 przez pagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts